Pilav sevenler buraya gelsin!

Güncelleme Tarihi:

Pilav sevenler buraya gelsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Güzelce demlenmiş, buharı tüten bir pilavın hepimizin gönlünde yeri ayrı. Ama sıcaklar malum! O halde neden pilavları soğuk soğuk yemeyelim? Ama öyle bildiğimiz, klasik tarifler değil bu bahsettiğim... Size pirinçli ve bulgurlu çeşit çeşit tarif hazırladım. Kimini limon ve taze otlarla yapıyorum, kimini karides ve Meksika fasulyesiyle... Mozzarella ve naneyi, enginar ve çamfıstığını aynı tabakta buluşturmayı eminim siz de seveceksiniz.

Haberin Devamı

MOZZARELLA’LI PİLAV (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin

NE LAZIM?

◊ 2 su bardağı basmati pirinç

◊ 2 kırmızı kapya biber

◊ 1 sarı biber

◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı

◊ 1/2 limonun suyu

◊ 1/2 demet taze nane

◊ 100 gr mozzarella

◊ 1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci yıkayıp süzün, üzerini az aşacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuzla pişmeye bırakın. Pişen pilavı soğutun.

◊ Pirince biber çeşitlerini doğrayıp ekleyin. ◊ Limon suyu, zeytinyağı, doğranmış nane ve mozzarella’yı katıp nazikçe karıştırın.

BİR ÖNERİ 

Bu tarife kuşkonmaz da ekleyebilirsiniz. 200 gram kuşkonmazın sert kısımlarını koparıp doğrayın, yağsız tavada pişirin. Biberlerle birlikte pilava katın.

Haberin Devamı

ÜZÜMLÜ-KARİDESLİ PİLAV (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin



NE LAZIM?

◊ 1 su bardağı pirinç

◊ 150 gr temizlenmiş karides

◊ 1 demet ıspanak

◊ 1/2 su bardağı kuru üzüm

◊ 120 gr konserve Meksika fasulyesi

◊ 1 su bardağı konserve mısır

◊ 1 çay bardağı süzme yoğurt

◊ 1 çay bardağından biraz az yoğurt

◊ 3 yemek kaşığı mayonez

◊ 1 yemek kaşığı zeytinyağı

◊ 1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci birkaç kez yıkayın; 1 tatlı kaşığı tuz attığınız 2 su bardağı sıcak suda pişirin, soğuması için kenara alın.

◊ Karidesi bir tavada zeytinyağıyla hafif kavurarak, kısa süre pişirin.

◊ Bir kaba süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, ince ince doğranmış ıspanaklar, mısır, Meksika fasulyesi, tuz ve kuru üzümü alıp karıştırın. Karides ve pirinci katıp nazikçe harmanlayın.

MAYDANOZLU-LİMONLU PİLAV (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin



NE LAZIM?

◊ 1 su bardağı baldo pirinç

◊ 1 soğan

◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı

◊ 2 diş sarımsak

◊ 1/2 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)

◊ 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu

◊ 2 su bardağı su

◊ 1 çay kaşığı tuz

◊ 1 limon (kabuğu soyulup küp küp doğranmış)

Haberin Devamı

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci birkaç kez sudan geçirip yıkadıktan sonra üzerini aşacak kadar suda ıslatın.

◊ Bir tencereye zeytinyağını alın, ince ince doğranan soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.

◊ Süzülen pirinci ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edip tuzu serpin ve kısık ateşte pişirin.

◊ Ocaktan alıp soğuduktan sonra limon suyu, limon parçaları ve maydanozu ekleyin.

 

SAKIZ ENGİNARLI PİRİNÇ PİLAVI (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin


NE LAZIM?

