ABD merkezli araştırma şirketi PEW'in anketine göre 'Son 50 yılda hayatınız daha mı iyi?' sorusuna bakın hangi ülke ne cevap verdi. Listede Türkiye ise bir çok ülkeyi geride bıraktı.
#En Mutlu ÜlkelerCumhuriyetçi Partili ABD Başkanı George W. Bush, Amerikan Anayasasına evliliğin ancak kadın ve erkek arasında olabileceğini belirten bir madde koyulmasına desteğini açıklayarak, önümüzdeki kasım ayında Amerikan Kongresinde yapılacak ara seçim öncesinde partisinin muhafazakar tabanına mesaj verdi.
Günümüzde babalar da anneler gibi iş ve özel yaşam dengesini tutturamamaktan, çocuklarıyla istedikleri kadar vakit geçirememekten şikayetçi. Bugün pek çok ailede kadın ve erkek beraber iş hayatında yer alıyor, evde de işleri, çocuk bakımını paylaşıyor. Fakat pek çok şirket annelere esneklik tanırken, babalar çoğu zaman göz ardı ediliyor. Bugün İngiltere babalık iznini 12 haftaya çıkarmayı düşünürken, pek çok global şirket de babalara daha uzun babalık izinleri ve esnek çalışma imkanları sunmaya başladı.
#Babalar GünüAmerikan araştırma şirketi Pew, aralarında Türkiye’nin de olduğu 38 ülkedeki 40 binin üzerindeki katılımcıya ülkelerine yönelik tehdit algılarını sordu. Türkiye’de DEAŞ sorusunun yöneltilmemesi dikkat çekerken, Türklerin yüzde 72 ile “ABD’nin gücü”nü en büyük tehdit olarak algıladığı ortaya çıktı. Bu sonuç ise 37 ülke arasındaki en yüksek oran.
#ABDTürkiye'de nüfusun yüzde 8'i ışid'e sempati duyuyor. Bu çarpıcı rakammerkezi ABD'de bulunan düşünce kuruluşu PEW'in araştımasından.Araştırma şirketi PEW, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Nijerya,Senegal, Malezya, Pakistan ve Ürdün gibi 11 Müslüman ülkede anket yaptı.Araştırmaya katılanlara '"IŞİD'e sempati duyuyor musunuz?"' sorusuyöneltildi.Buna göre, Türkiye'de ankete katılanların yüzde 73'üIŞİD'e karşı herhangi bir sempati beslemediklerini fade etti. Yüzde19'luk kesim 'fikrim yok' yanıtını verdi. Ankete katılanlarında yüzde8'lik kesimi ise IŞİD'e karşı sempati beslediğini söyledi.Anketin yapıldığı ülkeler arasında soruya "evet" cevabı verenler arasında Türkiye 5'inci sırada yer aldı.Örgütekarşı en yüksek oranda sempati ise yüzde 14'le Nijerya'da gözlemlendi.Nijerya'yı yüzde 11'er destek oranıyla Malezya ve Senegal takip etti.Pakistan'daise ankete katılanların yüzde 62'lik bölümü soruya 'fikrim yok'yanıtını verdi. Lübnan'daki Müslümanların ise neredeyse tamamı IŞİD'eolumsuz baktıkları yanıtı verdi.
#TürkiyeAvrupa’nın en hoşgörüsüz ülkesi İtalya seçildi. Amerikan araştırma şirketi PEW Research Center tarafından yapılan bir araştırma, Avrupa ülkeleri arasında azınlıklar ve İslam dini hakkında en olumsuz düşüncenin İtalyanlarda olduğunu ortaya koydu. İtalya’yı Polonya takip ediyor.
#AlmanyaAraştırma şirketi Pew'e göre 7 yılda yolsuzluk endişesi 20 ülke içinde yüzde 20 arttı. Siyasilerin yolsuzluğa bulaşmış olmasının büyük problem olduğunu düşünenlerin sayısı Türkiye'de 2007'de yüzde 37 iken 2014'te yüzde 62'ye yükseldi. Türkiye 25 puanlık artışla Malezya ve Gana'nın ardından Tanzanya'nın önünde yolsuzluk endişesi artışı liginde üçüncü sırada yer aldı.
Avrupa’nın 28 ülkesinde sandıklar kuruldu, 400 bin seçmen 751 Avrupa milletvekilini seçmek için 23-25 Mayıs tarihlerinde sandığa gidiyor. Son seçimlerin en ‘hararetli’ tartışması “Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği” konusu iken, 2008’de dev bir Euro krizinin vurduğu Avrupa bu sefer “Euro’nun geleceği, artan işsizlik rakamları, AB’nin en güçlü ülkelerinde bile yükselen aşırı sağ ve euroseptikler” tartışmalarıyla seçimlere giriyor. Yapılan anketler, Avrupa genelinde bir ‘yılgınlık’ olduğunu ortaya çıkarıyor.