GeriMutfak Tüyoları Köz patlıcanlı sarma köfte nasıl yapılır? İşte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köz patlıcanlı sarma köfte nasıl yapılır? İşte tarifi

Köz patlıcanlı sarma köfte nasıl yapılır? İşte tarifi

Patlıcan yemeklerine yeni bir alternatif arayanlar için hem damaklara hem de göze hitap eden bir öneriniz var: Köz patlıcanlı sarma köfte tarifi. Fırından çıkan köz patlıcanlı köfte, beşamel sosla buluşuyor, sofraları şenlendiriyor. İşte, köz patlıcanlı sarma köfte tarifi.

KÖZ PATLICANLI SARMA KÖFTE

500 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
1 yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
İçi için Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı – közlenmiş
Beşamel Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı muskat
Üzeri için Malzemeler
Kaşar peyniri

Yapılışı:

Köfte için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun. Ardından iki yağlı kağıt arasına alıp yaklaşık 1 santim kalınlığında açın.
Közlenmiş patlıcanları ezin tuz karabiber ile tatlandırın, köftenin uç kısmına yayıp harcı rulo yapın ve yağlı kağıt ile iyice sarın. Fırına vermeden önce akıllı folyo ile tekrar sarın ve fırın kabına yerleştirip 190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Köfteyi fırından çıkartın folyo ve yağlı kağıtları da çıkartıp üstü açık şekilde yeniden fırına verin ve 10 dakika kadar daha pişirin.
Beşamel sos için; bir sos tenceresinde önce yağı eritin ardından unu ekleyin ve renk alana kadar kavurun yavaşça ve sürekli karıştırarak sütü ekleyin sos kıvam alıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp muskat, tuz ve beyaz biber ile lezzetlendirin.

Köfte fırından çıkınca üzerine beşamel sosu iyice yayın, son olarak rende kaşar peyniri ile köfteyi kaplayıp peynir eriyene kadar fırınlayın.

 

False