Sütaş, sütlü tatlı sektörüne ‘Tatlımmm’ markası ile girdi. 65 milyon liralık sektöre 12 milyon liralık ek yatırımla girdiklerini söyleyen Sütaş Grubu Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu, “2 yıl içerisinde pazarın büyüklüğünü 100 milyon liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Dünyanın en çok çay tüketilen ülkesi Türkiye'de, çay sadece bir içecek değil; kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Ancak, çay keyfimizi katlayan bu geleneksel içeceği hazırlarken doğru yöntemi kullanıyor muyuz? Geleneksel demleme yönteminde kaynar suyun çay yapraklarının üzerine dökülmesi, çay yapraklarını yakarak hem lezzeti hem de sağlığı olumsuz etkiliyor. Peki, çayın gerçek aromasını ve berraklığını ortaya çıkarmak için ne yapmalı? İşte bilmeniz gerekenler…
#Sponsorlu İçerikİyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiPiliç Topkapı tarifi, hem doyurucu hem de pratik bir lezzet arayanların favorisi olacak. Nefis iç pilavı ve nar gibi kızaran tavuk etiyle tadına doyamayacaksınız. Yapımı biraz meşakkatli olsa da, yediğiniz anda tadı buna değecek. Ayrıca misafir sofralarının da yıldızı olacak. Eğer denemek isterseniz, tavuk Topkapı tarifi ve yapım aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Piliç Topkapı TarifiAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş ZaferDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros AltanSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataBeğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluAlmanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde Berlin'den 60 kilogram Türk döneri getirtip İstanbul’daki davette ikram etmesi Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 26 yıldır çözülemeyen kırmızı et ithalatı ve kanatlı eti ihracatı sorununa yeni bir boyut kazandırdı. Alman Cumhurbaşkanı’nın başlattığı döner diplomasisinin Türkiye ile AB arasında 1998 yılından beri devam eden karşılıklı ambargonun sona erdirilmesi için bir fırsat yaratacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.
#AlmanyaKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda Dondurma