Tavada pişen parmak kesim anne patatesi, bol yağda kızaran çıtır çıtır sokak versiyonu, tam sosa bandırmalık kabuklu iri elma dilimleri ya da incecik cipsi... Çocukluğumuzun vazgeçilmezi ‘köfte patates’ten hamburgere çoğu yemeğin en güzel eşlikçisi patates kızartmasının en iyilerini jürimiz seçti...
#KızartmaÇocukların olduğu kadar büyüklerin de en sevdiği yemeklerden patates kızartması. Hani daha ilk tava piştiğinde atıştırmaya başlarız ya ağzımız yana yana... Dünyada da 13 Temmuz ‘Patates Kızartması Günü’ olarak kutlanıyor. Bu vesileyle jürimize, farklı ve iyi patates kızartması yiyebileceğimiz mekânları sorduk. Değişik usullerdeki, baharat ya da soslarla zenginleştirilmiş patatesleri denemek isterseniz, bu adreslere uğrayabilirsiniz.
#GazetehaberleriKuruçeşme’deki mekânı TOI’nin yerine bir başka markası olan Steeve’i açtı. Günün her saati gidip, mesafeli masalarda oturup ulaşılabilir fiyatlardaki Latin mutfağı lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. TOI içinse üzülmeye gerek yok. O artık New York’lu...
#YazarPatatas bravas, İspanya’nın geleneksel yemeklerinden biri. Yapması oldukça pratik olan patatas bravası ister atıştırmalık olarak tüketebilir, isterseniz de kahvaltı sofralarınıza farklı bir alternatif olarak ekleyebilirsiniz. Peki, patatas bravas nasıl yapılır? İşte adım adım patatas bravas tarifi…
#Patatas BravasBu dönemde madem gezemiyoruz, bari seyahat etmek istediğimiz yerlerle ilgili araştırmalar yapalım, tatil planlarımızı şimdiden oluşturalım. Tapasları, flamenko gösterileri, ünlü parkları, müzeleri, kiliseleriyle rengârenk bir ülke İspanya. Her şehri elbette güzel ama Madrid ve Barselona çok farklı… Peki hangi şehir size göre? Madrid mi, yoksa Barselona mı?
#BarselonaBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeMasterChef Türkiye'nin salı akşamı ekranlara gelen yeni bölümünde dokunulmazlık mücadelesinde kırmızı ve mavi takım karşı karşıya geldi. Yarışmacılar takım oyununda, İspanyol menüsünü hazırlamak için mutfağa girdi. Lezzet ve tat konusunda en başarısız yemeği yapan bir takım ise dokunulmazlığı kaybetti. Peki, MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı? Eleme adayları kimler oldu?
#Masterchef Eleme AdaylarıArmutlu’daki El Sabor Gastroteka, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenleri cezbedecek bir Latin Amerika restoranı. Geleneksel ‘esnaf lokantası-kebapçı-balıkçı-meyhane’ dörtlüsü dışına çıkmaya karar verirseniz deneyin.
#PufböreğTapas barları, şık restoranları ve kıpır kıpır kafeleriyle Madrid, her mevsimde ışıklar içinde yaşayan bir başkent. Kendilerine 'Madrilenos' diyen şehir sakinlerinin yemek kültürü ise harika... Erken saatlerde yaptıkları hafif bir kahvaltıyla güne başlıyorlar, akşamüstü de 'tapas' ile keyiflerine keyif katıyorlar. Bir haftamı Madrid'e ayırdım ve sizin için en güzel lezzet mekânlarını dolaştım. İşte Madrid lezzet rehberi...
#MadridBazı şehirler vardır, oraya her fırsatta gitmek istersiniz. Her gidişinizde daha çok seversiniz ve farklı bir güzelliğini yaşarsınız. En nihayetinde şehir, “Ben burada yaşayabilirim” dedirtir insana... İşte öyle bir kent Barselona... Üç yıl önce sevgili dostum ve arkadaşım Can Yılmaz ile Barselona maratonunda antrenörlük ve kameraman hizmeti vermek üzere gittim. Tarihi yerlerinde kayboldum, en güzel lezzetlerini tattım. Bir de Messi ve arkadaşlarını izledim ki, inanılmazdı. İnsan bir şehre âşık olur mu? Olur... Hem de bal gibi olur.
#BarcelnaKatalan mutfağının, Akdeniz’le birleşip, deniz ve güneş sosuna bulandığı yer Barcelona… Yemek, içmek eğlenmek ve haz almak üzerine kurulmuş bir dünyaya ziyaretçi olarak gittiğinizde Barcelona size "İyi ki geldin tabağımdaki en güzel baharat sensin" diyor. Okurumuz Oya Mumcuoğlu, Barcelona mutfağını test etti, izlenimlerini yazdı.
#Barcelonaİspanyol kültürünü tanıtmayı amaçlayan Taksim’deki Cervantes Enstitüsü, 29 Mart-31 Mayıs arasında İspanyol yemekleri kursu düzenliyor. Kurs, Galata’daki İspanyol restoranı Venta Del Toro’da, mekanın aşçısı Ana Gomez tarafından verilecek. Gomez, tortilla, paella gibi ülke mutfağının ünlü tatlarının yanında tavuk, balık, kırmızı et gruplarından kolay yemekler ve İspanyol mutfağının vazgeçilmez soslarını yapmayı öğretecek.