GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Ucuz tatili seven kazağını giysin

Global kriz nedeniyle tüm dünyada fiyatlar düşerken, kış sezonuna giren güney yarım kürede son yılların en büyük indirim kampanyaları düzenleniyor. Ekonomisi önemli oranda turizme dayanan Avustralya’da, 2009’da ziyaretçi sayısının yüzde 4.1 oranında düşmesi bekleniyor. Son 20 yılın turizmdeki en büyük krizi ufukta belirince, konaklama fiyatları yüzde 30, uçak bileti fiyatları ise yaklaşık yüzde 60 ucuzladı. Qantas, United Airlines ve bu rotada uçuşlarına yeni başlayan Virgin Avustralia arasındaki rekabet uçak bileti fiyatlarında önemli indirimlere yol açtı. Amerika’dan Avustralya’ya direkt uçuşlar için geçen ortalama 1500 dolara, indirimli 900 dolara satılan biletler, bu yıl 299 dolara kadar indi. Qantas, Türkiye’den Avustralya’ya düzenlediği uçuşlarda da kampanya başlattı. İstanbul, Ankara, İzmir’den, Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, Cairns’e vergi hariç 540 Euro’ya uçmak mümkün. Kampanya 10 Aralık’a kadar sürüyor, biletlerin 30 Eylül’den önce alınması gerekiyor. (TAL: 0212 251 13 15) Havayolları Avustralya içindeki uçuşlarda da özel fiyatlar sunuyor. Virgin Blue’nun uçuş başına 69 dolar ödenen kombine biletleriyle ya da Qantas’ın gidiş, dönüş ve üç yurtiçi uçuş içeren 999 dolarlık kombine biletiyle yolculuk edebilirsiniz. Otel fiyatlarına gelince. Sydney’deki eski ismiyle Starrier, yeni ismiyle Quest Potts Point çift kişilik odalarını geçen haziranda geceliği 175 dolardan verirken, bu yıl 130 dolar talep ediyor. New South Wales’deki Blue Mountains’daki Jemby Rinjah Eco Lodge, iki odalı ahşap bungalovlarınının gecelik fiyatlarını 170 dolardan, 133 dolara indirdi. Adelaide’deki Majestic Roof Garden Hotel, geceliği kahvaltı dahil 180 dolarlık odalarını bu ay 165 dolardan veriyor. Özel ilgi alanlarına yönelik turlarda da önemli indirimler başlatıldı. Ülkenin en büyük seyahat firmalarından AAT Kings, 13 günlük Tropik Keşif turunun fiyatında 642 dolar indirim yaptı. Fraser, Brampton adaları ve Great Barrier Reef’i içeren turun iki kişilik biletlerini 3959 dolardan satmaya başladı. (www.aatkings.com) Altı akşam konaklamalı, Şarap ve Doğa turlarının fiyatları uluslararası uçuş, konaklama ve kiralık otomobil dahil kişi başına 1885 dolara indi. Avustralya’da haziran ayında ortalama gündüz sıcaklıkları 16 ila 20 derece arasında değişiyor.

Handa serin tatil

Bodrum’daki Munahan, dinlenmek ve eğlenmek isteyenlere hitap ediyor. Mekanın her biri ayrı tarzı yansıtan beş suit ve dört çift kişilik odası var. Oda kahvaltı sistemine göre işletilen handa kendinizi evinizde gibi hissetmeniz sağlanıyor. Taze yerel ürünlerle dolu kahvaltı tabakları, restorandaki asmaların altında veya yemyeşil küçük ormanda servis ediliyor. (Tel: 0252 313 64 82)

Yedi açık, üç kapalı yüzme havuzunda serinleyin

Hilton Dalaman Golf Resort & SPA Hilton Grubu’nun Türkiye’deki dokuzuncu oteli. Dalaman Çayı yanındaki Sarıgerme kumsalında. 52’si geniş süitlerden oluşan toplam 410 odalı. Odaların tamamı Ege Denizi veya Sarıgerme Sıradağları’nın geniş manzarasını sunuyor. Tesiste, spor ve güzellik merkezleri, yedi açık, üç kapalı yüzme havuzu, iki tenis kortu bulunuyor. SPA ve sağlık kulübü altı bin metrekarelik alana yayılıyor. Aqua parkı, su kayakları ve özel havuzuyla çocuklara eğlence sunuyor. (Tel: 0252 286 86 86)

