Patates püresi nasıl yapılır? İşte patates püresi yapılışı ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Patates püresi nasıl yapılır İşte patates püresi yapılışı ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 18:21

Patates püresi, Türk mutfağında kullanılan en lezzetli ve kolay yapımlı yiyecekler arasında yer alıyor. Patatesin kızartması, kumpiri, salatası, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ancak pürüzsüz ama kıvamlı ve lezzetli bir patates püresinin yerini de hiçbir şey tutamıyor. İşte, patates püresi yapılışı ve malzemeleri.

Haberin Devamı

Patates püresinin en doğru kıvamlı ve güzel yapılışı, evlerinde sofrasına lezzet katacak olan birçok kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. İşte, patates püresi yapılışı ve malzemeleri.

Malzemeler

1 kilo patates, 4 bardak süt, 1 yemek kaşığı margarin, tuz, karabiber.

Tarifi

Patatesler soyulur ve iri doğranır, çelik tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su eklenir , Patatesler yumuşayana kadar tuz birlikte kaynatılır. Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirilip püre haline gitirilir. İçine margarin, süt ekleyerek karıştırılır. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendeside ekleyebilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerinin yanında az karabiberle süsleyip servis yapılır.

BAKMADAN GEÇME!