Soğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneKestane kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından. Tezgahlarda yerini alan kestane iç ısıtan harika bir enerji deposu. Soğuk günlerde evde kolayca pişirip keyifle tüketebilirsiniz. Kestane nasıl pişirilir? Sizin için avada, fırında ya da suda pişmiş kestane yapımının püf noktalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kestane Nasıl PişirilirKestaneler günümüzde her insanın severek tükettiği bir üründür. Kestanelerin uzun ömürlü olup olmadığı kişiler tarafından merak edilebiliyor. Kestane ürünlerinin saklanmasıyla ilgili bireyler birçok araştırma yapabiliyor. Buzdolabında ne kadar süre boyunca saklanabileceği merak edilen tüketim bilgileri arasında yer alıyor. Kestane nasıl saklanır? Pişmiş kestane dondurucuda ve buzdolabında kaç gün saklanır? İşte, bilinmesi gereken tüm detayları derledik.
#KestaneGerçekten her şart ve koşulda beni delirtiyor :) Kestane şekerinden bahsediyorum. Ne çocukluğumda ne gençliğimde peşimi bıraktı. Ne zaman yolum Bursa civarına düşse, aklıma ondan başkası gelmez. Çikolata kaplı olanlarını da bir ayrı severim. İçi püre gibi olmayacak ama hafif iri parçalılardan. Anlatırken bile tadı damağımda... Bayılırım!
#Kestane ŞekeriHavalar henüz çok fazla soğumadı ancak kış aylarının en sevilen atıştırmalığı kestane şimdiden sokakların köşelerindeki yerini aldı. Soğuk günlerde insanın hem elini hem de içini ısıtan enerji deposu kestaneyi evde yapıp gönül rahatlığıyla ve zevkle tüketmek de mümkün. Peki ama nasıl? Tavada, fırında ya da suda pişmiş kestane için size çeşit çeşit püf noktaları derledik. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Evde Kestane Nasıl PişirilirKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirKestane, soğuk havayı güzel kılan tatlardan biridir. Kış mevsimi ile özdeşlemiş olan kestanenin tadı bir başkayken, kokusu da ağız sulandırır. Kestaneyi fırınınızda kolayca pişirebilirsiniz fakat bununla yetinmek istemeyenler için özel tariflerimiz var! İşte sofralarınızı lezzetiyle tatlandırırken kokusuyla da mest edecek kestanenin 3 enfes hali…
#Mucize LezzetlerKestane şişmanlatır mı? Haşlanınca mı kavrulunca mı yararlı? Kestanede yağ var mı? Hangi vitamin ve mineralleri barındırıyor? Vücudun hangi sistemlerini etkiliyor? Kalorisi düşük tarifler için neler gerekli? Bütün bu soruların cevabını ve kestaneli 3 fit tarifi Diyetisyen Emre Uzun verdi!
#KestaneKış aylarının vazgeçilmez kuruyemişlerinden biri olan kestanenin pişmemişi 10-15 TL, pişirilmiş haliyle 25 TL’den satılıyor. Karadeniz bölgesinden özellikle Düzce, Giresun, Zonguldak, Bartın illerinden gelen kestane, Beypazarı’nda kestane sobalarında odun ateşinde pişirilerek satılıyor.
#KestaneYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroTürkiye’de istediği ilgiyi bir türlü yaratamayan hindi üreticileri, yılbaşı yaklaşırken hareketlendi. Bolca Hindi Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Yılmaz marketlere 15 Aralık’tan itibaren paketleri yollamaya başlayacaklarını belirtirken, kilogram fiyatlarının 190 TL civarında olacağını söyledi. Restoranlar ise şimdiden evlere pişmiş hindi paketlerini hazırladı. Mezeler, iç pilav, ekmek ve içecek ile birlikte servis edilen yılbaşı hindilerinin fiyatı 2.000 ila 7.500 TL arasında değişiyor.
#Hindi ÜreticileriMevsimlerin en renklisi olan sonbahar geldi. Yapraklar yavaş yavaş ağaçlardan süzülürken, yeşilden sarıya, turuncudan kırmızıya dönen renkler gözlere adeta bayram ettiriyor. Bu renk cümbüşünü fotoğraflayacak en güzel yerlerin başında ise tarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan köy ve kasabalar geliyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Sonbaharın en çok yakıştığı köy ve kasabalar hangileri?’ diye sorduk. 10 şehirden 10 öneride bulundular.
#RotaMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞTarihi kültürü oldukça gelişmiş olan Bursa şehri muhteşem yemekleri ile oldukça ilgi çeken bir yer olmayı başarmıştır. Sizler için Bursa Yemekleri - Bursa'da ne yenir ve neyi meşhur? Bursa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bursa Yemekleri