Patates kızartması dünyanın her yerinde bulabileceğiniz ve neredeyse tüm kültürlerde aynı şekilde zevkle tüketilen bir atıştırmalık. Günün her öğününde sofralarda yer alabilecek patates kızartmasının makbulü çıtır çıtır olmalı ama patates lezzetini de korumalı. Peki en çıtır ve lezzetli patates kızartması nasıl yapılır? İşte patates kızartmanın püf noktaları…
#PatatesMis gibi anne köftesi hazırlamak airfryer ile artık çok kolay. Airfryer'da köfte tarifi sevdiklerinize tam bir lezzet şöleni yaşatacak. Hem de çocuklara patates ile birlikte servis edebileceğiniz pratik bir menü için yardımcınız olacak. Peki, airfryer'da köfte hangi ayarda, kaç dakikada pişer?
#Airfryer'da Köfte Hangi AyardaAirfryer tarifleri pratiklik arayanlar için zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu. Kokusundan şikayet edenlere, kızartma tadında bir airfryer karnabahar tarifi hazırladık. Peki, airfryer'da karnabahar nasıl yapılır, kaç dakika?
#Airfryer KarnabaharPatatesin en lezzetli hallerinden olan, yiyenin bir daha vazgeçemediği patates kızartmasının en güzeli hiç kuşkusuz evde yapılanı. Evde patates kızartan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konusu ise kızarttıkları patateslerin fast food zincirlerinde satılanlar gibi çıtır çıtır olmaması. Peki, patates kızartması nasıl yapılır? Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
#Patates KızartmasıTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#Ramazanİskenderun’da doğmanın şüphesiz en güzel yanlarından biri, leziz tatlılarından tutun da ünü sınırlarımızı aşan yemeklerine ve tariflerine hakim olmaktır. Ben de bu yöresel yemeklerimizi hazırlamaktan ve sizlerle paylaşmaktan ayrı bir keyif alıyorum. Bu nedenle size oldukça besleyici özelliği bulunan bir köfteden bahsedeceğim; patatesli yağlı bulgur köftesi. Bu tarifte kıyma köftenin içine değil, servis edilirken tabağın ortasına konuluyor. İskenderun’da çok yapılan bu tarif için herkesin kendine özgü bir usulü bulunuyor. Kimi maydanoz koyarken kimi hiç tercih etmiyor, kimi kıymasına soğan eklerken kimi dahil etmemeyi seçiyor. Ben soğan koymayanlardanım ama siz dilerseniz yağda kuru soğan kavurup ekleyebilirsiniz.
#Patatesli Yağlı Bulgur KöftesiBayramlar, bayram gelenekleri çocukluğumun en unutulmaz anıları arasında oldu her zaman. Arife gününden başlayan hazırlıklarda anneme yardım eder, ardından yeni bir ayakkabı ya da elbise başucumda, ertesi günün heyecanıyla tatlı bir uykuya dalardım.
#Müge AkgünTürkiye birkaç gündür kışın en soğuk günlerini yaşıyor. Hal böyle olunca ısınmak için sadece giydiklerimizden değil, yiyip içtiklerimizden de medet umuyoruz. Sizin için akşam yemeğinde aileniz ve sevdiklerinizle zevkle tüketebileceğiniz, içinizi ısıtacak nefis yemek tarifleri derledik. “Bugün ne pişirsem?” derdiyle uğraşanlara ilaç gibi gelecek. Şimdiden afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemPatates püresi, Türk mutfağında kullanılan en lezzetli ve kolay yapımlı yiyecekler arasında yer alıyor. Patatesin kızartması, kumpiri, salatası, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ancak pürüzsüz ama kıvamlı ve lezzetli bir patates püresinin yerini de hiçbir şey tutamıyor. İşte, patates püresi yapılışı ve malzemeleri.
#Patates PüresiÇocuk beslenmesi alanında dört yıldır etkili bir yayıncılık yapan www.gurmebebek.com’un kurucuları Seda Öztezel ve İpek Baykurt Akgün bir kitap çıkardı: ‘Anne Bundan Yine Yap!’ Öztezel ve Akgün “Çocuğun bir yetişkin edasıyla yemek yemesini beklemek doğru değil. Tatları keşfediyor, bir ‘lezzet kütüphanesi’ oluşturuyor. Bu nedenle çocukların besinlerle oynamasını destekliyoruz” diyor.
#Gurmebebek.Com