MasterChef Kilis pie tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kilis tava en yöresel lezzetlerimizden biri. Bu nefis yemek Somer Şef'in yorumuyla da ayrı güzel oluyor. Peki Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları...
#Kilis Pieİstiridye mantarından bol kimyon ve kekikli kokoreç... Tahinli sosuyla nohut köfteleri... Veya pancarlı humus, Meksika fasulyesi ve mısırlı bir harç... Üçü de lavaşa sarıp yendiğinde damaklara bayram ettiren, doyurucu öğünlere dönüşüyor. Hele bir de yanında vegan ayran varsa değmeyin keyfime!
#DürümMasterChef yarışmasında eleme gecesi hazırlanan özel yemeklerden olan Somer Şef'in özel tarifi Kilis pie izleyenler tarafından merak konusu oldu. Yüresel bir lezzet olan Kilis tavanın Somer Şef yorumuyla bambaşka bir yemeğe dönüşüyor. Peki MasterChef Kilis pie nasıl yapılır, hangi ülkenin? İşte Somer Şef özel tarifiyle Kilis pie tarifi ve yapımı...
#Kilis PieProteini yüksek, kalorisi düşük.... Marine edilmesi ve ızgarada pişirilmesi onu tek başına lezzetli bir ana öğüne dönüştürmeye yetiyor. Mantarı kimi zaman sebze sularına dahil ediyorum, kimi zaman da kurutup baharat karışımlarıma ekliyorum. Mevsimindeyken birçok çeşidini alıyor, yılın diğer dönemlerinde kullanmak üzere kavanozlarda hazır tutuyorum. İstiridye, kestane, kanlıca mantarı, sarıkız, porçini ve daha niceleri... Ülkemizde yetişen mantarlar çok çeşitli, onlarla bazen aslını aratmayacak bir kokoreç yapıyorum, bazen de cevizli sürmelik ezme...
#MantarGelinim Mutfakta 25 Haziran Salı günü 327. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Haftanın ikinci gününde Zeynep Hanım ve Hülya'nın hediyeleri sıkıntı yarattı. Gün sonunda kayınvalidelerin puanları ortaya çıktı, gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, en az puanı hangi yarışmacı oldu? İşte, Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde yaşananlar
#Gelinim MutfaktaYumurtanın en lezzetli hallerinden biri çırpılmış yumurtadır. Ancak bu yemeği kurutmadan ve yumuşaklığını kaybetmeden yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları var. Çırpılmış yumurta yapanları en çok üzen 7 hatayı sizin için listeledik.
#YumurtaOmega diyeti, omega-3’ten zengin yiyecekleri yani balığı, cevizi, semizotunu, keten tohumunu, omega-3 zengini yumurtaları, etleri ve omega-3 deposu yeşil sebzeleri ön plana çıkarıyor. Bu diyetle hem kilo veriyor, hem de bedeninizin omega-3 yapılanmasını güçlendirme avantajı yakalıyorsunuz.
Akşamları yemeğe güzel bir çorbayla başlamak veya bitirmek benim için yılın en az yedi ayı vazgeçilmez bir alışkanlık. Ülkemizde çeşitli çorba tarifleri olmasına rağmen, ev kadınları üç çeşit çorba yapmayı biliyor. Oysa iki temel teknik var ve bu tekniklerle her gün farklı bir çorba içerek ömrümüzü geçirebilecek çeşitliliğe sahip olabilirsiniz
Anavatanı Uzakdoğu olsa da, baharat mutfaklarımızın baş tacı. Her sofrada en azından tuz, pul ve karabiber var. Mutfak meraklılarının dolaplarında ise kimyon, tarçın, kekik, nane, köri eksik olmaz. Şimdi yeni tatlar keşfetmek isteyenler safran, mercanköşk, zencefil gibi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez baharatlarına yöneliyor. Baharat tüketiminde toptan bir artış var. Bunun bir nedeni de artık çok daha kolay ulaşılabilir hale gelmiş olması. Eskiden sadece aktarlarda bulunan çeşitleri bile poşete girdi, market raflarına çıktı. AB standartlarında üretime yönelen üreticiler son 3-5 yılda 350 milyon TL’lik Türkiye baharat pazarının 160 milyon TL’lik bölümünü ambalajlayıp satmayı başardı.
2006’ya girdiğimiz gece, İstanbul lokantaları yine lezzet yarışında olacak. Bu sene öyle çok seçenek var ki, ne yapacağınıza aşağı yukarı karar verdiyseniz bile, şimdi de kafanız ne yiyeceğiniz yüzünden karışacak. Ne alırdınız? Hamsi mi, ıstakoz mu? Michelin yıldızlı İspanyol aşçıdan yemek mi, en Türk ellerden çıkma mezeler mi? Bildik yılbaşı hindisinden şaşmam diyenler de üzülmeyecek. Buyrun, buradan seçin...
Ezber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#Turşu