Güncelleme Tarihi:
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından Serebral Palsili (CP) çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılmalarının ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimlerinin artırılması amacıyla hayata geçirilen “Cerebral Palsimle Hayattayım” projesinin açılışı, vakfın Ataşehir'deki binasında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Güler Sabancı, içinde bulunulan binanın 39 yıl önce faaliyete geçtiğini hatırlatarak, bu binanın ve projenin, Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti.
Sabancı, “Bu proje, sevgili Metin Sabancı'nın adına tüm çocuklarımıza, CP'li çocuklarımıza umut için hayata geçti. O günden bugüne bir çok çocuğumuza ulaştık” dedi.
Metin Sabancı Okulları'nın, dünyadaki CP'li çocuklar için eğitim okullarını iki yıl araştırdıktan sonra fark yaratacak, CP'li çocukları hayata katacak bir okul yaptığını ifade eden Sabancı, okulun yapımında emeği geçen başta Dilek Sabancı olmak üzere herkese teşekkür etti.
“Bu tip projelerin sadece kaynak işi olmadığını biliyoruz” diyen Sabancı, gönülden ve etkin çalışmanın, sonuca ulaşmanın, her şeyin ötesinde CP'li çocukları saklamamanın, hayatla buluşturmanın ve onlara destek vermenin önemine işaret etti.
Projenin, Türkiye'de bir ilk ve öncü olduğunu belirten Sabancı, Türkiye'de kaç tane CP'li çocuk bulunduğuna ilişkin istatistiki verileri bulunmadığını bildirdi.
Proje kapsamında 2 bin eve özel ziyaret yapılacağını ve seçilecek 100 çocuk ve gence rehabilitasyon hizmeti verileceğini bildiren Sabancı, bunun örnek bir çalışma olacağına inandıklarını söyledi.
Projenin başka bölgelere de örnek olmasını dileyen Sabancı, projeyle engellilerin sokağa çıkacağını ve hayatın içinde olacağını, aileleri için de umut doğacağına inandığını anlattı.
Güler Sabancı, “Ben çok umutluyum. 39 yıl olmuş ve biz belli bir yere gelmişiz. Ama daha çok çalışmamız lazım. Bu sorun, engelliler konusu hep beraber çözeceğimiz bir konu. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Bu çocukları saklamayacağız. Bu çocuklar hayata kazandırılabilir. Dolayısıyla hep beraber çalışırsak, başarabileceğimize inanıyorum. Dünyada iyi örnekler var. Bunları alıp uygulayabiliriz. Bu çocukların eğitimi masraflı bir konu. Bunu aileler tek başına kaldıramaz. İsviçre bu konuda iyi bir örnek. Bu örnek proje, diğer engellilere de örnek olmalı” diye konuştu.