Sonbahar ile kış ayları geldiğinde C vitamini deposu olan portakallar ortaya çıkmaktadır. Özellikle sıkmalık ya da kan portakalı gibi çeşitli portakal türleri ile faydası da saymakla bitmemektedir. Bununla birlikte portakalı lezzetini kaybetmeden diğer mevsimlere taşımak kurutma yolu ile mümkün olmaktadır. Sizin için portakalın ve kabuklarının hem fırın içerisinde hem de güneş üzerinde nasıl kurutulabildiğini detayları ile derledik.
#PortakalPortakal, limon, mandalina ve greyfurt. Soğuk günlerde sağlığımızın can simitleri olan bu meyveler, güneş tonlarını yansıtan renkleriyle sofralarımızı ısıtıyorlar. Onlar sadece meyve değil, aynı zamanda tatlıdan çorbaya pek çok yemeğe eşlik eden lezzetçiler.
#Zayıflama / DiyetTurunçgillerin nelerden oluştuğu merak edilmektedir. Özellikle Turunçgiller insan sağlığına da oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Turunçgiller narenciye olarak da adlandırılmaktadır. Bilimsel adları ise Citus olarak bilinir. Son günlerde Turunçgiller ile ilgili araştırma arama motorlarında artmıştır. Peki, turunçgiller nelerdir? Turunçgiller nelerden oluşur? Turunçgiller nerede ve hangi iklimde daha fazla yetişir tüm detayları ile derledik.
Meyve tüketimi insanlar için doğru beslenmenin yollarından biridir. Meyvelerin içindeki şeker doğal şekerdir. Bu yüzden meyveler beyindeki sinir hücrelerini geliştirerek hafızamızı canlı tutmaktadır. Portakal meyvesi de bu anlamda insanlar tarafından çoklukla tüketilen bir meyvedir. Bu nedenle insanların ilgisini çekmektedir. İşte portakal konusunda bilmek istediğiniz tüm bilgileri sizler için derledik.
Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde yetişen mantar türleri arasında sığır dili mantarı geliyor. Beyaz rengi olması ile beraber olgunlaşma döneminde ortası çukur bir etki oluşturur. Peki sığır dili mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Sığır dili mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Sığır Dili Mantarı NedirKaranlık kış günlerinin aydınlatıcı ve enerji besinleri kesinlikle narenciyelerdir. Portakal da bir narenciyedir ve kabuğu, meyvesi hatta suyu ile sadece lezzetli ve hoş kokulu değil aynı zamanda çok da besleyicidir. Portakalın her bir parçası sayısız şekilde kullanılabilir. İşte harika portakal kullanım fikirleri...
#Portakal Kullanmanın YollarıAslında bir koruyucu hekimlik sistemi olan ve yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi; bitkilerin, kabuk, yaprak, çiçek, meyve, tohum, sap, kök gibi farklı yerlerinden çeşitli yöntemlerle elde edilen uçucu ve sabit yağlar aracılığıyla bütünsel dengeyi amaçlar. Vücut ve zihni uyarmak yoluyla kişinin kendi kendini desteklemesi iyileşmesinin hızlanmasını sağlar.
#Aromaterapinin Önemi