Güncelleme Tarihi:
Aktaş, bayram boyunca beslenme önerilerini ise şöyle sıraladı: “Sık yapılan yanlışlardan ilki etin kesilir kesilmez tüketilmesi. En az 24 saat buzdolabında bekletilmeli ki sindirimde ve pişirmede zorluk yaratmasın. Tabaktaki çeşitliliğe önem verilmeli etin yanında mutlaka salata, zeytinyağlı sebze eklenmeli. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilerek posa miktarı arttırılmalı. Etleri pişirirken, kavurma, kızartma yerine haşlama, fırınlama veya ızgara tercih edilmeli. Günlük tüketilmesi gereken kırmızı et miktarı kadınlarda maksimum 120 gram iken erkeklerde 150-180 gramdır. Özellikle kalp ve damar hastaları başta olmak üzere yüksek kolesterol düzeyi olanlar bu miktarlara ve sakatat tüketimine dikkat etmeli. Antioksidan etkili hazmı kolaylaştırıcı baharatları etin yanına eklenmeli. Özellikle kekik, kimyon, biberiye, kırmızı biber. Bayramın olmazsa olmazı tatlılar. Şerbetli, ağır tatlıların yerine hafif sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmeli.”