Diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek, mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek amacıyla yapılan tedaviler ortodontik tedavilerdir. Toplumda ortodontik tedaviler hakkında merak edilen birçok detay var. Ortodontik tedaviler sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kimler ortodonti tedavisi yaptırabilir? Tedavi sonrası dişlerin tekrar bozulma ihtimali var mıdır?
#OrtodontiOrtodontist Ebru Çetinkaya Tokmak Muayenehanesi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Ebru Çetinkaya Tokmak, ‘Dijital ağız içi tarayıcılarda ağız içinde gezdirilen küçük kamera başlığı, hastaya sunduğu konfor, özellikle de bulantı refleksi fazla olanlarda, önemli rol oynuyor.’ diyor.
#Sponsorlu İçerikDijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olan şeffaf plak tedavisi, dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek amacı ile kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemi. 7’den 70’e her yaştan kişiye uygulanabilen bu tedavi hakkında merak edilenleri Dentapolitan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurucu üyesi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikŞeffaf plak tedavisi ile yapılan ortodontik tedavilerde, çoğunlukla hastaların dışarıdan plak taktıklarının anlaşılmadığını ve estetik olduğunu söyleyen Allianoi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Şeffaf plak tedavisi ile çapraşıklıklar düzeltildiğinde sadece estetik sonuçlar elde edilmekle kalmaz, ağız sağlığı düzelir ve çürük başta olmak üzere ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş eti hastalıkları, estetik problemler ve çene eklem problemlerinin önüne geçilmiş olur” diyor.
#Sponsorlu İçerikGünümüzde hız ve konfor daha da önemli hale gelirken yaşamın her alanında olduğu gibi ortodontide de dijitalleşme yoğun bir şekilde hissediliyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Gizem Altuğ Türkyılmaz ile ortodontide dijitalleşmeyi ve modern çözümleri konuştuk.
#Sponsorlu İçerikDijital dönüşüm, diş tedavilerinde de insanların ve hekimlerin hayatını oldukça kolaylaştırmaya başladı. Dr. Alev Solak Ortodonti Kliniği ile şeffaf plakların tüm detaylarını konuştuk.
#Sponsorlu İçerikGülüşümüz de tüm mimiklerimiz ve yüz hatlarımız gibi özeldir. Bunun yanı sıra gülümsememizi engelleyen durumlar sadece yaşadığımız stres ve yoğunluktan kaynaklanmaz. Dişler, gülüş estetiğinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki insanlar sırf dişlerini beğenmediklerinden çoğu zaman fotoğraflarda sadece gülümsemeyi tercih ederler. Eğer siz de dilediğinizce gülemeyenlerdenseniz, işte hayata daha pozitif bakmanızı sağlayacak bir önerimiz var: Hollywood Gülüşü! Peki, Hollywood gülüşü nedir, nasıl ve kimlere yapılır? Son zamanların favorisi Hollywood gülüş tasarımı hakkında tüm merak edilenler hemen aşağıda...
#Hollywood GülüşüDiş protez (MYO), diş hekimlerinin tedavi planlarına uygun bir biçimde hayata geçirmiş oldukları tedbirleri uygulamayı hedefleyen bir programdır. Sizin için Diş Protez (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detayları ile derledik.
#Diş Protez (Myo) Bölümü Nedir?TÜM dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yayılmaya devam eden koronavirüsün ağız, burun ve göz kanalıyla bulaştığı biliniyor. Uzmanlar bulaş riskine karşın hastane ve eczaneler olduğu kadar dişçilere de zorunlu olmadıkça gidilmemesini öneriyor. Peki koronavirüs tehdidine karşı, diş hekimi ve hastalar ne yapmalı? Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serdar Sütcü "ilk önlem zorunlu olmadıkça tedaviye gidilmemesii" diyerek söze başladı ve merak edilen sorulara şu cevapları verdi:
#ANKARASüt dişlerinde başlayan çürükler, ağız ve diş sağlığını temelden sarsarak çürüklerin kalıcı dişleri de etkilemesine yol açıyor. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, çocukların süt dişlerini ve diş çürümelerini yavaşlatmak adına yapılan fissür örtücü (fissür sealant) tedavi yöntemini ve uygulama aşamalarını anlatıyor.
#Çocuklarda Diş ÇürümesiSevgili okurlar bu hafta konumuz 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü ve Ağız-Diş Sağlığı Haftası nedeniyle ‘ortodonti’ yani, diş çapraşıklığı, çene ilişkilerindeki uyumsuzluk veya her ikisinin sonucu olarak ortaya çıkan sorunların tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği uzmanlık dalı...
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Halk arasında saman nezlesi diye bilinen ve tıp dilinde allerjik rinit olarak adlandırılan hastalık o kadar yaygındır ki yaklaşık toplumun yüzde 15’inde görülür. Mevsimsel ve yıl boyu görülebilen iki tipi vardır. Özellikle polenlere karşı duyarlı olanlarda bahar mevsiminde yakınmaların arttığı izlenir. Ancak yıl boyu yakınmaları olan kişilerin bir çoğu bu yakınmaların alerjik kaynaklı olduğunun bilincinde değildir ve sık gribe yakalandığını sanabilir.