Asperger sendromu hakkında bilgiler merak konusu oldu. Asperger Sendromu adını 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Otizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bu durum, etkili iletişim kurma ve sosyalleşme yeteneklerini sınırlayabiliyor. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu nasıl tedavi edilir? İşte ayrıntılar...
#Asperger SendromuGünümüzde çocukların teknoloji ve ekranla karşılaşma yaşları oldukça erken dönemlere çekilmiş durumda, oysa bazı ülkelerde bebek ve çocuk koruyucu ruh sağlığı adına ilk 3 ve4 yaşlarda ekran kullanımının sıfır düzeyde olmasına dair düzenlemeler oluşturduğunu da duyuyoruz. Bebek beyninin özellikle anne, baba ve sosyal çevre ile etkileşimi sayesinde geliştiğini, bu sayede sinir hücreleri arasında yeni bağlantılar oluştuğunu; çocuklarda, başkasını gözlem, taklit edebilme ve oyun sayesinde öğrenmenin gerçekleştiğini biliyoruz.
#Konuk YazarZaman…Bilgi akışının ve belki de zaman algısının daha yavaş ve sakin olduğu eski dönemlere göre zamanın hızla aktığı günümüzde, “etkili zaman kullanmak” “yaşamaya vakit bulmak” daha bir dikkat çeken mesele haline geldi. Sürekli hareket halindeyiz, bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz ve üstümüzdeki “stres” dediğimiz yük giderek artıyor.
#Prof. Dr. N. Burcu ÖzbaranOtizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bozukluklardan biri olan Asperger Sendromu, ismini 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Peki, Asperger Sendromu nedir? İşte, hakkında merak edilenler...
#Asperger Sendromu Nedir?Asperger sendromu, büyük oranda genetik yoluyla geçen bir rahatsızlık. Asperger Sendromu tanısı konan bireyler, iletişim kurmasa bazı problemler yaşayabilirler. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu tedavisi...
#Asperger SendromuUzm. Dr. Emin Çağlar, “Özellikle beyin gelişimi ve büyümenin en hızlı olduğu dönem olan bebeklik ve çocuklukta uyku, diğer dönemlere göre daha çok önemlidir. Çocuklarda en sık görülen uyku bozuklukları uyku terörü, uyurgezerlik, bruksizm ve uyku saatinin kaymasıdır. Yorgunluk ise bebeğinizin gece daha sık kalkmasına ve az uyumasına yol açar” dedi.
#Bebek AğlamasıDeprem gibi doğal afetlerde yaşanan kitlesel travma yaşantıları, gelişim dönemleri devam eden çocuk ve ergenlerde ciddi olumsuz etkilenmelere yol açabiliyor. Her çocuğun tepkisi, yaşanılan bu afet süresinde ve sonrasında farklılıklar gösterebilir. Bu tepkiler, çocukların yaşlarına, gelişimsel düzeylerine ve bu olaydan önceki yaşam deneyimlerine göre değişebiliyor
#DepremDil ve konuşma bozukluklarının genellikle gelişimin çok hızlandığı 2-5 yaş arasında kendiliğinden ortaya çıkabileceği gibi beyin yapısı ve işleyişinde ortaya çıkan sorunlar, psikolojik sorunlar ve konuşma organları olan ağız, gırtlak, dil ve diş yapılarında oluşan anatomik sorunlar gibi nedenlerden de kaynaklanabileceğini belirten Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı İbrahim Yaşa, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#AileErken çocukluk döneminde ortaya çıkan savant otizmi sendromu nörogelişimsel bozuklukları içinde yer alan bir sağlık sorunudur. Doğru adı Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), olan bu hastalık birçok farklı belirtilerle kendisini gösterebilmektedir. Hastalık hakkında bilgi edinmek isteyenler, savant sendromu belirtilerini araştırıyor. Peki, savant sendromu nedir? Savant otizmi belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Savant Sendromu Nedir?Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), çocukluk çağı nörogelişimsel bozuklukları içinde yer alan bir klinik tanı grubudur. Genellikle yaşamın ilk üç yılında saptanabilen otizm spektrum bozukluğunun, duygusal, sosyal gelişmede, sözel veya sözel olmayan iletişimin gelişiminde gecikme ya da sapmalara neden olabilir.
#Otizm Spektrum BozukluklarıOtizm ve savant sendromu bir dizi projesiyle yeniden gündeme geldi. Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan ve nöro-gelişimsel bir bozukluk olan Otizm, beyin gelişimi ve işleyişindeki farklılıktan kaynaklanmaktadır. Peki, otizm nedir? Otizm ve savant sendromu arasında nasıl bir ilişki var? İşte, otizm ve savant sendromuyla ilgili detaylı bilgi...
#Otizm NedirTokat'ta eğitim faaliyetlerini sürdüren Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na ,Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak. İşte, söz konusu alım hakkında tüm detaylar...
#Gaziosmanpaşa ÜniversitesiAsperger Sendromu nedir? Neden bu şekilde adlandırılır? Asperger Sendromu gelişimsel bir bozukluk mu? Yaygın mıdır? Bu sendrom ile ilgili merak edilenleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Abdurrahman Cahid Örengül anlatıyor.
#Asperger SendromuProbiyotikler, birçok hastalığın tedavi edilmesinde yardımcı görevi görüyor. Zayıf bağışıklık sisteminden, diyabete; kilo vermeden, diş sağlığına; idrar yolu enfeksiyonlarından, kan basıncının düzenlenmesine kadar birçok hastalığın tedavisinde rol alan probiyotiklerin, ruhsal hastalıkların tedavisine yardımcı olması öngörülüyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, probiyotikler hakkında önemli bilgiler verdi.
#Probiyotik KaynağıYKS sınavının ardından adayların tercih sorusun merak ettiği bir çok soru var. Bunların en ağırlıklı olanları AYT, TYT gibi alanlarda alınan puanlar ile tercih sürecinin nasıl işlemesi gerektiği konusunda.. YKS sınavına girenlerin merak ettiği bir diğer soru da tercihlerin ne zaman yapılacağı? İşte detaylar
#YksYÖK’ün aldığı kararla, engelli adayların özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuru yapabilmesi için gerekli YGS puanı, sınavın yapıldığı yıl dahil iki yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi.
#YÖKİstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle 2013-2015 yıllarında İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı işbirliğiyle kurulan ‘Aktif Yaşam Merkezi’ artık ‘Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi’ne dönüşüyor. Merkezdeki programlarla özel eğitim gereksinimli çocukların hareket becerisi edinmeleri sağlanırken, duyuları geliştiriliyor.
#Bütünleşik Fiziksel Aktivite MerkeziOtizmin erken teşhisinin mümkün olduğunu söyleyen Ankara Üniversitesi Otistik Çocuklar Tanı, Tedavi, Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve AÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Aysev, teşhis ve tedavi aşamalarında ailelere önemli görev düştüğünü vurguladı.