Östrojen haberleri sayfasında Östrojen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2801 Östrojen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hormon düzeylerinin ideal seviyede olmaması ile karakterize hormonal dengesizlik sperm değerlerinde anomalilere yol açarak erkek kısırlığına neden olabilir. Farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen en az iki spermiyogram sonucunda sperm parametrelerinde anomali bulunması, özellikle sperm konsantrasyonunun 10 milyon/mL’nin altında olması durumunda hormon testlerine başvurulması gerekliliğe dönüşür.
#ÖstrojenBazı kadınlar, genç yaşlarına rağmen menopoz sürecinde yaşanan sıcak basması, titreme gibi problemler yaşayabilirler. Çoğu zaman tüm bunların nedeni, düşük östrojen seviyeleridir. Belirtiler ise tıpkı menopoz sürecindekiler gibidir çünkü bu süreçte de östrojen seviyeleri doğal olarak düşmektedir. Kadınlar için çeşitli sıkıntılara neden olan östrojen düşüklüğü, genetik olabileceği gibi tiroit rahatsızlığı, yumurtalık kistleri veya radyasyona maruz kalmak gibi faktörlere bağlı olarak da gelişebilir. Ya da çok fazla egzersiz yapmanız, yeteri kadar beslenmemeniz nedeniyle düşük bir yağ oranınız varsa, östrojen hormonunuz düşük olabilir.
#ÖstrojenAilemizde kanser, diyabet veya alzheimer gibi bir hastalık olması bizim de bunlara yakalanacağımız anlamına mı geliyor? Bu sorunun cevabı evet de olabilir, hayır da. Doç. Dr. Gülsen Meral ‘Genlerle Dans’ isimli kitabında DNA’nın kader olmadığını, yaşam tarzımızın ve çevresel faktörlerin hastalıkların oluşmasında büyük etkisi olduğunu anlatıyor.
#Doç. Dr. Gülsen MeralKanserin gelişiminde asıl etkili olan şeyin nasıl yaşadığımız olduğuna işaret eden çalışmaların sayısı günden güne artıyor. Örneğin geçen yıl yayımlanan bir araştırmada kanser vakalarının yaklaşık yüzde 45'inin yaşam tarzından kaynaklandığı ve tamamen önlenebilir olduğu görüldü. Peki kanseri önlemede kritik rol oynayan yaşam tarzı değişiklikleri neler?
#SağlıkGünümüzde kanser, can kayıplarına yol açan kronik hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kansere yatkınlık söz konusu olduğunda kişinin genetik yapısı da önemli elbette ancak yakın tarihli araştırmalar neredeyse her iki kanserden birini önlemenin elimizde olduğunu ortaya koydu. Bu bağlamda özellikle beslenme çok kritik. Peki hangi gıdaların kanser eğilimini artırdığını, hangilerinin kanser savaşçısı olduğunu belirleyen şey ne?
#SağlıkKanser çağımızın en ölümcül hastalıkları arasında başı çekiyor. Bu nedenle sık sık kanser doktorlarının, bu hastalıktan kaçınmak isteyenler için verdikleri tavsiyelerle karşılaşıyoruz. Peki ya o doktorun kendisi de uzmanı olduğu kansere yakalanırsa ne olur? İşte bunu yaşamış bir ismin anlattıkları ve farklı alanlardan 8 uzmanın kanseri uzak tutmak için kendi hayatlarında aldıkları önlemler...
#SağlıkMenopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir değişim noktası olduğunu dile getiren Op. Dr. Çiğdem Karas, menopozal yakınmaların, kişinin günlük yaşamını ve iş hayatını önemli ölçüde etkilediğini belirterek menopozun sebep olduğu vazomotor semptomlar hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Bilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKDudaklarımız, yüzümüzde ilk dikkat çeken noktalardan biri olarak gülümsememizin, ifademizin ve genel yüz dengemizin önemli bir parçasını oluşturur. Yaş aldıkça ve hormonların etkisiyle dudakların şekli ve hacmi değişir. Bu yazıda zaman içinde dudakların nasıl farklılaştığına, diş yapısının dudak şekline nasıl etki ettiğine ve gençleştirme yöntemlerine değineceğiz.
#Dudak ŞekliKanser her geçen gün daha fazla genç kadını etkiliyor. Başta meme kanseri olmak üzere tiroid, rahim ağzı, ince bağırsak ve böbrek kanserleri genç kadınlarda daha fazla görülmeye başladı. Peki bunun sebebi ne? Uzmanlar bir hormonun merkezi bir rol oynadığı düşünüyor.
#Gençlerde KanserSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#SağlıkŞekerlemeler, kekler, kurabiyeler ve süslemeler dahil sayısız üründe yer alan katkı maddesi No. 3, geçtiğimiz günlerde ABD’de yasaklandı. Türkiye’de de halihazırda kullanılan bu madde sağlık üzerinde çok ciddi etkilere sahip. En bilinen etkisi ise tiroit kanseri!
#No.3Hormonal dengenin kadın sağlığının temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, ancak günümüzde giderek daha fazla kadının karşı karşıya kaldığı bir sorun bulunduğu uyarısında bulundu: Östrojen dominansı…
#1İki çocuk annesi Em Davey’in yaşadığı belirtiler üç yıldan fazla bir süre boyunca göz ardı edildi. En sonunda doğru teşhisi alan ve meme kanseri olduğunu öğrenen Em, hayata tutunabilmek için verdiği mücadeleyi anlattı
#Meme KanseriHenüz 13 yaşındayken sıcak basmaları yaşayan ve adet dönemi düzensizleşmeye hatta kesilmeye başlayan genç kız, doktora gittiğinde yetersiz beslenme ve hatta anoreksiya teşhisi aldı. Ancak gerçek dünya genelinde kadınların yüzde 15’ini etkileyen ‘erken menopoz’ idi. Genç kız sadece 15 yaşındayken menopoza girdiğini öğrendi ve geleceğe dair her şey bir anda değişti
#Erken MenopozKadınların en büyük sorunlarından biri olan bacak reflüsü tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kozmetik bir problem olduğu düşünülerek önemsenmeyen bu durum yıllar sonra karşınıza çok daha büyük bir sorun olarak çıkabilir. Tıpkı 33 yaşındaki Birsen A’nın başına gelenler gibi…
#Bacak ReflüsüPlastik maddeler, içerdikleri kimyasallar nedeniyle insan sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturur. Bu maddelerin uzun süreli maruziyeti kanser, obezite, kalp hastalıkları ve nörolojik bozukluklar gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açarken üreme sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler yaratmaktadır. Plastiklerin içerdiği zararlı kimyasallar kadınların yumurtalık rezervini azaltabilir, erken menopoza sebep olabilir ve hamile kalma şanslarını düşürebilir. Erkeklerde ise sperm kalitesinin ve hareketliliğin düşmesine neden olarak çocuk sahibi olma süreçlerini zorlaştırabilir. Bu zararlı etkilerden korunmak için plastikle temasın en aza indirilmesi gerekir. Alınabilecek önlemlerden bazıları; su şişelerinde plastik kullanımından kaçınarak cam veya çelik alternatifler tercih etmek, plastikle kaplanmış işlenmiş gıdalardan uzak durmak, plastik maddelerin mikrodalga fırınlarda veya yüksek sıcaklıklarda kullanılmaması şeklinde sıralanabilir.
#Plastik