‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi Selçuk‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk, Almanya’nın Wiesbaden kenti yakınlarında Öz Kayseri pastırma ve et üretim tesislerini Hürriyet’e açtı. İki çocuk ve beş torun sahibi olan, 83 yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına işine dört eliyle sarılan Selçuk, başından geçen talihsiz bir iş kazasından sonra neden ticarete atıldığını, ‘Pastırma Kralı’ unvanını nasıl elde ettiğini anlattı.
#Hilmi SelçukAlmanya’nın önde gelen Türk gıda şirketlerinden Öz Kayseri, Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından ‘Üstün Kalite Ürün’ ödülü ile onurlandırıldı. Ödülünü DLG Başkanı Prof. Stiebing’ten alan Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk, “15 yıldır altın madalya ile mükafatlandırılıyorduk. Bu ödül, işte bu altın madalyaların getirisidir” dedi.
#Pastırma KralıKöln Gıda Fuarı’nın en çok konuşulan konusu şuydu: “Türkler, “Bu mucizeyi nasıl yaratıyor?” Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen işadamları aynı şeyi konuştu: “Yunanistan’ın AB’den istediği 10 milyar Euro’nun yarısını yalnızca 250 Türk işadamı gıda ihracatıyla elde ediyor...” Ve bu işadamları Köln’de dün başlayan Gıda Fuarı’ndaydı. Avrupa’ya yaptıkları 5 milyar Euro gıda ihracatını daha da artırmak için yeni bağlantılar peşindeydi.
Avrupa'da adını, 'Öz Kayseri Pastırma' markası ile ürettiği pastırmalarla duyuran ve beş yıl üst üste Alman Tarım Ürünleri Birliği'nden (DLG) kaliteli ürünlerine altın madalya almaya hak kazanan Hilmi Selçuk, ürün yelpazesini genişletti. Hilmi Selçuk Türk damak tadının vaz geçilmez ürünü işkembeyi de hazır hale getirdi.
Avrupa'da adını, 'Öz Kayseri Pastırma' markası ile ürettiği pastırmalarla duyuran ve beş yıl üst üste Alman Tarım Ürünleri Birliği'nden (DLG) kaliteli ürünlerine altın madalya almaya hak kazanan Hilmi Selçuk, ürün yelpazesini genişletti. Hilmi Selçuk Türk damak tadının vaz geçilmez ürünü işkembeyi de hazır hale getirdi.
'Öz Kayseri Pastırma' markası ile Almanya'da ürettiği pastırmalarla adını duyuran Hilmi Selçuk'un pastırmaları, bu yılda Alman Tarım Ürünleri Birliği (DLG) tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Selçuk böylelikle peş peşe aralıksız beş yıl boyunca DLG'den altın madalya aldı.
Geçen pazar günü yaşamını yitiren Avrupa‘daki Türk iş dünyasının liderlerinden Hilmi Selçuk, Frankfurt‘ta toprağa verildi. Kurucusu olduğu Öz Kayseri firmasının ürünleriyle Türk damak tadını Avrupa‘ya tanıtan öncü iş insanı Selçuk‘un cenaze törenine Almanya‘dan dört bir köşesinden yüzlerce kişi katıldı.
#Hilmi SelçukAvrupa’da gıda sektöründeki herkesin tanıdığı ‘Hilmi Baba’ lakaplı Hilmi Selçuk’u önceki gün yaşadığı Frankfurt’ta kaybettik. Tanıyanların ve sevenlerin başı sağ olsun demek isteriz. Faruk Şen, Halit Çelikbudak, Kerem Çalışkan ve Hüseyin Adalı ile yakın dosttu. Frankfurt’tan onu görmeden, pastırmasını ve işkembesini almadan yurda dönemezdik. Almanlar bile bu özgün gıdalara alışmıştı. Türkiye’de aynı tadı alamazdık diye söylersek ayıp sayılmamalı. Türk bakkalların en önemli gıda ürünü sayılırdı. Hem üretir hem de Türklerin yoğunlukta olduğu kentlere gider, servis ederdi.
#Hilmi SelçukAvrupa’daki Türk gıda sektörünün öncülerinden ‘Pastırma Kralı’ Hilmi Selçuk (89) yaşamını yitirdi. Önce Türk pastırmasını, daha sonra da işkembe çorbası gibi klasik Türk ürünlerini Avrupa’ya tanıtan markalardan Öz Kayseri’nin kurucusu olan Selçuk, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle şirket yönetimini çocuklarına bırakarak iş yaşamından çekilmişti.
#Avrupa-AlmanyaTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli LezzetlerTürkiye'de zaman zaman gündeme gelen ’Çay şekerli mi içilir, şekersiz mi’ tartışmalarına, çayın en çok tüketildiği illerden biri olan Erzurum’dan yöresel bir cevap geldi. Erzurumlular, "Çay bize özgü olan kıtlama tarzında içilir" dedi. Şehre özel üretilen kesme şekeri ısırıp küçük bir parçasını ağızda tutarak onunla en az 3-4 bardak çay içtiklerini anlatan Nasır Dikilitaş, "Çay ne şekersiz ne de şekerli içilir. Çay kıtlama içilir. Tabii limonu da ihmal etmeyiz" dedi.
#ErzurumAlmanya’nın Wiesbaden-Delkenheim kasabasında faaliyet gösteren Öz-Kayseri, bu yıl üç ürünüyle ödüle layık görüldü. Alman Tarım Birliği (DLG), Öz Kayseri Dilim Pastırma, Öz Kayseri Sığır Pastırma, Orijinal Türk Kuzu Pastırma ürünlerini altın madalyayla ödüllendirdi.
#Öz-KayseriTürk ve Türkiye kökenli emeklilerin 7 yıldır gerçekleştirdiği geleneksel Öz Kayseri gezisi bu yıl da büyük ilgi gördü. Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk’a yaptırdıkları Atatürk fotoğraflı Türk bayrağı hediye eden emekliler, Öz Kayseri ürünlerinden oluşan armağanlarla ziyareti tamamladı.
#Öz Kayseri Gezisi