Pizzacı haberleri sayfasında Pizzacı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 482 Pizzacı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Çekmeköy'de pizzacının kasasından para çalan bir kişi işyerinin çalışanı tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Şüphelinin pizzacıya gelip, parayı çaldıktan sonra kaçması ve iş yeri çalışanı tarafından motorla peşinden giderek yakalayıp polise teslim etme anları güvenlik kameralarına yansıdı.
#İstanbulGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaEskişehir’de bir müşterisine götürdüğü pizzaya apartman içinde tüküren ve bunu telefonuna kaydeden kurye anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Konuyla ilgili pizza firmasından da ilk açıklama geldi. Görüntülerin bilinçli olarak çekildiğini belirten firma, kendilerinden şantajla 1 milyon lira istendiğini iddia etti.
#EskişehirABD'nin Pittsburg kentinde bir pizza restoranında yaşanan bir kavga gündeme oturdu. Türkiye kökenli olduğu iddia edilen Mahmut Yılmaz (41) isimli adam videonun başında siyahi bir kadından 'restoranı terk etmesini' istiyor ve anlaşılamayan bir nedenden kadına 'kafa atıyor.'
#HtvdünyaSavaş zamanında İtalyan kadınların bulabildikleri malzemeleri hamurun üstüne koyarak yaptığı pizzanın sonradan dünyayı kasıp kavuracağını kim bilebilirdi ki? Bugün bırakın İtalya’yı bütün dünya pizzacılarla dolu. Peki bunca alternatif arasında en iyileri hangileri?
#Pizzaİtalya'nın Puglia bölgesinde bir pizza restoranını soymaya çalışan silahlı iki kişi beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar.Pazartesi akşamı yaşanan soygun girişiminin güvenlik kamerası görüntüleri, restoran çalışanlarının iki soyguncuyla nasıl mücadele ettiklerini gösteriyor.Soygunculardan birisi elindeki silahı defalarca ateşlemeye çalışsa da başarılı olamıyor. Restoran çalışanları ise, tabaklar ve bulabildikleri diğer eşyaları soygunculara fırlatarak dükkânın kasasının çalınmasını önlediler.İki soyguncu, olaydan kısa süre sonra yakalandı. HABER: BBC
#PizzacıSonbaharın en cazip rotalarından biri olan Portekiz’in başkenti Lizbon, son yılların en trend şehirlerinin başında geliyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, zengin birikimini günümüze kadar en güzel şekilde korumayı başarmış... Bu nedenle şehir, yılın hangi döneminde olursa olsun, eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
#LizbonEl yapımı hamur, taptaze malzemeler ve taş fırının mest eden o son dokunuşu… Jürimizin önerileriyle hazırladığımız listemiz sizi Ege kıyılarından Akdeniz sahillerine en iyi pizzacının izini sürmeye davet ediyor. Aralarında geleneksel Napoli usulü pizza yapan da var, somonlu ve elmalı gibi farklı lezzetler deneyen de…
#Zeynep Nazlı YıldırımTüm Türkiye, motokurye olarak çalışan ve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. tarafından 25 yerinden bıçaklanan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürüldüğü anlara ait görüntüleri dehşet içinde izledi. Acılı anne Zuhal Akman, E.Ö.’yü babasının azmettirdiğini iddia ederek “Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda, bu caninin babasının daha öncesinde birlikte olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş. O gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı” dedi.
#Ata Emre AkmanBalıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, E.Ö.’yü azmettirdiğini iddia ederek babasının da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Akman, "Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o kadın da bir başkasıyla evli. O caninin babası eski kadın arkadaşına ‘senin imam nikahlı eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var; ‘artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı" dedi.
#Ata Emre AkmanBalıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, E.Ö.’yü azmettirdiğini iddia ederek babasının da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Akman, "Ata’nın sipariş götürdüğü apartmanda bu caninin babasının daha öncesinde birlikteliği olduğu söylenilen bir kadın oturuyormuş ama o kadın da bir başkasıyla evli. O caninin babası eski kadın arkadaşına ‘senin imam nikahlı eşini öldüreceğim’ diyor. Kadının alt kattaki arkadaşına da bilenmiş, onu da tehdit ediyor ve ‘senin oğlunu öldüreceğim’ diyor. Bu caninin azmettiricisi olan babasının şöyle bir beyanı var; ‘artık benden iş geçti, benim yapamadığımı oğlum yapacak görürsünüz’ diye tehditleri var, bunun da tanıkları var. Yani o gece apartmandan kim çıksa bunu yaşayacaktı" dedi.
#Ata Emre Akman‘Küresel Öğretmen Ödülü’ sahibi anasınıfı öğretmeni Mehmet Bilgin, öğrencilerini bazen ‘Taş Devri’ne götürüyor bazen uzay istasyonuna çıkarıyor. Uçmak isteyen öğrencisi için ‘zipline’ bile kuran Mehmet öğretmen, sınıfı, çocukların koşa koşa geldiği bir ‘hayal şehri’ne çeviriyor.
#Küresel Öğretmen Ödülü6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazEvet, çünkü dünyanın hiçbir yerinde Napoli’deki kadar çok sayıda iyi pizzacı yok. Bazen hoş ve farklı sürprizlerle de karşılaşıyorsunuz. Öte yandan eğer klasik pizza yemek istiyorsanız cevabım olumsuz. Dünyanın pek çok ülkesinde Napoli tipi pizzalar artık gayet güzel yapılıyor. Margherita ve marinara gibi klasik pizzaların en iyileri birçok kentte mevcut.
#PizzaAlmanya’da yabancılara ve özellikle Müslümanlara karşı her geçen gün artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Irkçılar durumu öyle bir abarttı ki, online verilen pizza siparişinde pizza ismi bölümüne nefretlerini kustu.
#AVRUPADAN HABERHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaLezzeti, kokusu kışa kalabilsin diye kazanları dolduracak, iplere asılacak, en azından bugün yarın üzerine gezdirilmiş zeytinyağıyla sofranın ortasına buyuracak domateslerin şaşırtıcı anılarını okumanın tam sırası. William Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ kitabında domatesin hikâyesinden akılda kalacak çok şey var.
#William AlexanderHER şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1THY’nin Sicilya’daki ikinci uçuş noktası Palermo tarihi, kültürü ve muhteşem yemekleriyle tam bir kafa dinleme yeri. ‘Yavaş şehir’ statüsünde değil ancak sessiz, huzurlu sokaklarında dolaşırken aynı dinginliği yakalamanız mümkün. Burada sohbet fırsatı bulduğum THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin yeni uçuş noktaları hakkında bilinmeyenleri anlattı.
#THYAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#Mustafa Varank