Van'da Ezdinan aşiretine mensup iş adamı Üzeyir Tekçe (28) ile Pinyanişi aşiretinden Hasret Bilici (25) çiftinin düğününe 7 bin kişi katıldı. Düğünde geline 4 kilo altın, damada ise 10 milyon lira para takıldı, davetlilere 200 koyun kesilip, kavurma, pirinç pilavı ve cacık ikram edildi.
#Aşiret DüğünüOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıKurban Bayramı’nda kurulan zengin sofralar ve yoğun et tüketimi zaman zaman sindirim problemlerine yol açabiliyor. ‘Bayramda sevdiklerimizle şen sohbetli sofralarda buluşurken nelere dikkat etmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Günlük tüketilmesi gereken kırmızı et miktarı kadınlarda maksimum 120 gram iken erkeklerde 150-180 gramdır” dedi.
#EtAlo 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyetler gülümsetti. Bir kişi “Karım evde hijyen kurallarına göre yemek yapmıyor, yemekten kıl çıktı” diyerek eşini şikâyet ederken, yalnız yaşayan bir öğrenci ise “Yaptığım pilav hep lapa lapa oluyor, pirinç pilavı tarifi alabilir miyim?” diye sordu.
#Alo Gıda HattıRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞKurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda et kavurma olmazsa olmazdır. Ancak kurban etinin sert olması sebebiyle, et kavurma pişirmenin bazı püf noktalarını da bilmek gerekir. Ayrıca kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması önem taşır. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Et Kavurmaİtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoHepimizin vazgeçilmezi olan bembeyaz, ağızda tane tane dağılan pirinç pilavını yapamıyor musunuz? Yaptığınız pilavlar ya çok kuru ya da çok mu lapa oluyor? Annenizin pilavının kıvamını bir türlü tutturamıyor musunuz? Hiç üzülmeyin şimdi öğreneceğiniz püf noktalarıyla pilavınız, sofranızın vazgeçilmez lezzetleri arasına girecek. Pilavınızdan bir tabak yiyen ikinci tabağını almadan duramayacak. İşte pirinç pilavı yapmanın püf noktaları…
#Pirinç Pilavının Püf NoktalarıTürk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden pirinç pilavı sadece tencerede değil son günlerin favori yemek pişirme yöntemlerinden olan airfryer'da da leziz bir şekilde yapılabiliyor. Çok daha kısa sürede zahmetsizce pişen airfryer'da pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Airfryer Pilav TarifiYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
#Sağlıkİnsanlar rüyalarında farklı maddeler görmekte ve bu maddeler uzmanlar tarafından yorumlanmaktadır. Tabii her maddenin rüya içerisinde görünmesine bağlı olarak yorum değişkenlik göstermektedir. İşte rüyada pirinç görmekle alakalı en çok merak edilenler ve cevapları.
#Rüyada PirinçPirinç pilavı, geçmişten günümüze en sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Sofralarımızı süsleyen pirinç pilavı kimi zaman rüyalarımızı da süslüyor. Rüyada pirinç pilavı yemek, en sık görülen rüyalar arasında yer alır. Bu rüya, genellikle hayırlı şekilde yorumlanan rüyalar arasında yer alır. Rüyada pirinç pilavı yemek ne anlama gelir sizler için derledik.
#Rüya TabirleriRüya görmek, insanlara özgü bir durum olmakla beraber rüya içerisinde birden fazla simge bir arada görülmektedir. Rüya sahipleri ise bu simgelerin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Peki rüyada pilav görmek ne anlama gelir? Rüyada pilav yemek, yapmak ve pişirmek tabiri nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Rüyada Pilav Görmek Ne Anlama Gelir?En yararlı ve en lezzetli sebze yemeklerinin başında taze fasulye gelmektedir. Taze fasulyeyi yapmak son derece kolaydır. Ayrıca bu yemek sağlık içinde oldukça faydalıdır. Bu yüzden ayda en az birkaç kez taze fasulye yemeniz uygun olacaktır. Taze fasulye nasıl pişirilir? Yeşil taze fasulye nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#YemekGüzelce demlenmiş, buharı tüten bir pilavın hepimizin gönlünde yeri ayrı. Ama sıcaklar malum! O halde neden pilavları soğuk soğuk yemeyelim? Ama öyle bildiğimiz, klasik tarifler değil bu bahsettiğim... Size pirinçli ve bulgurlu çeşit çeşit tarif hazırladım. Kimini limon ve taze otlarla yapıyorum, kimini karides ve Meksika fasulyesiyle... Mozzarella ve naneyi, enginar ve çamfıstığını aynı tabakta buluşturmayı eminim siz de seveceksiniz.
