Ispanak nazik tarifi: Ispanak nazik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi bir kez daha programda yer aldı. Ekran başındaki izleyiciler tarafından da merak edilen ıspanak nazik günün aranan tarifleri arasında yer aldı. Peki, ıspanak nazik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi ve yapılışı...
Üç aşamalı hazırlanan ıspanak nazik tarifi ıspanak, patlıcan sebzeleri ve kıyma ile hazırlanıp enfes yoğurt sosuyla servis ediliyor. İşte, ıspanak nazik nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
1 kilogram ıspanak
3 adet patlıcan
500 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 büyük boy domates
6 diş sarmısak
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
ISPANAK NAZİK NASIL YAPILIR?
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın. Ispanakları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük kesin.
Zeytinyağını tavada kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
Tuzu ve baharatları ekledikten sonra ıspanakları da ilave edin ve piştikten sonra borcama alın.
Diğer yandan patlıcanları fırında közleyin ve ince ince kıyın.
Zeytinyağını tavaya alıp patlıcanları bir iki tur evirdikten sonra yavaş yavaş sütü ve tereyağını ekleyin.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken, kıvam aldıktan sonra kaşar peynirleri ekleyin.
Patlıcanlı karışımı ocaktan alıp ıspanaklara ilave edip karıştırın.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra üzerine dökün.
Son aşamada, domatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Soğanı tavada kızdırıan yağ ile yeniden pembeleşinceye kadar kavurun.
Biberleri halka şeklinde dilimleyip tavaya ekleyin.
Son olarak sarımsakları ve kıymayı da tavaya aldıktan sonra kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
Domatesleri ekleyin, rengi değişince altını kapatın ve yoğurtlu karışımın üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun...