Güncelleme Tarihi:
ALMANYA’ya gelen ilk kuşak Türklerden oluşan grubu, Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk ile aile üyeleri karşıladı. Fabrikayı gezen emekliler, pastırma üretiminin bütün aşamalarını yerinde gördü. Hilmi Selçuk da konuklarına, eski bir Türk yiyeceği olan pastırmanın Hunlardan geldiğini ve Orta Asya’daki Türk boylarının bu lezzetli yiyeceği Anadolu topraklarına taşıdığını anlattı. Öz Kayseri’nin Almanya’da 20 yıldır raflarda olduğunu belirten Hilmi Selçuk, “Fabrikamızın kapısı her zaman herkese açık. Yolu buradan geçenler istedikleri zaman fabrikaya gelip, üretimi yerinde görebilir” dedi.
KARADEMİR: HAYRAN OLDUK
Emeklilere eşlik eden Göçmenler Merkezi Danışmanı Hıdır Karademir ise Öz Kayseri’ye düzenledikleri ziyaretlerin gelenek haline geldiğini belirtti ve “Burada en son teknolojiyle üretim yapılıyor. Öz Kayseri’ye ve Hilmi Selçuk’un azmine hayran olmamak elde değil” diye konuştu. Fabrika gezisinin ardından emeklilere Öz Kayseri’nin işkembe, kelle-paça çorba ve diğer ürünleri sunuldu.