MasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabAlinazik, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. Kıymalı veya kuşbaşı etten hazırlanan bu yemeğin üzerinde tereyağlı sos da eklenince tadına doyum olmuyor. Yapılışı da çok pratik. Peki Alinazik nasıl yapılır? İşte Alinazik tarifi, yapımı ve malzemeleri
#AlinazikAli Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir lezzet. Saray mutfağından günümüze gelen bu yemek, Hatay veya Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Ali Nazik Nasıl yapılır? İşte İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
#Ali Nazik Tarifi‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıGelinim mutfakta programında gelinlerin hünerlerini sergilediği patlıcanlı yelpaze kebabı tarifinden sonra, evlerinde iftar hazırlığı yapan hanımlar patlıcanlı yelpaze kebabını aramaya başladı. Hem görünümü hem de tadıyla hafızalara yer eden patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır sorularının cevabı niteliğinde nefis bir tarif hazırladık. İşte Gelinim mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi…
#Patlıcanlı Yelpaze Kebabı TarifiSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüPatlıcan yemeklerine yeni bir alternatif arayanlar için hem damaklara hem de göze hitap eden bir öneriniz var: Köz patlıcanlı sarma köfte tarifi. Fırından çıkan köz patlıcanlı köfte, beşamel sosla buluşuyor, sofraları şenlendiriyor. İşte, köz patlıcanlı sarma köfte tarifi.
#Köz Patlıcanlı Sarma Köfte