Prof. Dr. Erten Gökçe haberleri sayfasında Prof. Dr. Erten Gökçe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 60 Prof. Dr. Erten Gökçe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mezuna kalmak genellikle üniversite giriş sınavı gibi büyük sınavlarda başarılı olmak için bir yıl veya daha fazla süre çalışmayı ifade eder. Mezuna kalmak, genellikle sınavda istediği başarıyı elde edemeyen kişilerin, bir yıl daha çalışarak yeniden denemeyi seçmesi anlamına gelir.
#Konuk YazarÖğrencilerimiz yorucu ve tempolu bir yılın ardından nihayet sınavlarını tamamladı. Artık ne oldu, neden oldu, nasıl oldu gibi soruları sormanın çok da bir anlamı yok. Bundan sonraki artık öğrenciler süreçte yaz tatilinde biraz dinlenmeli, sevdikleri aktiviteleri yapmalı, aileleriyle birlikte zaman geçirmeli. Ve tabi en önemlisi mümkünse kitap okumalılar.
#Konuk YazarÇocuklarımızın hayatı için çok önemli bir sınav olan LGS kapımızda. 'Sınav' kelimesinin tek başına kullanılması bile bazen insanın heyecanlanmasına ya da kaygı duymasına neden olabiliyor. Duyguların yaşamımızda davranışlarımıza yön vermek gibi çok önemli rolleri vardır.
#Konuk YazarYarıyıl tatili için zil çaldı, öğrenciler karnelerini aldı. Böylece öğrencilerin heyecanla beklediği yarıyıl tatili başladı. Öğrencilerin güzel, sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmeleri aileler için son derece önemlidir. Bu süreçte öğrenciler aileleriyle birlikte vakit geçirmeli, ortak aktivite ve etkinlikler gerçekleştirmelidir.
#Tatil Eğlencelidir'An', 'na', 'ana', 'anna', 'nana'... Bugünlerde 1 milyonu aşkın ilkokul birinci sınıf öğrencisinin evinden bu sesler yükseliyor. Değişen müfredatla okuma yazma öğrenmeye çalışan öğrenciler, ilk önce a,n,e seslerini görüyor, ardından bunları birleştirerek “an,ne” gibi hecelemeye başlıyor. Heceler de kelimelere dönüşüyor. Ardından “anne ete nane at” gibi cümleler çıkıyor. İlk okuduğu ve yazdığı “Ali bak” olan nesil için çocuklarının bu yöntemle eğitim alması ilginç bir deneyime dönüşüyor. Ancak çocuğunun bu işin mantığını kavraması için durmadan aynı sesleri tekrar ediyor olması anni babaları kaygılandırıyor.
#Prof. Dr. Vesile AlkanMezuna kalmak genellikle üniversite giriş sınavı gibi büyük sınavlarda başarılı olmak için bir yıl veya daha fazla süre çalışmayı ifade eder. Mezuna kalmak, genellikle sınavda istediği başarıyı elde edemeyen kişilerin, bir yıl daha çalışarak yeniden denemeyi seçmesi anlamına gelir.
#Konuk YazarÜniversite yolunda tercih maratonu başladı. Uzmanlar, popüler bölümlerde bu yıl kontenjanların azaldığına dikkat çekerek, “24 tercih hakkınızı da kullanın, açıkta kalmamak için sıralamanızın altına inin, bu yıl yerleşin” önerisinde bulundu.
#YKSÖğrencilerimiz yorucu ve tempolu bir yılın ardından nihayet sınavlarını tamamladı. Artık ne oldu, neden oldu, nasıl oldu gibi soruları sormanın çok da bir anlamı yok. Bundan sonraki artık öğrenciler süreçte yaz tatilinde biraz dinlenmeli, sevdikleri aktiviteleri yapmalı, aileleriyle birlikte zaman geçirmeli. Ve tabi en önemlisi mümkünse kitap okumalılar.
#Konuk YazarLGS'de son gün ne yapılır sorusu, sınava saatler kala pek çok öğrencinin odak noktası oldu. Pek çok aday, LGS için hazırlıklarını tamamlarken, son gün neler yapılabileceğine dair detayları sorgulamaya başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yarın bir milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisi ter dökecek. Peki, LGS son günü ne yapılır? LGS'de son gün neler yapılmalı? Uzman isimlerden önemli öneriler
#Liselere Geçiş SistemiÇocuklarımızın hayatı için çok önemli bir sınav olan LGS kapımızda. 'Sınav' kelimesinin tek başına kullanılması bile bazen insanın heyecanlanmasına ya da kaygı duymasına neden olabiliyor. Duyguların yaşamımızda davranışlarımıza yön vermek gibi çok önemli rolleri vardır.
