Özdeyişler, öğrencilere henüz ilkokuldayken öğretilmektedir. Çünkü Özdeyişler hayatımızda oldukça önemli bir yere sahiptir. Peygamber Efendimizin verdiği öğütlerden, Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği hayata dair her söz kulağımıza küpe olmuştur. Özdeyişlerin tanımını ve özelliklerini sizler için derledik.
#Özdeyiş Nedir?20. yüzyılın başında literatüre giren özümleme kelimesi, ''öz'' sözcüğünden türetilmiştir. Öz, ben ve iç anlamına gelir. Özümleme kelimesi başta kimya ve biyoloji olmak üzere birçok bilim dalında terim anlamında kullanılır. Canlıların tükettiği besinlerin vücutta kimyasal değişime uğraması özümleme olarak adlandırılır. Özümleme nedir? Özümleme yapmak nedir tüm detayları ile derledik.
#ÖzümlemeDilimize Latinceden geçmiş olan motto, zaman içerisinde anlamı değişen kelimeler arasında yer alıyor. Antik Roma'da yalan, boş söz ve palavra anlamına gelen motto sözcüğü, günümüzde farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Orijinal dilinde ''muttum'' şeklinde yazılan kelime Avrupa dillerine ''mutto'' ve ''motto'' şeklinde geçmiştir. TDK'ya göre Motto kelimesinin anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Motto Ne Demek?Atasözleri uzun zaman içinde deneyimlenen durumların özdeyiş şeklinde söylenmesiyle, çok uzun yıllar geçse de doğruluğunu yitirmeyen sözlerdir. Acele ile menzil alınmaz atasözünün anlamı nedir? Acele ile menzil alınmaz atasözünün örnek cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte acele ile menzil alınmaz atasözü ile ilgili detaylar.
#Acele İle Menzil AlınmazGündelik yaşamda çok sık karşılaşılan ancak anlamı tam olarak bilinmeyen sözcüklerden biri olarak Aforizma öne çıkıyor. Peki, aforizma ne demek? Aforizma nedir? Aforizma TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#Aforizma Ne Demek?