Princeton Üniversitesi haberleri sayfasında Princeton Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 872 Princeton Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TÜBİTAK’ın ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. 127 bilim insanı daha bu bahar ülkeye dönüyor. Göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek. Türkiye'te dönüp ülkenin önde gelen üniversitelerinde göreve başlayan akademisyenlerle görüştük; gurbetin fayda ve zorluklarını ve en çok neleri özlediklerini sorduk.
#TÜBİTAKABD Dışişleri Bakanlığı’nın eski üst düzey danışmanlarından ve Washington merkezli düşünce kuruluşu German Marshall Fonu ile Truman Ulusal Güvenlik Projesi üyesi Dr. Joshua W. Walker, Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yollarının kesişme hikâyesini kaleme aldı.
#Ahmet DavutoğluFinancial Times gazetesindeki birer haber ve analizde, Türk ekonomisinin "baskı altında" olduğu vurgulanıyor.Gazetenin İstanbul'da yerleşik muhabiri Daniel Dombey, son haftalarda hızla değer kaybeden Türk lirasını korumak için faiz oranlarının yükseltilebileceğini belirtiyor.
#Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekABD’de 20 Ocak’ta başkan olarak göreve başlayacak olan Donald Trump, kampanyada kendisine büyük destek veren milyarder Elon Musk’ı genç siyasetçilerden Vivek Ramaswamy ile Devlet Verimlilik Bakanı atadı. TV sunucusunu Savunma Bakanlığı, has adamını CIA Başkanlığı’na aday gösteren Trump, ekibinde İsrail dostu atamaları da sürdürdü.
#ABDDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. 2 binden fazla kurumun sıralandığı listede Türkiye 91 üniversite ile temsil edilerek, rekor kırdı. İlk 1000’e 12 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri de ilk 500’deki yerlerini korudu.
#THE 2025Şu dünyadaki herkesin geçmişinde sadece kendisine sakladığı sırlar olur... Kimi bunu ömür boyu kalbinin ve beyninin bir köşesindeki "derin kuyulara" atar... Kimi de uzun zaman bekledikten sonra bir gelişme olur ve birden anlatır.
#Brooke ShieldsAslında güzel kızının mezuniyet töreninde giydiği o beyaz elbise birçok kişinin dikkatini çekmişti... Kızı zaten onun desteğiyle modellik kariyerine adım atmıştı. Moda dünyasına uygun fiziksel görünümü sayesinde de üzerindeki o kıyafeti kusursuz şekilde taşıyordu.
#Brooke ShieldsKim olursanız olun ister sıradan bir insan, ister dünyanın en zengin kişisi Hayatın kimseye ayrıcalık tanımadığı bazı durumlar var. Hastalanmak gibi, günün birinde sevdiklerini kaybetmek ya da hayata veda etmek gibi... Bunlar herkesin eşit olduğu en trajik durumlar..
#Brooke ShieldsTÜİK verilerine göre doğum oranları hızla düşüyor, Türkiye yaşlanıyor. Açıklanan rakamların ardından Cumhurbaşkanlığı azalan doğum oranlarının alarm verdiğini söyleyince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışan annelere yönelik bir ‘destek paketi’ hazırlığına girişti. Kreş, kira yardımı gibi kalemlerin yanı sıra 4 aylık doğum izninin 1 yıla çıkarılması da söz konusu. Kadınlar izne sıcak bakıyor fakat sürece erkeklerin de dahil edilmesi gerektiğini düşünüyor.
#Hazan AKÖZ IŞIKPrinceton Üniversitesi’nde CERN ve NASA için projeler geliştiren İnci Karaaslan şimdi ABD’nin en büyük parçacık fiziği laboratuvarın olan Fermilab’de çalışmaya hazırlanıyor. Ama 22 yaşındaki İnci’nin asıl büyük hedefi yapacağı bilimsel keşifler sayesinde bir gün fizik Nobel’ini kazanmak. Bu konuda, Einstein başta olmak üzere bir çok Nobel ödüllü fizikçinin yolunun geçtiği üniversiteden mezun olmanın kendisine güç verdiğini söylüyor.
#İnci KaraaslanAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeSon günlerde dünyanın dört bir yanındaki anne ve babalar farklı bir heyecan ve mutluluk içinde... Çünkü bin bir emekle büyüttükleri evlatları, hayatlarında bambaşka bir dönemece girip okudukları okullardan mezun oluyor.
#Brooke Shieldsİsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları, ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde tepki çekmeye devam ediyor. ABD’nin New Jersey eyaletindeki Princeton Üniversitesi’nde devam eden Filistin'e destek gösterileri farklı bir aşamaya geçti. Öğrenciler yayımladıkları bildiriyle açlık grevi başlattıklarını bildirdi.
#Filistinİsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta can kaybı 35 bine yaklaşırken, Gazze Şeridi de dev bir moloz yığınına dönüştü. BM raporuna göre 79 bin bina tamamen yıkıldı, 370 bin bina ise hasarlı. Uzmanlara göre Gazze’ye güçlü bir destek sağlanmazsa, bölgenin yeniden inşası 80 yıl sürebilir.
#İsrailBoşuna dememişler "Hayatta hiçbir şey sonsuza kadar sürmez" diye... Zaten hayatın kendisi de öyle değil mi? Günün birinde son nokta konuluveriyor, bazen de hiç beklenmedik bir şekilde üstelik. Acılar da sevinçler de yerini hemen başka bir duyguya bırakıyor.
#Kraliçe NurGösteri dünyasında bazı isimler vardır... Yıllar içinde kariyerlerinin zirvesine çıkarlar... Dünya üzerinde milyonlarca kişi tanır onları, sever, uzaktan da olsa hayranlık besler. Bunların birçoğu dönemlerini tamamladıktan sonra da sessizce bir kenara çekilir.
#Brooke ShieldsDünya tarihinin bilinen en kötü nükleer felaketi Çernobil'in üzerinden neredeyse 38 yıl geçti. Santralin çevresindeki bölgede insandan arındırılan bölge, vahşi hayvanların yaşam alanına döndü. Bu hayvanların bazılarının radyasyon etkisiyle geçirdiği değişimleri bilim insanları "süper güç" olarak nitelendiriliyor. Hatta bu değişimlerden birinin kanserle savaşta çığır açabileceğine inanılıyor.
#ÇernobilLiseyi aynı sınıfta okuyan iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Amerikan üniversitelerinin dikkatini çekti. Her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan; Aykut Mert Iravul, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’dan burslu kabul aldı.
#Aykut Mert Iravul2023 yılı onun için pek de kolay geçmedi. Çocuk yaşta girdiği gösteri dünyasında başına gelenleri yıllar sonra herkes öğrendi. Yaşadıklarını anlatırken çok gözyaşı döktü. Bunlar yetmezmiş gibi neredeyse ölümden döndü...
#Brooke ShieldsBir bireyin tanıdığı kişi sayısı ortalama kaçtır? "Kişisine göre değişir" diyebilirsiniz. Ancak bilim insanlarına göre bu sorunun cevabı o kadar da değişken değil. Dahası bu sayı istatistikçiler ve sosyologlar için oldukça önemli ipuçları barındırıyor. İşte ayrıntılar...
#İstatistikGeçen ay Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını sevinçle kutladık. Ben de önce Anıtkabir ve Ankara ziyareti yaptım, sonra da hemen ardından gelen ölüm yıldönümünde Atamızın doğduğu şehre, Selanik’e gittim. Bu kenti böyle anlamlı bir zamanda gezmek beni çok etkiledi. Ege’nin en güzel yarımadalarından Halkidiki’nin kuzeyindeki Selanik çok tanıdık, ‘bizden bir şehir’; hele İzmirliyseniz…
#Saffet Emre TonguçÇok okuyor, dönemin düşünce dünyasını yakından takip ediyor. Okuduğu kitaplara notlar alıyor... Aynı zamanda yazıyor, defter tutuyor... Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi M. Şükrü Hanioğlu yeni yayımladığı ‘Atatürk Entelektüel Biyografi’ adlı çalışmasında Atatürk’ün entelektüel yanına odaklanıyor.
#ATATÜRKDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024 yılının en iyi üniversitelerini açıkladı. 8 yıldır Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford, bu yıl da geleneği bozmadı ve listenin ilk sırasında yer aldı. Bin 904 kurumun sıralandığı listede 75 üniversite ile temsil edilen Türkiye’nin en başarılı yükseköğretim kurumları 301-400 bandındaki Koç, ODTÜ ve Sabancı Üniversiteleri oldu.
#Times Higher EducationDünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya'da anne babalar yetişkinlik çağındaki çocuklarının evlenip kendilerine torun vermemesinden şikayetçi. O kadar ki bu anne babaların kendileri gibi dertli ebeveynlerle tanışıp çocuklarının yuvasını kurabilmesi için özel çöpçatanlık etkinlikleri düzenleniyor. İşte ayrıntılar...
#Japonyaİngiliz tüccar Thomas Vaughan’ın 1709 yılında yazdığı Türkçe-İngilizce gramer kitabı, yıllar sonra yeniden gündemde. Dönemin Osmanlı Türkçesi ile hazırlanan gramer kitabındaki atasözleri ve gündelik hayata dair kelimelerle birlikte Karadeniz şivesini de andıran diyaloglar sosyal medyaya yansıdı.
#Thomas VaughanÜniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini AnlattıRobert Oppenheimer, biyografisi ile merak ediliyor. Oppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı dikkat çekiyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer boyu, hayatı ve biyografisi...
#Oppenheimer