Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Hamur :
• 4 su bardağı tam buğday unu
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 çay bardağı süt
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 yumurta
• Tuz
Domates sos:
• Zeytinyağı
• Sarımsak rendesi
• Domates rendesi
• Karabiber
• Tuz
• Kekik
Üzeri için:
• Mozarella peyniri
• 150 gr keçi peyniri
• 1 su bardağı rendelenmiş sepet peyniri
• 150 gr dil peyniri
• Kurutulmuş domates
• Taze biberiye
• Taze kekik
• Tuz
• Karabiber
• Fesleğen
• Roka
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. Hamurun tüm malzemeleri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde karıştırılır, yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri streçlenip mayalanması için 2 saat dinlendirilir.
2. Domates sosun tüm malzemeleri bir kasede karıştırılır.
3. Hazırlanan hamur unlu tezgah üstünde elle açılır. Üzerine hazırlanan domates sos sürülür.
4. Üzerine dilim dilim doğranmış mozzarella peyniri, rendelenmiş sepet peyniri, ufalanmış keçi peyniri, tel tel ayrılmış dil peyniri eklenir. Küp küp doğranan kuru domatesler de eklenir. Tuz karabiber serpiştirilir.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece Arçelik Ankastre Fırın’da altı kızarana kadar 30-35 dakika pişirilir.
6. Pizza fırından çıkarılır, üzerine yeşillikler koyulur.