Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 20:24

MÖNÜSütlü Çorba, Patlıcanlı SöğürtmeKalbura Bastı, Izgara KöfteSütlu çorbaMALZEMELER:1 litre süt 1 su bardatel 2 bardak sosu 2 çorba katereya 1 çay kaktoz biber TuzHAZIRLANIŞI:Önce sütü ve suyu tencereye koyarız ve ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayınca şehriyeler içine atılır. Yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Ayrı bir tavada yağda kırmızı biber kızartılır. Çorbanın üzerine dökerek servis edilir.Patlıcanlı söğürtmeMALZEMELER:2 adet patlıcan2 diş sarımsak2 adet renkli biber1 adet dolmalık biber1 fincan zeytinyağYeteri kadar tuz-biberÇeyrek bağ maydonozHAZIRLANIŞI:Patlıcanlar, biberler közlenir ve kabukları soyulur. Tencereye zeytinyağ konularak sarımsak ve közlenmiş malzemeler ilave yapılır. Maydonoz ve baharatları konularak servis yapılır.Izgara köfteMALZEMELER:250 gr. dana kıyma250 gr. kuzu kıyma1 adet soğanYarım bağ maydonoz2 dilim bayat ekmek iç, veya tost ekmeği1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon2 adet yumurtaNot: arzuya göre sarımsak ve kırmızı pul biberde atılabilir.HAZIRLANIŞI:Soğanlar rende ile rendelenir. maydonozlar ince bir şekilde doğranır. Bayat ekmek içide rendelenir. Tüm malzeme karıştırılır. 20-30 dakika buzdolabında bekletildikten sonra pişirilir.Kalbura bastıMALZEMELER:250 gr un75 gr pudra şekeri75 gr irmik1 paket kabartma tozu1 adet yumurta1 yemek kaşığı ay çiçek yağı100 gr margarinŞerbeti için:400 gr toz şeker400 gr suHAZIRLANIŞI:Un tezgaha dökülüp ortası açılır. Pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, yumurta, ay çiçek yağı ve margarin koyulup yoğrulur. Elde şekil verilip kalbura bastırılır. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıksan kalbura bastının üzerine şerbeti dökülür.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!