Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta pizza poğaça tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Poğaça TarifiKARABAĞLAR Belediyesi Kent Konseyi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’nde açtığı pastacılık kursuna katılan 12 kadın, 17 Ekim’den bu yana hafta içi her gün 4 saat pasta, börek, pizza, poğaça, baklava, mantı, kurabiye, sütlü ve çikolatalı tatlı yapmayı öğreniyor. Toplam 808 saatlik kurs, 20 Mart’ta sona erecek.
Bu hafta Bülent Ortaçgil, IF Performance Hall Beşiktaş’ta; Gevende, Zorlu PSM’de konser verecek. Halil Altındere’nin ‘A Brief History of My Last Three Years’ sergisi 20 Ocak’a kadar uzatıldı. Teknoloji, sanat ve müziğin buluştuğu ‘Noise_Media Art’ başladı. Hamurişi meraklıları ‘Beş Çayı Lezzetleri’ atölyesini kaçırmasın.
#Kültür SanatÖğrenciler için okul zili çaldı. Herkesin sınıfı, öğretmeni, kiminle oturacağı belli ve kitapları, kırtasiye malzemeleri tamamlandı. Artık ders öğrenme zamanı. Günümüzde hayat zorlaşıyor mu, kolaylaşıyor mu diye düşünürken kendi çocukluğuma gittim. İlkokulda herkes okula yürüyerek gider, o yolda güzel sohbetler edilir, ömür boyu sürecek dostlukların temeli atılırdı. Belki bu durumda bir çocuk günde ortalama 3 bin adım atar, okul çıkışı sokakta oynar, fiziksel aktivitesi de daha çok artardı.
#Beslenme ÇantasıÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodCovid-19 evlere tıktı ya çoğumuzu. Biz tam tıkıldık. Şimdi normalleşme başlasa da bizim evdeki karantina kısmi devam etmekte. Tabii artık eve ev diyesim gelmiyor. Zira ev olmaktan çıktı. Bu virüs bizi evsiz bıraktı. Onun yerine çok amaçlı bir komplekse dönüştürdük yuvayı dostlar. Biraz yaşam merkezi biraz alışveriş merkezi postunun altındaki bu yeni yerimizde, mağazalar dışında, bir AVM’de olan çoğu bölüm mevcut. Dışarıdan müşteri almıyoruz. Olsun. Almasak da oradan dışarı çıkmasak da o AVM bizim AVM’mizdir… La la la la laaa…
#Covidİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oben Duman, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük toplam tuz tüketiminin 5 gramın altında olmasını önerdiğini belirterek, "18 gramdan 9,9 grama kadar düşürülen günlük tuz oranı, Türkiye’de hala günlük önerilen tüketim miktarının iki katı" dedi.
#TuzTuz, vücudun ihtiyacı olan çok önemli mineraller içerse de normalden fazla kullanıldığı zaman sağlığı olumsuz etkiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Oben Duman, “14 Mart Dünya Tuza Dikkat Günü” nedeniyle, tuzun sağlığa etkilerini anlattı.
#14 Mart Tuza Dikkat GünüÖnce şunu bir kenara not edelim: Kilo sorunu ile göbek sorunu aynı şeyler değil. Sorun yaratanlar cilt altında biriken yağlardan ziyade, göbekte yani karın içinde birikenler. “Göbek meselesi” ile ilgili sorularınız da her gün artıyor. Bu nedenle sayfamızı bugün “göbek meselesi” işgal ediyor.
#Osman Müftüoğluİstediğin kadar ye, iç, dans et, istediğin gibi giyin, kimse kimsenin umrunda değil. Enerji 24 saat hiç dinmiyor. Genç yaşlı bir arada eğleniyor. Dünyada sınırsız özgürlüğün tanımının tam olarak yapılabildiği bir kaç adresten biri. Burası Mikonos, asla modası geçmez. Ada Eylül’de de kalabalıktan resmen yıkılıyor. Her yer özellikle Amerikalı, İtalyan, İngiliz, Alman, Rus ve Arap turistlerle dolmuş taşmış vaziyette.
#MikonosFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiBeslenmenin kadim felsefesi Ayurveda ile beden tipine göre beslen, sağlıklı yaşa, genç kal… Türkiye’de yaşayan Alman yazar ve beslenme uzmanı Ulli Allmendinger’in Ayurveda adlı kitabında, 5000 yıllık kadim Hint yaşam bilgeliği olan Ayurveda ile genç ve sağlıklı kalmanın, uzun yaşamın sırrını anlatıyor.
#Beden TipiBeslenmenin kadim felsefesi Ayurveda ile beden tipine göre beslen, sağlıklı yaşa, genç kal… Türkiye’de yaşayan Alman yazar ve beslenme uzmanı Ulli Allmendinger’in yeni kitabı Ayurveda, 5000 yıllık kadim Hint yaşam bilgeliği olan Ayurveda'nın yaşam sırrını açıklıyor. Genç ve sağlıklı kalmanın, uzun yaşamın sırrı Ayurveda’da, 'hayat bilgisi' demek… İşte kitaptan ipuçları…
#Ayurveda