#PilavAntalya yöresel yemekleri birçok birey tarafında lezzetli olarak görülmektedir. Özellikle sık seyahat eden ve yeni tatlar denemek isteyen bireyler tarafından Antalya lezzetleri merak edilmektedir. En çok sorulan bu lezzetler hakkında soruların başında Antalya Yemekleri - Antalya'da ne yenir ve neyi meşhur? Antalya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antalya YemekleriKocaeli, Marmara’nın doğu tarafında yer alan ve lezzetli yöresel yemeklere sahip bir şehirdir. Büyük bir şehir olmakta ve farklı yöresel lezzetleri de içerisinde yer alan bir yemek kültürü bulunmaktadır. Geçmişten bu güne kadar gelen ve özgün tatlara sahip olan yemekleri de bulunmaktadır. Yemeklerinin tarifleri ve pişirilme yöntemleri hala aynı şekilde yapılmaktadır. Kocaeli’nin tadılması gereken meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kocaeli YemekleriOrtak geçiş noktasında bulunan bir ilimiz olduğu için, diğer yörelerimiz ile de birçok ortak yönleri bulunmaktadır. Osmanlı imparatorluğunun ilk filizlendiği yerlerden biri olması nedeniyle güçlü bir tarihe de sahiptir. Yöresel mutfak kültürü ile oldukça öne çıkmakta olan bu il birçok turist tarafından merak edilmektedir. Bilecik mutfağını merak edenler için Bilecik yemekleri - Bilecik'te ne yenir ve neyi meşhur? Bilecik Mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular en çok merak edilmektedir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Bilecik YemekleriKayseri ili pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve oldukça önemli bir şehir olmaktadır. Bu şehir birçok kültür etkisinde kaldığı için farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle ziyaretçilerim en çok sordukları soruların başında Kayseri Yemekleri - Kayseri'de ne yenir ve neyi meşhur? Kayseri mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kayseri YemekleriYemek kültürü insanımızın içerisine işlenmiş bir noktadır. Coğrafyamızda yemek türlerini belirleyen önemli etken ise bölgesel kültürdür. Bu kültüre sahip önemli şehirlerden bir tanesi de Malatya şehridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Malatya YemekleriTarihi Şahin Lokantası geçen hafta yine Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bu yeni şubede başrol, dönerin... İstanbul’un bu ikonik esnaf lokantasını sahibi ve işletmecisi Cengiz Şahin’le konuştuk: “Burada sunduğumuz yemeklerin reçetesi lokantanın açıldığı 1967 yılından beri aynı. Yıllar geçti, Beyoğlu değişti ama müşteri portföyümüz değişmedi. Hâlâ CEO ve işçi aynı masada yemek yiyor.”
#Tarihi Şahin LokantasıÖnceki yazımda bahsettiğim Londra’daki ‘Cradle of Food’ (Yemeğin Beşiği) etkinliğini anlatmaya devam... Bu hafta ortamı ve hazırladığımız yemekleri konuşalım istedim. Herkesin aynı sofranın etrafında toplanıp özveriyle ve imece usulü çalıştığı bu özel etkinlikte, özellikle yabancı yemek yazarlarının depremlerden etkilenen bölgenin yemeklerini tadıp tanıması çok önemliydi.
#(Yemeğin BeşiğiBugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#Kuskus