Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (Cerebral Palsy Türkiye), Türkiye’de Cerebral Palsy konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip çok özel bir kuruluş. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli çalışmalar yapan, çocuk ve ailelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilmeleri için çaba harcayan bir vakıf.
#EğitimKanal D’nin beğeni ile izlenen eğlence programı 'Çok Güzel Hareketler 2'nin yeni sezonu 8 Eylül Pazar günü başladı. Çok Güzel Hareketler'in ikinci kuşak oyuncuları izleyenlerinin karşısında öğrenmeye, öğretmeye, kendini eleştirmeye ve geliştirmeye bu sezon da devam edecek. Peki, Çok Güzel Hareketler 2'nin oyuncuları kimler?
#Çok Güzel HareketlerKaynaştırma odaklı eğitim veren okullarında başarı gösteren özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler, başarılarını yaz şenliğiyle kutladı. Cerebral Palsy'li 11 öğrenci, belgelerini diğer okul arkadaşlarıyla birlikte törenle aldı.
#Metin Sabancı Özel Eğitim OkullarıSerebral Palsi hastalığı, son dönemlerde sağlık programlarının da gündeminde yer almaya başladı. Günlük bakım ve beslenmenin çok önemli bir yer tuttuğu Serebral Palsi hastalığında, ebeveynlerin bilinçli olması değer taşıyor. Peki, Serebral Palsi hastalığı nedir ve bu hastalığa sahip olan bireylerin bakımı nasıl yapılmalıdır? İşte, uzmanların konu hakkındaki görüşüleri
#Serebral PalsiÖzel eğitim alan Cerebral Palsy’li öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendi hazırladıkları gösterilerden oluşan programla kutladı. Yaşları 6 ila 13 arasında değişen 55 çocuk, fizyoterapistleri eşliğinde bir yıl boyunca hazırlandıkları gösterileri sergiledi.
#Cerebral PalsyHürriyet Ankara’nın üniversitelerle kenti konuştuğu “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin üçüncü durağı Gazi Üniversitesi oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte Gazi Üniversitesi’nde akademisyenlerle kenti ve üniversiteyi masaya yatırdı.
#Gazi ÜniversitesiGünümüz Türkiye’sinde engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşme yönünde yoğun sorunlar yaşadıkları biliniyor. Hayatın pek çok alanına yayılan bu sorunlar, engelli bireylerin toplumla işlevsel bir bütünlük içinde yaşamalarını güçleştiriyor. Sürekli sorunlarla boğuşan, onlara anlamlı çözümler üretemeyen bireyler, kendilerini mutsuz hissedebiliyor. Bu da temel bir insan hakkı olan bireyin kendisini gerçekleştirme hakkını ortadan kaldıran düşük yaşam kalitesi demek.
#EngelliÖzel eğitim çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatan eğitimi Metin Sabancı Okulları Okul Müdürü Cem Akköse anlatıyor...
#Engelli BireyTürkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak, engellilerin topluma katılmasını sağlamak için çalışıyoruz. Özgürce yaşamak herkesin hakkı. Tek arzumuz, tüm engellilerin ve de Cerebral Palsy’lilerin sokağa çekinmeden çıkabilmeleri ve hayatı hak ettikleri gibi doyasıya yaşamaları.
#EngelliSabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Serebral Palsimle Hayattayım” projesi kapsamında 2 bin eve özel ziyaret yapılacağını ve seçilecek 100 çocuğa ve gence rehabilitasyon hizmeti verileceğini belirterek, “Bunun örnek bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.
Merhabalar sevgili okurlar. Daha önceki yazılarımda Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve Metin Sabancı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden söz etmiştim sizlere. Bugün, hem onlar hem de bizler için çok büyük bir gündü; Türkiye`nin en iyi Serebral Palsi Özel Eğitim Okulu, Metin Sabancı Okulları bünyesinde katıldı eğitim dünyamıza…