Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 20:16

MÖNÜMaydanoz çorbası Kadırga Pilavı Kuzu Etli Enginar Kalbi Erik Pestilli Saray MuhallebisiMaydanoz ÇorbasıMALZEMELER:1 bağ maydanoz1 adet kuru soğan1 su bardağı süt1 yemek kaşığı un2 su bardağı su veya et suyu1 dilim tost ekmeğiHAZIRLANIŞI:Maydanoz ve kuru soğan tencerede 2-3 dakika haşlanır. Süzdürülüp mikserden çekilir. Ayrı bir tencereye yağ konularak un kavrulur. Süt ilave edilip 5 dakika kaynatılır. Baharatı konulur. Mikserden çekilen maydanozlarda içine konulur. Üzerine kızartılmış tost ekmekleri küp kesilerek servis yapılır.Kadırga PilavaMALZEMELER:1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tere yağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı antep fıstığı 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı badem 1 tatlı kaşığı kuş üzümü3 su bardağı su veya et suyuSOSUİÇİN:1 Çorba kaşığı tereyağı1 su bardağı süt1 adet yumurta sarısı1 çorba kaşığı rende kaşarYeteri kadar tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI:Pirinç ılık suda 15-20 dakika ıslatılır. Tencereye tere yağı ve sıvı yağı konulur. Dolmalık fıstık antep fıstığı ve badem kısık ateşte kavrulur. Pirinç ilave edilir 5 dakika kavrulur. Sıcak et suyu pirince ilave edilir. Kuş üzümüde atılarak kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir tencerede un kavrulur. Süt ilave edilir ve sos elde edilir. Sosa yumurta sarısı konularak karıştırılır. Tuz ve baharat ilave edilerek ocaktan alınır.Pilav kaba konularak üzerine sos ve kaşar peynir konulur ve üzeri kızarınca servise sunulur.Pirinç ılık suda 15-20 dakika ıslatılır. Tencereye tere yağı ve sıvı yağı konulur. Dolmalık fıstık antep fıstığı ve badem kısık ateşte kavrulur. Pirinç ilave edilir 5 dakika kavrulur. Sıcak et suyu pirince ilave edilir. Kuş üzümüde atılarak kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir tencerede un kavrulur. Süt ilave edilir ve sos elde edilir. Sosa yumurta sarısı konularak karıştırılır. Tuz ve baharat ilave edilerek ocaktan alınır.Pilav kaba konularak üzerine sos ve kaşar peynir konulur ve üzeri kızarınca servise sunulur.Kuzu Etli EnginarKalbiMALZEMELER:1 kavanoz enginar kalbi300 gr kuş başı kuzu eti1 adet sarı renkli biber1 adet kırmızı renkli biber10 adet arpacık soğan2 diş sarımsak10 adet misket domates2 yemek kaşığı tere yağı1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su Yeterince tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye yağ konulur. Kuzu etleri kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Sarımsak soğan ve renkli biberler konularak karıştırılır. Domates ve enginar kalbi ilave edilir. Salça konularak suyu verilir. Baharatlarıda atılarak 5 dakika pişirilip servis yapılır.Tencereye yağ konulur. Kuzu etleri kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Sarımsak soğan ve renkli biberler konularak karıştırılır. Domates ve enginar kalbi ilave edilir. Salça konularak suyu verilir. Baharatlarıda atılarak 5 dakika pişirilip servis yapılır.Erik Pestilli SarayMuhallebisiMALZEMELER:300 gr süt100 gr toz şeker1 parça damla sakızı80 gr pirinç unu(1 bardak su ile karıştırılacak)Yarım paket vanilya50 gr süt kaymağı200 gr erik pestili3 adet hurmaHAZIRLANIŞI:Süt, şeker, damla sakızı, vanilya tencerede kaynatılır. Sıvılaştırılmış pirinç unu ilave edilir. Ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Pestil ılık su ile ıslatılıp yumuşatılır. Üzerine muhallebi sürülür ve rulo halinde sarılır. Dolapta 1 saat dinlenmeye bırakılır. Hurma ile servis yapılır.Süt, şeker, damla sakızı, vanilya tencerede kaynatılır. Sıvılaştırılmış pirinç unu ilave edilir. Ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Pestil ılık su ile ıslatılıp yumuşatılır. Üzerine muhallebi sürülür ve rulo halinde sarılır. Dolapta 1 saat dinlenmeye bırakılır. Hurma ile servis yapılır.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!