Airfryer pilav tarifi: Airfryer'da tel tel pirinç pilavı nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden pirinç pilavı sadece tencerede değil son günlerin favori yemek pişirme yöntemlerinden olan airfryer'da da leziz bir şekilde yapılabiliyor. Çok daha kısa sürede zahmetsizce pişen airfryer'da pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte yapım aşamaları hemen aşağıda...
Airfryer Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri (4 Kişilik)
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak su)
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam kimyon (isteğe göre)
Airfryer'da Pilav Nasıl Yapılır?
Öncelikle pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzgeçten geçirin.
Airfryer kabına süzülmiş pirinçleri, tavuk suyunu ya da sıcak suyu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Lezzetini artırmak için dilerseniz kimyon da katabilirsiniz.
Tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırın.
Airfryer kabını kapatın ve 180 derecede 20 dakika pişirin.
Sonrasında airfryer kabını açın ve pilavı karıştırın.
Tekrar kabı kapatarak pilavın 5-10 dakika dinlenmesi için bekleyin, ardından servis edin.
Afiyet olsun...