Almanya’daki ırkçı zihniyet, 20 yıl sonra Keup Caddesi’nde yine harekete geçti. 9 Haziran 2004’teki çivili bomba saldırısının 20’nci yıl dönümü için organize edilen ‘Birlikte Anma ve Kültür Festivali’ne bomba ihbarı yapıldı. Etkinlik gecikmeli de olsa başladı. Hem Cumhurbaşkanı Steinmeier hem KRV Başbakanı Hendrik Wüst hem de vatandaşlar ‘BİRLİKTELİK’ mesajı verdi. Aşırı sağcıların Almanya’da toplumu bölemeyeceğini belirten Steinmeier, “Biz daha fazlayız. Ve biz buradayız. Birlikte (Zusammen)” dedi.
#ALMANYAAlmanya’da ırkçı cinayetler hep görmezden gelindi. Katledilen Türklerin arkasından hep aynı palavralar atıldı: “Döner cinayetleri”, “Mafya hesaplaşması”, “Uyuşturucu ticareti”, “Aile içi kavga”... Bu ifadeleri hep kelli felli siyasetçiler kullandı. Alman medyası da bu şekilde yazdı. Ta ki terör örgütü NSU ortaya çıkana kadar.
#ALMANYAAralarında Alman pasaportu da taşıyan yabancıların geri gönderilmesi planları Almanya’yı ayağa kaldırdı. Aşırı sağcı AfD’ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Daha önce cılız seslerle dillendirilen ‘yasak’ tartışmaları artık toplumun her kesiminde konuşulmaya başlandı. Geçen hafta sonu yapılan AfD karşıtı gösteriler ise ülke genelinde devam ediyor. Köln’de “Irkçılığa karşı ittifak” sloganıyla düzenlenen gösteriye yaklaşık 30 bin kişi katıldı.
#AfdAlmanya Daimi Aşı Komisyonu (STİKO) Başkanı Thomas Mertens aşının zorunlu olmasına karşı olduğunu açıkladı. Mertens, “Hiçbir zaman aşının zorunlu olmasının taraftarı olmadım şimdi de değilim ve gelecekte de olmayacağım“ dedi. Mertens 5-11 yaş arasındaki çocuklara yönelik aşılama konusunda da STİKO’nun tavsiyesinin beklenmesi gerektiğini söyleyerek yeteri kadar veri olmadığı için “Ben de yeteri veri olmadan çocuğumu aşılatmazdım“ dedi.
#AlmanyaAlmanya’da aşı zorunluluğu tartışmaları sürerken bu tartışmalara Federal İçişleri eski Bakanı SPD’li Otto Schily de dahil oldu. Schily, “Otoriter olmakla şiddetli bir şekilde eleştirilen Çin Halk Cumhuriyeti’nde bile genel bir aşı zorunluluğu yok“ dedi.
#AlmanyaAlmanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, demokrasi sevdalısı bir devlet adamıdır. Yerli-yabancı ayırımı yapmadan, ülkede yaşayan herkese ırkçılığa, yabancı, Yahudi ve İslam düşmanlığına, ayrımcılığa karşı kararlı bir biçimde karşı çıkarak demokrasiye sahip çıkmaları çağrısında bulunmaktadır.
#AlmanyaAlmanya’da Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taşköprü, Habil Kılıç, Mehmet Turgut, İsmail Yaşar, Mehmet Kubaşık, Halil Yozgat isimli Türk vatandaşları ile Yunan kökenli Theodoros Boulgarides ve Alman kadın polis Michele Kiesewetter 2000-2007 yılları arasında öldürüldüler.
#AlmanyaDünya genelinde yaşanan ekonomik ve petrol krizinin yanı sıra Almanya’da nükleer santral sayısının artmaya başladığı 1970’li yılların ikinci yarısında çevre korunmasından yana, silahlanmaya karşı olan çoğu genç ve orta yaşlı, eğitimli kesimden insanlar bir araya gelerek politikaya soyundular.
#AlmanyaLübnanlı bir iş insanı ve silah tüccarının, aralarında Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder ve eski Federal İçişleri Bakanı Otto Schily’nin de bulunduğu bazı Alman politikacılara daha önceki yıllarda Noel öncesi ‘hediye sepetleri’ gönderdiğinin ortaya çıkması, ülkede yeni bir tartışma başlattı.
#Avrupadan HaberlerAlmanya’da Federal Meclis’in parasıyla çok pahalı olan Montblanc kalem ve kutularından alan milletvekilleri dosyasının önemli bir bölümünün yok edildiği belirlendi. Bild’in haberine göre skandala adı karışan Meclis Başkanı Norbert Lammert, dosyanın büyük bir bölümünü yok ettirdi.
#Norbert Lammert,Almanya’da aşırı sağcı parti NPD’nin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Aşağı Saksonya Başbakanı McAllister, demokrasi düşmanı ve ırkçı bir partinin vergi mükelleflerinin parasıyla finanse edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Eski Federal İçişleri Bakanı Otto Schily ise Merkel’e bir mektup yazarak NPD yasağına destek istedi.
Almanya’nın BADEN WürttembergEyalet Başbakanı Winfired Kretschmann,nüfusu azalan ve yaşlanan Almanya’nıngöçmenlere muhtaç olduğunu söyledi.Beraberinde büyük bir ekonomi heyetiile bugün itibaren Ankara ve İstanbul’dahafta sonuna kadar bir dizi temaslardabulunacak olan Kretschmann, Hürriyet’insorularını şöyle yanıtladı:
Almanya’da neonazi seri cinayetlerinde hataları ve ihmalleriyle eleştiri oklarına hedef olan Alman istihbarat teşkilatı kaynıyor. Almanya İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, 1 Ağustos’ta istihbarat teşkilatı başkanlığını bırakacak olan Heinz Fromm’dan sonra, yardımcısı Alexander Eisvogel’in de gitmesini istiyor.