MasterChef Kilis pie tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kilis tava en yöresel lezzetlerimizden biri. Bu nefis yemek Somer Şef'in yorumuyla da ayrı güzel oluyor. Peki Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları...
#Kilis Pieİstiridye mantarından bol kimyon ve kekikli kokoreç... Tahinli sosuyla nohut köfteleri... Veya pancarlı humus, Meksika fasulyesi ve mısırlı bir harç... Üçü de lavaşa sarıp yendiğinde damaklara bayram ettiren, doyurucu öğünlere dönüşüyor. Hele bir de yanında vegan ayran varsa değmeyin keyfime!
#DürümMasterChef yarışmasında eleme gecesi hazırlanan özel yemeklerden olan Somer Şef'in özel tarifi Kilis pie izleyenler tarafından merak konusu oldu. Yüresel bir lezzet olan Kilis tavanın Somer Şef yorumuyla bambaşka bir yemeğe dönüşüyor. Peki MasterChef Kilis pie nasıl yapılır, hangi ülkenin? İşte Somer Şef özel tarifiyle Kilis pie tarifi ve yapımı...
#Kilis PieProteini yüksek, kalorisi düşük.... Marine edilmesi ve ızgarada pişirilmesi onu tek başına lezzetli bir ana öğüne dönüştürmeye yetiyor. Mantarı kimi zaman sebze sularına dahil ediyorum, kimi zaman da kurutup baharat karışımlarıma ekliyorum. Mevsimindeyken birçok çeşidini alıyor, yılın diğer dönemlerinde kullanmak üzere kavanozlarda hazır tutuyorum. İstiridye, kestane, kanlıca mantarı, sarıkız, porçini ve daha niceleri... Ülkemizde yetişen mantarlar çok çeşitli, onlarla bazen aslını aratmayacak bir kokoreç yapıyorum, bazen de cevizli sürmelik ezme...
#MantarGelinim Mutfakta 25 Haziran Salı günü 327. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Haftanın ikinci gününde Zeynep Hanım ve Hülya'nın hediyeleri sıkıntı yarattı. Gün sonunda kayınvalidelerin puanları ortaya çıktı, gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, en az puanı hangi yarışmacı oldu? İşte, Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde yaşananlar
#Gelinim MutfaktaYumurtanın en lezzetli hallerinden biri çırpılmış yumurtadır. Ancak bu yemeği kurutmadan ve yumuşaklığını kaybetmeden yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları var. Çırpılmış yumurta yapanları en çok üzen 7 hatayı sizin için listeledik.
#YumurtaOmega diyeti, omega-3’ten zengin yiyecekleri yani balığı, cevizi, semizotunu, keten tohumunu, omega-3 zengini yumurtaları, etleri ve omega-3 deposu yeşil sebzeleri ön plana çıkarıyor. Bu diyetle hem kilo veriyor, hem de bedeninizin omega-3 yapılanmasını güçlendirme avantajı yakalıyorsunuz.
Akşamları yemeğe güzel bir çorbayla başlamak veya bitirmek benim için yılın en az yedi ayı vazgeçilmez bir alışkanlık. Ülkemizde çeşitli çorba tarifleri olmasına rağmen, ev kadınları üç çeşit çorba yapmayı biliyor. Oysa iki temel teknik var ve bu tekniklerle her gün farklı bir çorba içerek ömrümüzü geçirebilecek çeşitliliğe sahip olabilirsiniz
Anavatanı Uzakdoğu olsa da, baharat mutfaklarımızın baş tacı. Her sofrada en azından tuz, pul ve karabiber var. Mutfak meraklılarının dolaplarında ise kimyon, tarçın, kekik, nane, köri eksik olmaz. Şimdi yeni tatlar keşfetmek isteyenler safran, mercanköşk, zencefil gibi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez baharatlarına yöneliyor. Baharat tüketiminde toptan bir artış var. Bunun bir nedeni de artık çok daha kolay ulaşılabilir hale gelmiş olması. Eskiden sadece aktarlarda bulunan çeşitleri bile poşete girdi, market raflarına çıktı. AB standartlarında üretime yönelen üreticiler son 3-5 yılda 350 milyon TL’lik Türkiye baharat pazarının 160 milyon TL’lik bölümünü ambalajlayıp satmayı başardı.
2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...
Yaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriGıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
#Gıda Sahtekarlığı