Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof.Dr. Ercan Uygur, Türkiye ekonomisinin Temmuz-Ağustos-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1'lik büyümesini "İktisatta buna genel trendin dışında, çıkıntı büyüme, diyoruz. Yakın bir zamanda bir daha bu seviyede büyüme olmaz. Çünkü reel ücretler geriledi, iç talepte artış olmaz, düşüş olur" dedi.
#ÜnlüDoların art arda rekorlar kırması üreticiyi endişelendirmeye başladı. Ancak üreticiler için asıl tehlike bu kurun kalıcı olması veya daha da yükselmesi... Ekonomistler sermaye girişinin azalmasıyla şirketlerin borç kapatmaya koştuğunu, enflasyonun bu seviyedeki kurdan olumsuz etkileneceğini söylüyor. 2.20 TL’lik dolar ve 3 TL’lik Euro kuru ihracatta Türk şirketlerine kağıt üstünde avantaj sağlasa da sektör temsilcileri kârlılığın azalacağını, maliyetlerin artacağını belirtiyor.
#Türkiye Ekonomi KurumuAnayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
#BildiriTürkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#AkademisyenlerDENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri’ne (EYS) IMF Türkiye Temsilcisi Mark Lewis konuşmacı olarak katıldı. Gelişmekte olan ülkelerdeki enflasyon ve kredi artışları konusunda uyarılarda bulunan Lewis, "Türkiye seçilmiş ülkeler içinde en büyük kredi artışına sahiptir. Ancak son dönemlerde finansal istikrara bakacak olursak, Türkiye’de risk artmıştır. Tüm piyasalardaki finansal duyarlılıkta bir artış olmuştur" dedi.