#Konuk Yazar3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) iki haftadan az bir süre kaldı. 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran’da sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra ise Yabancı Dil Testleri (YDT) uygulanacak. Sınava sayılı günlerin kalması adaylar için de stresin artması anlamına geliyor. Ancak uzmanlar bu yılın üniversite adaylarını uyarıyor: “Bütün yıl yaptığınız sınava hazırlığın ardından bu süreçte yorgun hissedebilirsiniz ancak kendinizi yetersiz hissetmeyin.”
#YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları SınavıÜniversite öğrencileri derslerde artık not almıyor, sınıftaki tahtanın fotoğrafını çekmekle yetiniyor. Telefonların girmesinin yasak olduğu ortaokul ve liselerde ise öğrenciler öğretmenden tahtadaki ders notlarını watsapp grubundan paylaşmasını istiyor. Eğitimciler, uzun zamandır öğrenciler tarafından uygulanan bu tür yöntemlerin pandemiden sonra arttığına dikkat çekiyor.
#Üniversite Öğrencileriİyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran’a yapılacak. Başvuruları bugün bitecek sınava yaklaşık iki ay kaldı. Bu yıl sınava nasıl hazırlanması gerektiğini sorduğumuz uzmanlar, adayların bu süreçte sadece odaya kapanarak soru çözmesinin doğru olmadığını söylüyor.
#LGSMİLLİ Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için bugün iki haftalık ara tatil başlıyor. Bazıları karnenin yanında getireceği taktir ve teşekkür belgeleriyle ailelerinin yüzünü güldürecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere çağrıda bulunarak, "Bu iki haftalık tatilde velilerden istirhamım, eğer çocuklarımızın dijital bağımlılığından, hareketsizliğinden, televizyon bağımlılığından, okuma alışkanlıklarından şikayetçiysek size iki haftalık bu şikayetlerimizi onarmak için mini bir şans sunmuş oluyoruz. Lütfen bu iki haftalık süre içerisinde çocuklarımızla nitelikli vakit geçirelim. Mümkün olduğunca çocuklarımızla beraber kitap okuyalım" dedi.
#Ara TatilEğitim sistemi içinde ilkokul yılları öğrencilerin hem toplumsal rollerini benimsemeleri hem de daha sonraki eğitim ortamlarına hazırlanmaları yönünden temel bir basamak. Peki ama ilkokula başlamak acaba çocuklar için ne anlam ifade eder? Birçok çocuk için okul; daha önce hemen hiçbirini tanımadığı çok sayıda çocukla karşılaşma zorunluluğuyla, uyulması gereken kurallarıyla ve başarılması gereken öğrenim görevleriyle dolu yepyeni bir sosyal çevre demek. İlk toplumsallaştırma kurumu olarak okul, eğitim ve öğretim sürecinde iki temel işleve sahip. Bunlardan biri uyum, diğeri ise bilgilendirme.
#Konuk Yazarİlk kez okulla tanışan minik öğrenciler, ‘Uyum Haftası’yla sınıfları doldurdu. Miniklerin okullarına alışması için çeşitli etkinlikler düzenlenirken bazıları okul korkusu yaşamaya başladı. Velilere sakin olmaları çağrısında bulunan uzmanlar, “Zaman verin, uyum 3 haftayı bulabilir” dediler.
#Okulİlkokul birinci sınıfa başlayacak yaklaşık 1.5 milyon çocuğun anne babalarının kafası bugünlerde biraz karışık. Çocuğu için en doğru tercihi yapmak isteyen ailelerin önünde birçok kriter bulunuyor. Uzmanlar ise en önemli kriterin eve yakın okulu seçmek olduğunu söylüyor.
#OKULKahramanmaraş merkezli depremin ardından farklı ülkelerde yaşanan doğal afetler de gündeme taşındı. Uzmanlara göre, örneğin Japonya’nın depremleri neredeyse hasarsız atlatabilmesinin altında onların yaşamlarını bilinçli bir biçimde şekillendirmeleri ve depremle yaşamayı öğrenmeleri yatıyor.
#Kahramanmaraş6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevresindeki illeri etkileyen deprem çok farklı boyutlarıyla hayatımızın en önemli gündemi haline geldi. Ülkemizde son yüzyıldaki en büyük depremlerden birini yaşadık. Yaşanan bu depremin on ilimizde büyük hasarlar vermesiyle depremin etkisi sadece on il ile sınırlı kalmayıp ülkemizin tamamında, hatta pek çok ülkede de hissedildi.
#Konuk YazarDeprem felaketi nedeniyle iki hafta uzatılan yarıyıl tatilinin ardından 71 ilde okullar 20 Şubat'ta açılıyor. Deprem bölgelerinden diğer illere nakil olan 54 binden fazla öğrenci de ders başı yapıyor. Uzmanlar, okulun ilk günü için öğretmenleri uyarıyor: ”Derslere başlamadan önce depremi konuşun.”
#Deprem Felaketi