İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bozdoğan-32” operasyonuyla DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu tespit edilen; K.A.'nın aynı işyerinde kalan M.H. ile birlikte İstanbul'da yakalandığını duyurdu. Öte yandan teröristlerin 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda eylem planladıkları öğrenildi.
#Bakan YerlikayaDezenfektanlar ve antibakteriyel sabunların kullanımı özellikle pandemiden sonra çok yaygınlaştı. Ancak bu ürünlerdeki bazı kimyasal maddelerle ilgili güncel araştırmalar oldukça endişe verici.
#Kuaterner Amonyum BileşikleriKullandığımız bakım ürünlerini genellikle içeriğine hâkim olmadan satın alıyoruz. Oysa her cildin ihtiyacı farklı. Leke sorunumuz varsa, kırışıklıkları önlemek istiyorsak, sivilceler veya siyah noktalarla mücadele ediyorsak hepsinin çözümü başka. Cildimiz normal, karma veya yağlıysa tercihimiz hangi yağlar olmalı; hep duyduğumuz asitlerin acaba hangisini kullanmalı? Uzmanlar cilt sorunlarımıza göre tavsiyeler verdi.
#Hazan Aköz Işık“Hep hayalimde başından sonuna kadar ilgilenebileceğim bir marka yaratmak vardı. Bu da bütüncül sağlığa hizmet edecek olan özel bir zeytinyağı markası olmalıydı. Hayallerime kavuştum. Hem de kızımın uğuruyla” diyen Defnelia’nın kurucusu Özden Gözlüklü Saka, yüksek polifenollü zeytinyağının insanların hayatındaki günlük rutinlerinden biri olmasını sağlamak için çalışıyor.
#1Ülkemizde ithalatı ve satışı yasak olmasına rağmen özellikle okul çağındaki çocukların ve gençlerin tükettiği elektronik sigara çeşitlerine bir yenisi daha eklendi: Tek kullanımlık elektronik sigaralar! Kırtasiye ürünlerine benzediği için çocukların ve ergenlerin, ailelerinden ve öğretmenlerinden kolayca saklayabildiği bu yeni ‘zehir oyuncakları’ çok tehlikeli! Peki kullan-at elektronik sigaraların içeriğindeki zararlı kimyasallar neler? Bu maddeler hangi hastalıklara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Elektronik SigaraSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr Hasan Mandal'ın katıldığı törenle HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi'nin imzaları atıldı. Varank, "Proje kapsamında şimdiye kadar Avrupa'dan tek seferde en büyük hibe miktarı olarak 7.5 milyon avroyu da ülkemize kazandırmış olduk" dedi.
#TEKNOFESTSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk yerli yeşil hidrojen tesisinin imza törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Varank, “Proje kapsamında şimdiye kadar Avrupa'dan tek seferde en büyük hibe olan 7,5 milyon avroyu da ülkemize kazandırmış olduk" dedi.
#Mustafa VarankBeyaz dişler temizliğin simgesidir, öz güvenimizi artırır, estetik bir görünüm sağlar. İşte bu nedenle zamanla sararan dişlerimizi beyazlatmak isteriz. Peki, bu amaçla yapılan beyazlatma işlemleri ne kadar etkili ve sağlıklı? Bilmeden dişlerimize zarar veriyor olabilir miyiz? Uzmanlar yanıtlıyor
#Diş SağlığıErgenlik sivilceleri hormonların eseri olsa da hormon tedavisine nadiren başvurulur. Ergenlik çağından sonra normal olarak hormon dengesi düzelir. Bu tedaviler genellikle haricen sürülen ve ağızdan alınan ilaçlarla yürütülür. Bazı durumlarda antibiyotik alımı gerekli olabilir. Son yıllarda, bir ışık tedavisi olan Photo Rejuvenation ve Ozon Terapisi de etkin yöntemler arasında yerlerini aldılar. Hangi tedavileri yaparsanız yapın, A vitamini ve çinko almayı ihmal etmemek gerekir.
#Akne TedavisiAbdullah Yasir Şahin, Darphane Genel Müdürü olarak yeniden atanmasının ardından araştırılan isim oldu. 2019 yılında ilk kez atandığı Darphane Genel Müdürlüğü öncesinde özel sağlık sektörü, İBB, TMSF kayyum yönetimi ve HAVAİST bünyesinde görevler yaptı. İşte, Abdullah Yasir Şahin hakkında merak edilen detaylar
#Abdullah Yasir ŞahinAntisepsi, her zaman Antiseptikler ya da Dezenfektan ile karıştırılmaktadır. Dezenfektan, üzerinde bulunan mikroorganizmaları yok etmek için bazı nesnelerin yüzeyine uygulanabilen bir antimikrobiyal madde olarak tanımlanabilir. Ancak Antisepsi daha farklıdır. Antiseps nedir tüm detayları ile derledik.
#AntisepsiBilimsel çalışmalar için gerekli olan malzemelerin yer aldığı ve uygun ortam koşullarının olduğu yerlere laboratuvar adı verilmektedir. Buralarda teknolojik icatlar, deneyler ve çeşitli ölçümler yapılabilmektedir. Her uzmanlık alanının kendine özel bir laboratuvarı bulunmaktadır. Peki, laboratuvar malzemeleri ve isimler nelerdir?( Fizik, Kimya ve Biyoloji) İşte, laboratuvar malzemeleri hakkında tüm detayları derledik.
Mavimsi parıltının kaynağı olan luminol ismindeki molekül bugüne kadar pek çok cinayetin aydınlatılmasında rol oynamaktadır. Luminol ilk kez 1902 yılında Almanya’da sentezlenmiştir. Teknik adı 3-aminofitalhidrazit olan bu molekül luminol adını 1920’li yılların sonunda aldı. Adli olaylarda kullanımı 1937’de gündeme gelen luminolün 1942’de bilim insanları tarafından adli vakalarda kan tespitinde kullanılması tavsiye edildi. Peki, Luminol inceleme nedir? İşte, o detaylar
#LuminolN2O5, dinitrojen pentoksit ismi ile bilinmektedir. Bu bileşik 2 azot ve 5 oksijenden meydana gelmektedir. N2O5 nedir, asit mi baz mı ve kovalent midir? N2O5 bileşiğinin adı nasıldır ve molekül ağırlığı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#N2O5Gündeme gelen haberlerin ardından Luminol kelimesi internette aranan konular arasında yer alıyor. Kriminoloji uzmanı cinayet mahallinde belirli yerlere ve eşyalara bir sıvı püskürtür ve bazı yerlerde mavimsi bir parıltı görünür. Mavimsi parıltının kaynağı olan luminol ismindeki molekül bugüne kadar pek çok cinayetin aydınlatılmasında rol oynadı. Peki Luminol nedir ve neden kullanılır? İşte detaylar
#LuminolBugün bir yandan global bir oyuncu olan aile şirketinin büyümesi için emek veren Aydınlı kadın girişimci Özden Gözlüklü Saka, diğer taraftan da kendi markasını yarattı. Saka, yüksek polifenollü zeytinyağını insanların günlük rutinlerinden biri haline getirmeyi kendine misyon edinerek Defnelia’yı kurdu. Defnelia ile kısa sürede hem ulusal hem de uluslararası yarışmalardan ödülle dönen Özden Gözlüklü Saka’nın hedefinde ise hem farklı sağlıklı ürünler hem de ihracat var.
#Gazetehaberleri