Sevgili lezzetsever dostlarım...Türk mutfağına olan sevgim ve ilgim, artık hepinizin bildiği bir gerçek... Türk mutfağı ve lezzetlerini hazırlayıp en sevdiklerime sunmanın yanı sıra sizinle de paylaşmayı çok seviyorum, artık onu da biliyorsunuz. Bana “Türk Mutfağı dışında en sevdiğin 2. mutfak hangi ülkeye ait?” diye sorsalar, kesinlikle “İtalya” derim. Çünkü hem Türk damak tadına çok yakın hem de zeytinyağı ve taze baharatlara çok fazla değer veriyorlar. Bu nedenle İtalyan mutfağı artık uzmanlıklarım arasında yerini aldı bile. Makarna ve pizzadan ibaret gibi gözükse de aslında İtalyan mutfağı derya deniz bir kültüre sahip. Fakat bizim gibi hamur işine çok düşkün olduklarını da inkar edemeyeceğim.Bu hafta sizinle Focaccia ve pizzanın buluştuğu, dışı kıtır, içi yumuşacık enfes bir tarifle geldim. Bu tarifi özellikle minikler çok sevecek.
#FocacciaGelinim Mutfakta sopuk baklava pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Çayın yanına hafif ve nefis bir tatlı alternatifi olan soğuk baklava pastası keki ve kremasıyla pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası tarifi ve malzemeleri...
#Soğuk Baklava PastasıTütsülenmiş somon pizza MasterChef ekranlarında final heyecanında izleyiciler tarafından merak edildi. Kısık ateşte hazırlanan tütsülenmiş somon pizza özel bir teknikle yapılıyor. Peki, MasterChef tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tütsülenmiş somon pizza tarifi ve yapılışı...
#Tütsülenmiş Somon PizzaHerkesin sevdiği bir pizza çeşidi mutlaka var. Peki, kapalı pizza calzone’yi denediniz mi? İtalya’nın Puglia bölgesinden çıkan; mozzarella peyniri ve domatesle doldurulmuş yarım ay şeklindeki bu hamur, turistlerin de ilk tercihi çünkü sokaklarda yürürken atıştırmak çok kolay. Ve kolaylıkla her yere götürebileceğimiz bu leziz ve pratik pizzayı evde de yapabiliriz.
#CalzoneGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaSiz de benim gibi yaz geldiği için ufak ufak forma girmek istiyorsanız, ama lezzetli şeyler yemekten bir türlü vazgeçemiyorsanız bu tarif tam bizlik! Karnabahardan asla dağılmayan, çok pratik bir pizza tabanı hamuru yapıyoruz, gerisi tamamen sizin ağız tadınıza ve zevkinize kalmış. İstediğiniz malzemeleri ve sosları kullanarak en sevdiğiniz pizzayı suçluluk duymadan yiyebileceksiniz. Daha evvel böyle sebze tabanlı pizza denemediyseniz, bu tarifi muhakkak öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun!
#Karnabahar Pizza TarifiPizza, birbirinden renkli malzemeleri ve nefes sosuyla sevilen bir lezzet. Evinizde pizza hamuru tarifiyle kendi pizzanızı keyifle yapabilirsiniz. Her ne kadar uğraştırıcı görünse de yapımı oldukça kolay. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? Püf noktaları ile pizza hamuru tarifi...
#Pizza Hamuru Nasıl YapılırKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#Bugün İftara Ne PişirsemGüveç ve köfte yemeklerine bir alternatif arayanlar için davet sofralarına yakışır bir önerimiz var: Güveçte bademli köfte. Çeşitli baharatlarla lezzetlenen köfte, badem sosuyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, Güveçte bademli köfte nasıl yapılır?
#Güveçte Bademli KöfteHafif bir o kadar da pratik bir tatlı arayanlar için Ege’nin en sevilen lezzetlerinden lor tatlısının cevizli tarifini derledik. Zamansız bir lezzet olan lor tatlısını yazın dondurmayla da tüketebilirsiniz. İşte, cevizli lor tatlısı tarifi ve püf noktaları
#Lor TatlısıPizza sevmeyen biriyle biz bugüne kadar tanışmadık. Herkesin pizza tercihi farklıdır, evet, ama sevdiği bir pizza da mutlaka vardır. Peki pizzayı dışarıdan söylemek yerine evde yapmak isteyenler? Onlar için de en önemlisi pizza hamurunun yapılışı. İyi bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli? Hamursuz pizza tabanı nasıl yapılır? Bütün bu sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Pizza HamuruPizza hamuru nasıl yapılır sorusu, evde pizza yapmak isteyen ve lezzetinin nasıl olacağını merak eden kişiler tarafından merak ediliyor. Pizza yapımında, pizza hamurunun yoğunluğu ve lezzeti oldukça önemli. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İşte pizza hamuru tarifi.
#Pizza Hamuru“Kahvaltıda bir kibrit kutusu kadar peynir, öğlen salata, akşam ızgara” prensibine dayalı, sıkıcı diyet programlarının devri artık geçti. Uzman diyetisyen Çağatay Demir’in, ‘Mutlu Ye Mutlu Kal’ isimli beslenme kitabında pizza da var makarna da... Demir, yeni kitabında, insanı yerken mutlu eden sağlıklı diyet yemeklerin tariflerini veriyor.
#Çağatay DemirSon dakikaya kaldınız, evinize misafirler gelecek. Atıştırmalık ve mezeleri onlar hallediyor ama ana yemek sizin sorumluluğunuzda... Evi düzenlemek, müziği, içeceği, tabak-çanağı düşünmek derken yemek hazırlamaya az vakit kalacağını varsayarak, 15 dakikada bitecek üç tane tarifim var. Biri tavuk, biri balık, üçüncüsü de kıymadan. Antakya’nın tepsi kebabının yeni yıl uyarlaması ve balık sevmeyenin bile İskender kebap keyfiyle yiyebileceği tarifler... Bir de kalabalık misafirler için, tavuk parçalama derdi olmayan, tavuklu ve sebzeli bir fırın yemeği.
#Refika BirgülSon dakikaya kaldınız, evinize misafirler gelecek. Atıştırmalık ve mezeleri onlar hallediyor ama ana yemek sizin sorumluluğunuzda... Evi düzenlemek, müziği, içeceği, tabak-çanağı düşünmek derken yemek hazırlamaya az vakit kalacağını varsayarak, 15 dakikada bitecek 3 tane tarifim var. Biri tavuk, biri balık, üçüncüsü de kıymadan. Antakya’nın tepsi kebabının yeni yıl uyarlaması ve balık sevmeyenin bile İskender kebap keyfiyle yiyebileceği tarifler... Bir de kalabalık misafirler için, tavuk parçalama derdi olmayan, tavuklu ve sebzeli bir fırın yemeği.
#Yılbaşı