MASTERCHEF KİLİS PIE TARİFİ: Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef Kilis pie tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kilis tava en yöresel lezzetlerimizden biri. Bu nefis yemek Somer Şef'in yorumuyla da ayrı güzel oluyor. Peki Kilis pie nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları...
Kilis pie, bol malzemesi ve etiyle sofraların gözdesi olacak lezzetlerden biri. Somer Şef imzasıyla bu tarif bambaşka bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef Kilis pie tarifi..
KİLİS PIE TARİFİ MALZEMELERİ:
Tabanı için;
Kemer Patlıcan
Kilis tava için;
Kemiksiz Kuzu döş
Sarımsak
Kırmızı kapya biber
Kuru soğan
Maydanoz
Domates salçası
Biber salçası
Kimyon
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Patates
Krema
Et suyu
Eski kaşar
Karabiber
Muskat
Beyaz biber
Tuz
Etrafı için:
Renkli ceri domatesleri
Renkli biberler
KİLİS PIE NASIL YAPILIR?
Patatesleri soyup, dört parçaya bölün, tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Patlıcanları uzunlamasına ince kesin, yağ ile ıslattığınız tepsinin dibine sıralayarak dizin.
Zırhla çekilmiş kıymaya ince doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, çok ince kıyılmış kırmızı biberleri, baharatları, salçayı ve iki kaşık sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun.
Patlıcanları dizdiğiniz tepsiye elinizle bastırarak yayın, yaydığınız kıymayı 8 eşit parçaya bölün ve 200 derece fırında pişirin.
Patatesler haşlanırken, bir yandan da yağı tavada eritin.
Krema, et suyunu, eski kaşar ve tereyağı ile beraber patateslere ekleyerek püre haline getirin, muskat cevizi ve beyaz biberi ekleyin.
Az pişmiş Kilis tavanın üzerine patates püresini sıkma torbası yardımı ile üstünü tamamen kapatacak şekilde sıkın; etrafını renkli domates, renkli biber ve arpacık soğan ile çevreleyin.
Daha önce 200 dereceye ısıttığınız fırında üzeri renk alana kadar pişirin.
Afiyet olsun...