Bitkiler yaşantımızda önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple çeşitli bitkileri yetiştirmek için faaliyetlerde bulunuruz. Bu faaliyetlerden biri de bitkileri köklendirme teknikleri olmaktadır. Bu sayede tohumdan değil de fideden yetişen bitkileri çoğaltmak mümkün olur. Daldırma yöntemi nedir? Daldırma tekniği ile bitki çoğaltma ve üretme konu başlıklarını detayları ile derledik.
#Daldırma Yöntemi‘Ankara Girişimcilik Zirvesi 2021’de konuşan Qromıs CEO’su Cem Başçeri, Türkiye’deki girişimcilerin küresel pazara girmelerine olanak sağlayacaklarını söyledi. TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hakan Tarhan ise “Ankara girişimcilik ekosisteminin gelişmesi birinci önceliğimiz” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUCovid-19 salgını ile kurumlar evden çalışmayı teşvik ederken, tehdit aktörleri de bu fırsattan yararlanarak zararlı aktivitelerini artırıyor. Uzmanlar, kurumların karşılaşabileceği teknolojik ve kurumsal risk faktörlerine karşı alınabilecek önlemleri listeledi.
#GüvenlikDünyanın en büyük siber güvenlik organizasyonu olan RSA Konferansı'na bu sene 4. kez katılan yerli güvenlik yazılımı şirketi Picus Security, sürekli güvenlik doğrulama ve tehdit simülasyonu çözümü ile San Francisco'daydı.
#GüvenlikKPMG’nin hazırladığı Venture Pulse raporu, 2019’un üçüncü çeyreğindeki girişim yatırımlarını inceledi. Rapora göre, 55,7 milyar dolarlık yatırımların aslan payını alan ABD işlem sayısı ve hacimle liderliği kimseye kaptırmıyor, Avrupa rekor yatırımla yola devam ediyor, Asya’da ise kırılganlık sürüyor. Tüm dünyadaki siber güvenlik girişimlerinde rekor büyüme bekleniyor.
#TeknolojiEndüstri 4.0’e geçiş ile birlikte, düşüncelerimiz, yaşantımız, çevremiz ve üretimimiz değişmeye başladı. Gelişen ağ teknolojileri ve yüksek oranlı veri paylaşımı hem ülkemizde hem küresel düzeyde siber güvenlik talebini hızla artırdı. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerine ve bazı şirketlerin iş akış süreçlerine yapay zekâ olgusu girmeye başladı. Endüstri 4.0’e uyum sağlamak amacıyla global düzeyde faaliyet gösteren ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa menşeli uluslararası siber güvenlik şirketleri de sistemlerini sürekli geliştirerek, global pazarı domine etme yarışına girdiler. Peki, bu süreçte yerli ve milli siber güvenlik şirketlerinin global pazardaki durumu ne oldu? Siber güvenlik teknolojileri geliştiren Türk girişimcileri, bu büyük global şirketlerin yarıştığı uluslararası siber güvenlik pazarına ekti edebiliyorlar mı?
#Siber GüvenlikÖnce Trendyol Alibaba’ya, sonra Gram Games Zynga’ya satıldı. Geçen hafta da OpsGenie, Atlassian’ın bünyesine katıldı. Dünya devleri Türk girişimcilerinin fikirlerinin peşinde. Şimdi sıra yeni start-up’ların başarı hikayelerinde. Bu hafta yurtdışında başarı hikayesi yazma potansiyeli olan startupları bir araya getirdik.
#GirişimciPolitikacıların, tarihçi, iktisatçı ve sosyologların içinde yaşadıkları toplumu, üzerinde yaşadıkları toprağın sorunlarını anlamadıkları çok olur. Bu bir felakettir ama edebiyat ve felsefenin anlamaması durumunun (yani “kıyamet”in) yanında küçük bir felakettir.