Güncelleme Tarihi:
Â
1) Mercimek
Mercimek gerçekten de oldukça iyi bir protein kaynağı. Özellikle yeşil mercimeği yemeklerde, çorbalarda kullanabileceğiniz gibi haşladıktan sonra baharatlarla birleştirerek böreklerde, mantılarda, vegan bir kıyma alternatifi olarak kullanabilirsiniz.
2) Bezelye
Bezelye de protein bakımından oldukça zengin. Yemeğini yapabileceğiniz ya da garnitür olarak tüketebileceğiniz gibi marketlerde paketlenmiş olarak satılmaya başlanan bezelye proteini alarak pratik tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Â
3) Yulaf
Yulaf yüksek life ve proteine sahip bir besin kaynağı. Üstelik yulaf ile tatlı tuzlu pek çok alternatif tarif hazırlayabilirsiniz. Un yerine kullanabileceğiniz yulaf ile poğaça, pancake gibi pek çok tarifi sağlıklı hale getirebilirsiniz.
4) Tahin
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tahin, sağlıklı yağ ve protein kaynağı bir besin. Yüksek kalorili olduğundan porsiyon kontrolü yapmanın önemli olduğu tahini salata soslarınıza 1 yemek kaşığı katarak tüketebilirsiniz.
Â
5) Fasulye
Fasulye, herkesin iyi bildiÄŸi bir protein kaynağı. Dilerseniz klasik kuru fasulye pilav ikilisi ile ya da piyaz olarak biraz da tahin eklemesiyle protein bakımından zengin bir öğün yapabilirsiniz.Â
6) Chia Tohumu
Son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler olan chia tohumu, yüksek lif ve protein kaynağı. Üstelik chia tohumu ile lezzetli ve sağlıklı pudingler yapmak da mümkün. Su ile birleştiğinde jelleşen chia tohumunu, salatalarınızın üzerinde veya kıvamlı soslarınızda kullanabilirsiniz.
Â
7) Fıstık Ezmesi
Yerfıstığı protein bakımından zengin bir yemiÅŸ. Bu nedenle yerfıstığı ezmesi tüketmek de protein ihtiyacının karşılanması açısından iyi bir alternatif. Yalnız yerfıstığı ezmesi satın alırken ÅŸeker oranına dikkat etmek gerekiyor.Â
8) Nohut
Nohut da baklagiller ailesinden zengin proteinli ve Türk mutfağında önemli bir besin kaynağı. Özellikle humus ÅŸeklinde tahin takviyesi ile tüketildiÄŸinde yüksek proteinli ve saÄŸlıklı bir yiyecek haline geliyor.Â