Selma Gürbüz’ün ‘Karnavalesk’ başlıklı sergisindeki büyük boyutlu işleri, sanatçının oto-portresiyle bütünleşerek hem bireyselliği hem de anonimliği vurgulanan kadınlara dönüşüyor. Bir bakıyorsunuz vücudu sımsıkı zırhla örülü Jeanne d’Arc; bir bakıyorsunuz tek memeli Amazon...
#KitapsanatOkuduğunuz bu satırları Londra’dan yazıyorum. İngiltere’nin başkenti bu aralar çok hareketli günler geçiriyor. Oteller, restoranlar hepsi dolu. Dünyanın en önemli sanat fuarlarından bir tanesi Frieze’in 5 Ekim’de ön gösterimi vardı. Şehrin sanat dünyasında önemli bir yeri olan Frieze’de, dünya çapında 160 galeri ve 1000’in üzerinde sanatçı eserleriyle yer alıyor.
#LondraOkuduğunuz bu satırları Londra’dan yazıyorum. İngiltere’nin başkenti bu aralar çok hareketli günler geçiriyor. Oteller, restoranlar, hepsi dolu. Dünyanın en önemli sanat fuarlarından bir tanesi Frieze’in 5 Ekim’de öngösterimi vardı. Şehrin sanat dünyasında önemli bir yeri olan Frieze’de, dünya çapında 160 galeri ve 1000’in üzerinde sanatçı eserleriyle yer alıyor.
#Saffet Emre Tonguç“CANAN’da masal uyutmaz, uyandırır,” demiş Süreyya Evren Art-ist yayınlarından çıkan CANAN kitabının ön sözünde. CANAN, delirmeye yüz tutmuş, patlamalarla, sokaklardaki aç mültecilerin içler acısı durumlarıyla, kayıplarla sınanan bu toplumun travmasını ince ince tüllere işlemiş bu sergide. Hem politik olanın hem de deliliğin birleştiği ülkenin masalını anlatmış.
#Irmak ÖzerAyasofya’nın üst galeri kısmının merdivenlerinde ve koridorlarında taşların sökülüp laminant parke döşendiği iddialarına Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri şu bilgileri aktardı: “Merdivenler ve rampa, bozuk ve aşınmış olmaları nedeniyle koruma altına alındı. Mermer zeminin kaygan olması nedeniyle sökülebilir ahşap kaplama kullanıldı.”
#AyasofyaAYASOFYA-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme dün itibarıyla başladı. Tarihi camiyi ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını kapsamayacak.
#AYASOFYA-İ Kebir Cami-İ ŞerifiAyasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak.
#AyasofyaKültür ve Turizm Bakanlığı'nca, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadete gelenler ile kültürel amaçlı ziyaret eden kişilerin girişlerini birbirinden ayırma çalışmaları sona erdi. Tarihi camiye turistik amaçla gelen yabancılardan alınacak giriş ücreti 25 euro olacak.
#AyasofyaMimaride bir üst örtü elemanı olarak bilinen tonoz, kemerlerin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan bir tavan örtüsüdür. Daha çok taş ve tuğla malzemeleri ile örülen tonoz, yapı bakımından alttan iç bükey bir şekle ve yarım silindir biçimine sahiptir. Tonoz nedir? Tonoz nasıl yapılır ve bağlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tonoz Nedir?Norveç’in başkenti ve en büyük şehri Oslo… Sadece siyasi açıdan değil, ekonomik ve kültürel açıdan da Norveç’in merkezi. Başkent ve ‘en büyük şehir’ olarak bahsetsek de aslında Oslo, diğer İskandinav başkentlerine ve Batı Avrupa şehirlerine kıyasla küçük bir kent. Şehrin huzuru ve insanların sakinliği de tam olarak buradan geliyor.
#Oslo Gezi RehberiContemporary Istanbul ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ortak projesi ile Contemporary Istanbul’un cephesini mimarlık öğrencileri tasarladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışmada 27 tasarım arasında birinci olan “Curvegami”nin, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Akbank Ana Sponsorluğunda düzenlenecek fuar boyunca Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın cephesinde yer alması planlanıyor.
#ÜniversiteTürkiye’nin çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, bu yıl 10 yaşında. Pek çok yabancı galeri de var ama fuarın temel taşları Türkiyeli galeriler. Türkiye sanat dünyasının ve piyasasının en önemli aktörleri bu fuarın da başlıca katılımcıları. Fuar turuna çıkan bir koleksiyoncu ya da sanat izleyicisinin uğramadan geçmeyeceği bu galerilerden 10 maddelik bir liste yaptık. Küçük bir rehber niyetine.
#ContemporaryModern ve çağdaş sanatın ikonlarını İstanbul’a getiren ArtInternational, 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçının katılacağı fuar Türk ve dünya sanatının zirve isimlerini de bir araya getiriyor.
#Haliç Kongre MerkeziUluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı Artinternational, 4-6 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bir önceki yıl 26 milyon euroluk satışın yapıldığı ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek fuarda, Andy Warhol, Joan Miro ve Banksy gibi dünyaca ünlü isimlerin eserleri görülebilecek.
#ArtınternationalTürkiye’nin en büyük çağdaş sanat fuarı ‘Contemporary İstanbul’ başladı. Cem Erciyes, sanat eleştirmeni Hasan Bülent Kahraman’ın hazırladığı 1 milyon liralık listeyle bir koleksiyoner edasıyla fuara girdi, hangi eserlere sahip olabileceğini inceledi. Gördü ki sanat var diye burada paradan konuşmak ayıp değil. Hele pazarlık yapmak hiç değil. Fiyatlar yüksek olsa da Türkiye’de ve dünyada sanatın nereye gittiğini görmek için bile bu fuar ziyaret edilir. İşte yeni başlayanlar için Contemporary İstanbul...
Dünya sanatının yıldız isimlerini İstanbul’a getiren ArtInternational Sanat Fuarı açıldı. Bu hafta sonu Haliç Kongre Merkezi’ndeki fuarda, Miró’dan Banksy’ye, Ai Weiwei’den Anish Kapoor’a, Nuri Bilge Ceylan’dan Marina Abramovic’e dünyanın bütün ünlü sanatçılarının eserlerini görmek ve almak mümkün.