Güncelleme Tarihi:
MOZZARELLA’LI PİLAV (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 2 su bardağı basmati pirinç
◊ 2 kırmızı kapya biber
◊ 1 sarı biber
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 1/2 limonun suyu
◊ 1/2 demet taze nane
◊ 100 gr mozzarella
◊ 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Pirinci yıkayıp süzün, üzerini az aşacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuzla pişmeye bırakın. Pişen pilavı soğutun.
◊ Pirince biber çeşitlerini doğrayıp ekleyin. ◊ Limon suyu, zeytinyağı, doğranmış nane ve mozzarella’yı katıp nazikçe karıştırın.
BİR ÖNERİ
Bu tarife kuşkonmaz da ekleyebilirsiniz. 200 gram kuşkonmazın sert kısımlarını koparıp doğrayın, yağsız tavada pişirin. Biberlerle birlikte pilava katın.
ÜZÜMLÜ-KARİDESLİ PİLAV (4 KİŞİLİK)
◊ 1/2 su bardağı kuru üzüm
◊ 120 gr konserve Meksika fasulyesi
◊ 1 su bardağı konserve mısır
◊ 1 çay bardağı süzme yoğurt
◊ 1 çay bardağından biraz az yoğurt
◊ 3 yemek kaşığı mayonez
◊ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Pirinci birkaç kez yıkayın; 1 tatlı kaşığı tuz attığınız 2 su bardağı sıcak suda pişirin, soğuması için kenara alın.
◊ Karidesi bir tavada zeytinyağıyla hafif kavurarak, kısa süre pişirin.
◊ Bir kaba süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, ince ince doğranmış ıspanaklar, mısır, Meksika fasulyesi, tuz ve kuru üzümü alıp karıştırın. Karides ve pirinci katıp nazikçe harmanlayın.
MAYDANOZLU-LİMONLU PİLAV (4 KİŞİLİK)
◊ 1 soğan
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1/2 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
◊ 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
◊ 2 su bardağı su
◊ 1 çay kaşığı tuz
◊ 1 limon (kabuğu soyulup küp küp doğranmış)
NASIL YAPARIM?
◊ Pirinci birkaç kez sudan geçirip yıkadıktan sonra üzerini aşacak kadar suda ıslatın.
◊ Bir tencereye zeytinyağını alın, ince ince doğranan soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
◊ Süzülen pirinci ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edip tuzu serpin ve kısık ateşte pişirin.
◊ Ocaktan alıp soğuduktan sonra limon suyu, limon parçaları ve maydanozu ekleyin.
SAKIZ ENGİNARLI PİRİNÇ PİLAVI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 10 adet sakız enginar
◊ 2 su bardağı baldo pirinç
◊ 1 büyük soğan
◊ 1/2 çay bardağı çamfıstığı
◊ 1 tatlı kaşığı kuru nane
◊ 5 dal taze soğan
◊ 5 dal taze nane
◊ 1/2 demet dereotu
◊ 1 çay bardağı zeytinyağı
◊ 5 su bardağı su
◊ 1 tatlı kaşığı tuz
◊ 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
NASIL YAPARIM?
◊ Pirinci birkaç kez yıkayın, sonra üzerini aşacak kadar suda ıslayın.
◊ Bir tencereye zeytinyağını alıp ince ince doğranmış soğanı kavurmaya başlayın.
◊ Doğradığınız sakız enginarları katıp fıstığı ekleyin ve fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci, kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika soteleyip sıcak suyu ilave edin.
◊ Pişip kenara aldığınız, ılınan pilava ince ince doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz ve taze naneyi ekleyip karıştırın.
BOL SOĞANLI BULGUR PİLAVI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 1 su bardağı pilavlık bulgur
◊ 1 soğan
◊ 3-4 dal taze soğan
◊ 1 yemek kaşığı domates salçası
◊ 1/2 demet maydanoz
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 2 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Bulguru üzerini aşacak kadar sıcak suda pişirin.
◊ Tencereye zeytinyağını alın, ince ince doğranmış soğanı katıp kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 kez çevirin, kenara alın.
◊ Soğuyan bulguru salçalı soğanla karıştırın. Tuz, doğranmış maydanoz ve taze soğanı katıp harmanlayın.
İÇ BAKLALI YASMİN PİLAVI (4 KİŞİLİK)
ET SUYUYLA PİŞEN SEBZELİ PİLAV (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 2 su bardağı baldo pirinç
◊ 2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 1 büyük soğan
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1 limonun suyu
◊ 1 çay kaşığı tuz
◊ 1 çay kaşığı toz şeker
◊ 4 su bardağı et suyu
◊ 2 orta boy havuç
◊ 1 su bardağı konserve bezelye
◊ 2 sap taze soğan
◊ 1/2 demet dereotu
◊ 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
NASIL YAPARIM?
◊ Pirinci birkaç kez yıkayıp üzerini aşacak kadar suda ıslayın.
◊ Havucu küp doğrayıp haşlayın.
◊ İnce ince doğradığınız soğan ve sarımsakları 1 çay bardağı zeytinyağında kavurmaya başlayın.
◊ Suyunu süzdüğünüz pirinci, tuz, şeker ve et suyunu ekleyip pilavı pişmeye bırakın. Pişince kenara alın.
◊ Bir kapta bezelye, havuç, ince ince doğranmış taze soğan ve dereotuna kalan zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Soğumuş pilavla harmanlayarak servis edin.
BİR NOT
Vegansanız et suyu yerine sade suyla pişirebilirsiniz.