Botanik bahçeli butik otel

İpek Palace Boutique Otel, Bodrum’un Gökova Körfezi’ne açılan güneydoğu bölgesinde, Yalı Beldesi Çiftlik Mevkii’nde. Bölge, özellikle botanik zenginliği ve doğal plajlarıyla göze çarpıyor. Otel 18 standart ve altı aile suit ile toplam 24 odadan oluşuyor. Aile suitlerinde iki yatak odası ve bir salon mevcut. Her yatak odasında banyo, LCD televizyon, balkon, split klima gibi özellikler var. A’la carte restoranı gün boyu hizmet veriyor. Botanik bahçesi, Türk hamamı ve saunası dinlenmek isteyenler için birebir. (Tel: 0252 368 96 97)

Zen dekorasyonunda Akdeniz lezzetleri

Mori Çeşme, 11 yıldır hizmet veren Villa Sunset’in içinde. Mönüsünde, Akdeniz mutfağından seçilen özel lezzetler var. Yaz için hazırlanan Mr. Mori isimli kokteyl ile başlayan akşamlar, birbirinden cazip mönü seçenekleriyle devam ediyor. Fusion-zen tarzı dekorasyonu sakin ve huzurlu bir ortam arayanlara hitap ediyor. (Tel: 0232 717 11 96)

Önü deniz,arkası pazar

Altınoluk’taki Apart Toprak, bu sene açıldı. Denize 100 metre mesafede. Tüm dairelerinde 24 saat sıcak su, uydu anteni, televizyon, buzdolabı, ocak, balkon, barbekü, duşakabin, kablosuz internet var. Altınoluk’un ünlü pazarı cumartesi günleri, Apart Toprak’ın bulunduğu cadde üzerinde kuruluyor. Ayrıca Tansaş, Migros gibi büyük marketlere, çarşı merkezine, benzin istasyonuna yakın. (Tel: 0266 396 68 00)

Topladığınız meyveleri yiyin tuttuğunuz balığı kızartın

Golden Key Bördübet, Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ne bakan kesiminde. Bördübet Koyu’ndaki çam ormanında modern bir köy hayatı sunuyor. Otel mutfağı, çevre köylerden gelen, kendi organik bahçesinde yetiştirilen doğal gıdaları kullanıyor. İsterseniz otelin bahçesinden kendi meyvelerinizi toplayabiliyorsunuz. Bağdaki üzümleri tadıp, kahvaltıya oturmadan kümesten toplağınız taze yumurtaları aşçıya verip pişirmesini isteyebilirsiniz. Kahvaltıda sunulan ev yapımı reçeller, bahçedeki bergamut, portakal ve mersin ağaçlarının meyvelerinden yapılıyor. Otelden temin edebilebileğiniz oltalarla balık tutup adadaki Snack Bar’da mangal keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca Bali tarzındaki SPA’nın tadını çıkartmak isteyenler için masaj kürleri var. (Tel: 0252 436 92 30)

Açılış şerefine özel fiyatlar

Çeşme’nin Ilıca mevkiindeki Radisson Blu Resort& Spa Hotel, mayıs ayında açıldı. Şu anda 144 Euro’dan başlayan açılışa özel fiyatlar sunuyor. 42 geniş suit, iki kral dairesi ve dört lüks dubleks villanın olduğu otelin 312 odası var. Beş tam donanımlı toplantı salonu ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek genişlikteki balo salonu, konferans ve davetler için ideal. Otelin Element ve Blue A La Carte restoranları, Ege bölgesine özgü yemekleri hazırlıyor. 1000 metrekare açık havuz, üç hamam, termal su havuzu ve jet akımlı kapalı havuz, eğlenmek isteyenlere yönelik. (Tel: 0232 455 45 00)
False