Haşlanmış kuru fasulye ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerde sofraları süsleyen mezelerden biri. Farklı şekillerde hazırlanan piyazın yapılışı da çok kolay. Ayrıca dilerseniz yumurtalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki piyaz nasıl yapılır? İşte piyaz tarifi...
#Piyaz Nasıl YapılırFasulye yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fasulye ezmesi. Lübnan mutfağının en sevilen yemeklerinden humus ile benzer malzemelerden oluşan fasulye ezmesini dip sos olarak bile kullanabilirsiniz. Peki, fasulye ezmesi nasıl yapılır?
#Fasulye EzmesiMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaArnavut ciğeri sevilen sokak lezzetlerimizden biridir. Masterchef Arnavut ciğeri tarifi ile günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Arnavut ciğerinin yumuşak olması içinse bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
#Arnavut CiğeriAntalya yöresine özgü nefis bir lezzet olan Gazel böreği MasterChef ekranları ile birlikte evlerinize konuk oluyor. Baklavalık yufka ile hazırlanan Gazel böreği iç malzemelerinde kıyma yer alıyor. Çıtır çıtır lezzetiyle Gazel böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte Antalya Gazel böreği tarifi ve malzemeleri...
#Gazel BöreğiGelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi bir kez daha programda yer aldı. Ekran başındaki izleyiciler tarafından da merak edilen ıspanak nazik günün aranan tarifleri arasında yer aldı. Peki, ıspanak nazik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi ve yapılışı...
#Ispanak NazikBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaDünyanın değişik ülkelerinde yeni lezzetleri keşfetmek ve bu lezzetleri yaratanların hikâyelerini yazmak benim en büyük tutkularımdan. Bir İzmirli olarak belki defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turuna çıktım. İngiliz yemek yazarı arkadaşlarımın bir sonraki turları için listelerine aldığı tarihi çarşıyı dönünce anlatabilmek ve belki tekrar onlarla birlikte gelmek için bu kez başka gözlerle gezdim. İşte detaylar…
#İzmirTahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.
#Gülhan KaraAkçaabat köftesi, Türk mutfağında bir köfte çeşididir. 1930lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriylere bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılmıştır. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım Akçaabat köfte tarifi…
#Akçaabat Köfte Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 35. hafta bölümleriyle hem şaşırtmaya hem de kazandırmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta’nın 173. bölümde, Reyhan-Ezgi Yıldırım, İlhame-Hatice Cebiroğlu, Gül-Betül Polat ve Sevgül Kıroğlu-Cansu Şöhret çiftlerinden biri gün birincisi ilan edildi. En yüksek puanı toplayan gelin çeyrek altını almaya hak kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaSofralarımızın vazgeçilmezi hem göze hem de damağa hitap eden köfte, yüz yıllardır Türk mutfağının en gözde yemekleri arasında yer alıyor. Anadolu mutfağında yapılan onlarca ve türü bulunan köfte, günümüzde her yaş grubundan insan tarafından severek tüketiliyor. Peki, köfte nasıl yapılır?
#Köfte Nasıl Yapılır?Her geçen gün daha fazla kişi tarafından uygulanan vegan beslenme şekli, birçok uzman tarafından en zararsız ve en ideal beslenme biçimi olarak görülüyor. Ancak bu beslenme biçimine geçtiğinizde, ihtiyacınız olan proteini, vitamin ve mineralleri alabilmeniz için yedikleriniz konusunda dikkat etmeniz gerekiyor
#Diyetİstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbul