Dünyada kutlanan 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nün önemi hakkında bir vakıf üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Melih Baş hem bireylerin hem de kurumların nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı. Giderek tasarruf oranının düştüğünü belirten Baş, “Yapılan çalışmalara göre, tasarruf oranlarımız yüzde 10-15 arasında” dedi.
#Prof. Dr. Melih BaşNedeni henüz kesin olarak tespit edilemeyen, gizemli bir hastalık. Merkezi sinir sisteminde bulunan ve sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirmesine katkı sağlayan koruyucu madde (miyelin) ve beyin hücreleri zarar gördüğünde ortaya çıkıyor. Kronik bir hastalık olan multipl skleroz’un (MS) bilinmeyenlerini uzmanlara sorduk.
#MSUzun yıllardır THY’nin başına genellikle dışarıdan atamalar yapılıyordu. Ahmet Bolat’la bir değişim oldu. Şirket içinden tırnakları ile kazıyarak gelen, yukarılara kuşlar gibi uçarak gelmemiş bir başkan atandı. Sanırım her şeyi bilen bu adamı sistemin kandırması, aldatmaya çalışması imkânsız olacak.
#THYÜnlü komedyen Cem Yılmaz yeni yıla yeni gösterisi ile girdi. Yılbaşı gecesi yayınlanan gösteri sosyal medyayı da ikiye böldü. "Cem artık güldürmüyor" diyen de var "O değil mizah anlayışımız değişti" diyen de... Biz de hem komedyenlere, hem uzmanlara hem de bazı Z kuşağı mensuplarına sorduk
#Cem YılmazNormalleşme sürecinde vaka sayılarının artması üzerine maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Ancak sürekli maske takmak herkes için kolay değil. KOAH ve astım gibi solunum rahatsızlığı olanlara maskenin zararı var mı? COVID-19’u fiziksel olarak atlatan ama ruhsal olarak henüz iyileşemeyenler ne yapmalı? Üç aydan fazla süren karantina döneminde kaybolan uyku düzeninizi nasıl geri getirebilirsiniz? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriSon bir aydır mücadele ettiğimiz koronavirüsle ilgili hepimizin sayısız sorusu var. Merak ettiklerinizi adınızı, soyadınızı, yaşınızı, mesleğinizi belirterek sorun, alanında uzman değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu burada yanıtlayacak. İşte başlıyoruz...
#GazetehaberleriYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitAnayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
#BildiriCUMHURİYET gazetesinin temel taşlarından Ali Sirmen’in anıları sonunda kitap oldu. İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu ile birlikte Cumhuriyet’in ‘alametifarikası’ sayılan yazarlardan biri olan Ali Sirmen’le, yine eski bir Cumhuriyetçi olan Ümit Aslanbay konuştu. 300 sayfayı aşan nehir söyleşi, geçtiğimiz haziran ayından bu yana süren yaklaşık bir yıllık çabanın ürünü.
#Yalçın BayerHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye’de üçüncü nükleer tesis için İğneada’yı işaret edince nükleer meselemiz tekrar gündeme geldi. Peki Türkiye’nin gerçekten nükleer tesislere ihtiyacı var mı? Avrupa vazgeçerken biz niye santral yapmaya çalışıyoruz? Ve en önemlisi; ne kadar risk altındayız? Uzmanları cevapladı.
CHP toplumu kucaklamaktan bahsediyor, Kılıçdaroğlu “Gelin CHP’de birleşelim” diyor, ideolojik olarak yan yana gelemeyecekleri Saadet ve Has partililer bile kurultay delegesi atlatılarak antidemokratik biçimde ‘kadın’ kotasından ‘erkek CHP yöneticisi’ yapılıyor ama CHP içindeki farklılıklara saygı duymuyor.