İTALYA’nın başkenti Roma’nın yabancı turistlerce en çok tercih edilen, parlamento binasına yakınlığı nedeniyle siyasetçilerin de uğrak yeri olan meşhur pizza restoranı ‘Pizza Ciro’ yapılan baskın sonunda Napoli mafyası Camorra’nın karapara aklama merkezi çıktı.
Roma’nın yabancı turistlerce en çok tercih edilen, parlamento binasına yakınlığı nedeniyle siyasetçilerin de uğrak yeri olan meşhur pizza restoranı 'Pizza Ciro' yapılan baskın sonunda Napoli mafyası Camorra’nın kara para aklama merkezi çıktı.
#Romaİskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınAnkutsan, İSO’nun açıkladığı 2020 Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki yerini 66 basamak birden yükselterek 264’üncü sırada yer aldı. Ankutsan Yönetim Kurulu Başkan’ı Rüstem Kesgi, “Pandeminin yarattığı tüm olumsuz gelişmelere rağmen yatırımlarımıza ve büyümeye devam ediyoruz. Adana’da mevcut kâğıt fabrikamıza ek olarak 60 milyon Euro yatırım ile yüksek teknolojiye sahip yeni bir kâğıt üretim tesisi kuruyoruz” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye’nin taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş’ın 2021 yılının ilk üç ayında konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,2 oranında artarak yaklaşık 1 milyar TL’ye ulaştı.
#Kerevitaş2020, her sektör gibi sinema sektörü için de zorlu ve ekonomik açıdan sorunlu geçti. Salonlar, COVID-19 tedbirleri kapsamında iki kez kapandı; nisan, mayıs, haziran ve aralık aylarında vizyona film girmedi. Biz de bu tablo içinde gösterim şansı elde eden yapımlar arasında bir sıralamaya gittik. İşte yılın vizyon görmüş yabancı ve yerli yapımları.
#YazarTürkiye’de pizzanın pide ve lahmacundan rol çaldığını söyleyen Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, “Bazı şubelerimizin kurucuları eski beyaz yakalılar. İşlerinden bunaldıkları için bu tarafa geldiler. En fazla ciro yapan mağazalarımızın başında onlar var. Gerektiğinde kendileri motora atlayıp servis yapıyorlar. Biz de 2020’de yeni açılacak tüm şubelerimiz için beyaz yakalıları bekliyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberleriZaferlerin, zedelenmiş güzelliklerin şehri Napoli son 10 yılda turist sayısını ikiye katladı, cinayet oranı yüzde 44 azaldı, sokaklardaki çöpler eskisi kadar sorun olmuyor... Elena Ferrante’nin napoliten romanları, film ve TV uyarlamaları Capri, Ischia ve Amalfi’nin yanı başındaki şehre ilgiyi artıradursun sanat, kültür ortamı, restoranları, barları canlılığını koruyor. Ve Vezüv Yanardağı eskisi gibi gürlüyor.
#NapoliEğitim için gittiği Almanya ve Amerika’daki pizza devlerinde işi öğrenen Cavit Can Kırbey, 2006 yılında kurduğu “PizzaBulls” markasıyla bugün 2 milyar liralık sektörde söz sahibi oldu. 1’i İngiltere’de olmak üzere 46 şube ile hizmet veren marka yılsonunda 100 milyon liralık ciro hedefliyor.
#GazetehaberleriTürkiye merkezli en büyük özel sermaye fonlarından olan Turkven'in CEO'su Seymur Tarı, ortak oldukları hastane grubu Medical Park'ın yarısına yakınının halka arz edileceğini ve sürecin 2018'de bitmiş olacağını belirterek; işlem büyüklüğünün Mavi'nin arzını üçe katlamasını beklediklerini söyledi.
#Medical ParkEkmek, pizza, noodle, balık yemi, çapati v.b ürünler için çok farklı unlar üreten Samsunlu Ulusoy Un, 2006’da 61 milyon lira olan cirosunu 2015’te 1 milyar liranın üzerine (1 milyar 30 milyon TL) taşıdı ve son yıllarda, geleneksel sektörlerde ortaya konmuş en büyük başarılardan birine imza attı.
#Ulusoy UnEkmek, pizza, noodle, balık yemi, çapati v.b ürünler için farklı unlar üreten Samsunlu Ulusoy Un, 2006’da 61 milyon lira olan cirosunu 2015’te 1 milyar liranın üzerine taşıdı ve son yıllarda, geleneksel sektörlerde ortaya konmuş en büyük başarılardan birine imza attı.
#Ulusoy UnÖNCÜ Hazır Gıdalar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi Serdar Yılmaz, Fresco markasıyla İstanbul’da 420, Ankara’da 270 okula kendi ürettiği yiyecekleri satıyor. Bu yıl 16 milyon lira ciro bekleyen firmanın başarısının temelinde ise Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği Pitos ve Dürümax gibi ürünler var.
#Öncü Hazır Gıdalar Sanayi