◊ 10 adet sakız enginar

◊ 2 su bardağı baldo pirinç

◊ 1 büyük soğan

◊ 1/2 çay bardağı çamfıstığı

◊ 1 tatlı kaşığı kuru nane

◊ 5 dal taze soğan

◊ 5 dal taze nane

◊ 1/2 demet dereotu

◊ 1 çay bardağı zeytinyağı

◊ 5 su bardağı su

◊ 1 tatlı kaşığı tuz

◊ 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci birkaç kez yıkayın, sonra üzerini aşacak kadar suda ıslayın.

◊ Bir tencereye zeytinyağını alıp ince ince doğranmış soğanı kavurmaya başlayın.

◊ Doğradığınız sakız enginarları katıp fıstığı ekleyin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci, kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika soteleyip sıcak suyu ilave edin.

◊ Pişip kenara aldığınız, ılınan pilava ince ince doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz ve taze naneyi ekleyip karıştırın.

 

Haberin Devamı

BOL SOĞANLI BULGUR PİLAVI (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin

NE LAZIM?

◊ 1 su bardağı pilavlık bulgur

◊ 1 soğan

◊ 3-4 dal taze soğan

◊ 1 yemek kaşığı domates salçası

◊ 1/2 demet maydanoz

◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı

◊ 2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

◊ Bulguru üzerini aşacak kadar sıcak suda pişirin.

◊ Tencereye zeytinyağını alın, ince ince doğranmış soğanı katıp kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 kez çevirin, kenara alın.

◊ Soğuyan bulguru salçalı soğanla karıştırın. Tuz, doğranmış maydanoz ve taze soğanı katıp harmanlayın.

İÇ BAKLALI YASMİN PİLAVI (4 KİŞİLİK)

Pilav sevenler buraya gelsin


NE LAZIM?

◊ 2 su bardağı yasmin pirinç

◊ 200 gr kuru iç bakla

◊ 1 soğan

◊ 1/2 demet dereotu

◊ 4-5 sap taze soğan

◊ 1 çay bardağı zeytinyağı

◊ 4 su bardağı sıcak su

◊ 1 limonun suyu

◊ 1 tatlı kaşığı tuz

◊ 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

◊ 1 çay kaşığı toz şeker

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci birkaç kez yıkayın, sonra üzerini aşacak kadar suda ıslayın.

◊ Baklayı bir tencereye alın, yumuşayana kadar pişirin. 30-40 dakika sürecektir. Piştikten sonra suyunu süzüp
kenarda bekletin.

◊ Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın, ince ince doğradığınız soğanı kavurmaya başlayın. ◊ Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip kavurun, birkaç dakika sonra pişen baklaları ekleyin. ◊ Limonun suyu, tuz, karabiber, toz şeker
ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.

◊ Ocaktan alıp dinlendirin. Soğuyunca üzerine doğranmış dereotu ve taze soğanı katın.

 

Haberin Devamı

ET SUYUYLA PİŞEN SEBZELİ PİLAV (4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

◊ 2 su bardağı baldo pirinç

◊ 2 çay bardağı zeytinyağı

◊ 1 büyük soğan

◊ 2 diş sarımsak

◊ 1 limonun suyu

◊ 1 çay kaşığı tuz

◊ 1 çay kaşığı toz şeker

◊ 4 su bardağı et suyu

◊ 2 orta boy havuç

◊ 1 su bardağı konserve bezelye

◊ 2 sap taze soğan

◊ 1/2 demet dereotu

◊ 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

NASIL YAPARIM?

◊ Pirinci birkaç kez yıkayıp üzerini aşacak kadar suda ıslayın.

◊ Havucu küp doğrayıp haşlayın.

◊ İnce ince doğradığınız soğan ve sarımsakları 1 çay bardağı zeytinyağında kavurmaya başlayın.

◊ Suyunu süzdüğünüz pirinci, tuz, şeker ve et suyunu ekleyip pilavı pişmeye bırakın. Pişince kenara alın.

◊ Bir kapta bezelye, havuç, ince ince doğranmış taze soğan ve dereotuna kalan zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Soğumuş pilavla harmanlayarak servis edin.

BİR NOT 

Haberin Devamı

Vegansanız et suyu yerine sade suyla pişirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!