Çoğunlukla sporcular tarafından kullanılan bir takviye olan protein tozunun zararlı olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Spor yaparken kişilerin ihtiyacı olan yüklü proteini doğal besinlerden karşılayamayacağını düşündüğü için alınan protein tozu, kasların daha kısa sürede gelişmesine yardımcı olur. Peki protein tozu zararlı mı, ne işe yarar? İşte protein tozu ile ilgili merak edilenler…
#Protein TozuProtein tozunun zararlı olup olmadığı, spor yapan ve ya spora başlayacak olan binlerce kişi tarafından merakla sorgulanıyor. Spor salonlarında pek çok kişi tarafından, ek besin ihtiyacı sağlamak amacıyla kullanılan protein tozlarının zararlı olup olmadığı merak ediliyor. Dr. Osman Müftüoğlu, protein tozu hakkında merak gideren açıklamalara yer verdi. İşte o açıklama.
#Protein TozuSefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodYaz gelince akla ilk o geliyor, 7’den 70’e herkes severek yiyor ama gıda sahtekarları dondurmaya da hile bulaştırıyor. Merdiven altı firmalar dondurmaya daha ucuza mâl olsun diye öyle malzemeler katıyorlar ki insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Dondurma ile birlikte neler yiyoruz neler...
#DondurmaKetojenik beslenme, son dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de en popüler beslenme biçimlerinden biri haline geldi. Karbonhidrat tüketimini azaltıp proteinler ve yağlara ağırlık veren ketojenik beslenmeyi benimseyenlerin sayısı arttıkça, bu modele uygun tarifler ve malzemeler de sık sık gündeme geliyor. Söz konusu Türk mutfağı olunca ketojenik beslenmeye uygun hamur işleri de birçok kişinin merak konusu haline geliyor. Bugün sizin için ketojenik beslenenlerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği un çeşitlerini araştırdık. Bundan sonra hamur işi yaparken bu ipuçları size yol gösterecek.
#Ketojenik BeslenmeHepimizin ağır metallerden korunma konusunda hassas olması lazım. Zira cıva, kadmiyum, arsenik, kurşun fark etmiyor, tümü sağlığa zararlı. Kimi kemik iliğinde hücre üretimini baskılıyor, kimi kanserlere, kimi yorgunluğa, kimi de romatizmal sorunlara sebep oluyor. “Biraz daha bilgi” diyorsanız, buyurun...
#Yazar YazısıYaşlandıkça belleğinizin güçsüzleşmesi bir ölçüde normaldir. Ama Alzheimer hastalığındaki belirtiler, bellekteki sıradan değişikliklerden çok farklıdır. Bu konudaki işaretler neler? Alzheimer hastaları iletişim, öğrenme, düşünme ve çözüm bulmada ciddi güçlükler çekerler. Bu problemler zamanla onların iş, sosyal aktivite ve aile yaşamlarını olumsuz yönde etkiler.