Fettucini alfredo, nefes kokusu ve lezzetiyle keyifle tüketilen tariflerden biri. Tereyağı, krema ve tavuğun lezzetinin yanı sıra fesleğen kokusu ile de tadına doyum olmuyor. Eğer denemek isterseniz fettucini alfredo tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Fettucini Alfredo TarifiMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat Milor23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di Melanzaneİtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoKestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirKarpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirFransız çorbası ekmek çanağında soğan çorbası akşam yemeği arayışında olanlar için gündemdeki tariflerden biri oldu. Karamelize soğanla birlikte hazırlanan ve ekmek çanağında servis edilen soğan çorbası kışın şifalı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ekmek çanağında soğan çorbası tarifi ve yapılışı...
#Ekmek Çanağında Soğan ÇorbasıEvde veya sinemada film izlerken keyifle tükettiğimiz patlamış mısırın sağlıklı atıştırmalıklardan biri olduğunu biliyor muydunuz? Tabii yağsız ve tuzsuz yöntemlerle hazırlandığı takdirde! Peki, filmlerin vazgeçilmezi olan patlamış mısır kilo aldırır mı? Diyette serbest mi? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda, hazırsanız başlayalım...
#MısırPatlıcan mutfakta, tatları kolayca emen ve bir dizi pişirme tekniğine uyum sağlayan boş bir tuval görevi görür. Izgarada pişmiş, közlenmiş, kızartılmış veya haşlanmış olabilir… Her yöntem lezzetinin farklı bir yönünü vurgular. Bu da şeflerin çeşitli tat profilleri denemelerini teşvik eder...
#PatlıcanSevgili lezzetsever dostlarım, bu hafta sizi kokusu ve tadıyla baş döndüren kiş tarifi ile Fransa mutfağına konuk etmek istiyorum. Her ne kadar Fransız mutfağının yıldızı olsa da dünya mutfağının da zirvesine yerleşmeyi başaran bu tuzlu bir tart türü olan “quiche”, dilimizde “kiş” olarak karşılık buluyor.Fransa’nın hem kahvaltı hem de yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan bu lezzet, bizim için de özellikle son dönemlerde çay saatlerinin en keyifli eşlikçisi olarak kabul görüyor. Kişin dünya üzerinde et, peynir ve deniz ürünleri ile yüzlerce farklı çeşidi yapılsa da benim favorim her zaman sebzeliden yana oluyor. Damak zevkine göre ister sıcak ister soğuk olarak servis edilebilen bu tarifte en büyük görevi ise hamuru üstleniyor. Öyle ki kiş hamuru, iç malzemeye taban oluştururken, tarifin de tart formunu almasını sağlıyor. Benim bu tarifimde kiş hamurumun başrolünü lazanya üstleniyor. Türk mutfağının geleneksel börek kültürüne alternatif olarak doğan bu lezzet, ülkemizde çay saatlerinin yanı sıra kahvaltılarda, öğle yemeklerinde, akşam öğünlerinde hatta kutlama sofralarında dahi keyifle servis edilebiliyor.
#Kiş TarfiÜlkem İtalya’da her yıl festivali düzenlenecek kadar sevilse de diğer ülkelerdeki şöhretine geç kavuştuğunu düşündüğüm bir makarna çeşidini anlatacağım bu hafta: Tortellini. Ona şeklini veren olay ne? Evde hazırlamak zor mu? Birlikte bakalım...
#İtalyaMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıYemek yapmak benim için bir sanat, mutfakta olmak dünyanın en güzel hissi... Pişirdiğim her lezzetin hikâyesini araştırmayı da seviyorum. Bu hafta size cannelloni’yi anlatacağım. Hazırlarken de yerken de çok zevk aldığım bu yemek benim ve ailemin favorilerinden...
#Cannelloni