Son bir buçuk yıldır hayatımızı kâbusa çeviren salgının az da olsa olumlu yanları da oldu. Öyle ki evlerimizden başımızı bile çıkaramadığımız karantina günleri, birçoğumuzun içindeki 'yetenekleri' açığa çıkardı. Kimimiz içindeki ressamla tanıştı kimimiz ise kitap kurduyla. En leziz olanı ise içimizdeki 'şefi' keşfetmemiz oldu...
#Aşçılık OkuluNeval Sicilli yıllarca kurumsal hayatta çalışmış. Spikerlik de yapmış, reklam koordinatörlüğü de... “Artık kalk ve kendi istediğin şeyi yap” sözüyle, çocukluğundan beri merakı olan mutfağa yönünü çevirmiş. Ve hayat süreç içinde Sicilli’yi ‘mavisi başka mavi’ dediği Bodrum’a taşımış. Bugün Foodrum’da eğitmen pasta şefliği yapan Neval Sicilli ile oldukça koşuşturmacalı olan hayat hikayesinden Bodrum’un yeme içme mekanlarına kadar birçok şeyi konuştuk.
#İzmirYerel seçim sonuçlarıyla birlikte Tunceli bir anda Türkiye gündemine oturdu. Beş senedir Ovacık’ta yürüttüğü sosyal belediyecilik çalışmaları kamuoyunun yakın takibinde olan ‘Komünist Başkan’ Fatih Mehmet Maçoğlu, artık Tunceli Belediye Başkanı. Benim şehirle yüz yüze tanışmam ise bu son gelişmelerden biraz daha önce, 2018 Ekim sonunda, küçük bir grup olarak yaptığımız üç günlük bir geziyle oldu.
#Tunceli Gezi RehberiGEÇEN cumartesi günü öğlen saatlerinde Erzurum Palandöken’de Ejder Tepesi yakınlarındaki “kayakçı evi”ndeyiz... Winter Universiade 2011’in (Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları) ev sahibi konumundaki Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Erzurumlu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la birlikteyiz.
Zeytin hasadı başladı. Özellikle Ege bölgesinde hummalı bir faaliyet var. Sıkımhaneler var gücüyle çalışıyor. Zeytin taneleri yağ olup şişelere doluyor. Dağ taş mis gibi zeytin kokuyor. Şimdi yola çıkmanın tam zamanı. Hem zeytinin peşinde koşmak, hem de rotanın üstündeki lezzetlerin tadını çıkartmak için her türlü bahane hazır. Cuma gününü de içine alan uzun bir hafta sonu bu muhteşem gezi için yeterli.
Geçen hafta düzenlediğimiz İzmir Gastro Fest’te Gıdanın Egemenliğinin ne anlama geldiğini tartışırken Doğa Derneği kurucu üyelerinden, 25 yılı aşkın süredir çalışmalarını ekoloji ve tarım alanında sürdüren, bugün kendini sadece çiftçi olarak tanıtan Güven Eken’in ‘Bir Anadolu Matematiği: Egemenlik Yerine Bereket’ başlıklı konuşması bu konuyu bir kez daha gündeme getirmeme vesile oldu.
#Müge AkgünGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu Restaurant