Sağlık sorunlarına sebep olduğu iddiasıyla dönem dönem gündeme gelen damacana suyun tüketimiyle ilgili hayati uyarılarda bulunan Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Taydaş, “Tüp, oto gaz, petrol ürünleri ya da başka kimyasal maddelerle birlikte satan yerlerden kesinlikle damaca su alınmamalı” dedi.
#Sedat CenikliBu hafta özellikle ithal mallarda Türkçe kullanım kılavuzu konulmamasına ilişkin bir okur şikayeti ele alınıyor. Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş, kılavuz vermeyen firmalara "her kılavuz için 168 YTL idari para cezası verileceğini" belirtiyor.
Beni Güzin Abla, Tüketicinin Erkan Abisi sananları kanıksadım, ama Danışma Hattı muamelesi yapanlara hâlâ hayret etmeye devam ediyorum. Geçenlerde bir hanım ‘Sarıkanat’la lüfer arasındaki fark nedir?’ diye soruyordu. Bu sefer de bir genç okurum, Işık, “Gazetelerde, televizyonlarda yollara tuz atıldığı haberleri yapılıyor, ama kimse neden tuz atılır, neye yarar, bir kutucuk bilgi vermiyor bize...” diye yakınıyor.
Galatlar’ı gör... Roma’yı gör... Bizans’ı gör... Selçuklular’ı gör... Osmanlı’yı gör... Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanını gör, 100 yılına tanıklık et... Sonra da gör’güsüzler gelsin, tarihi Ankara Kalesi’nin surlarını topla ya da tüfekle değil ama sprey boyalar ve kalemlerle gör’güsüzce dövsün.
#Burada Okur YazarSite yöneticilerinin kameradan site sakinlerini ve çocuklarını 7/24 izleme yetkisi var mı? Blok girişinde çocuklar oturup cips yedikleri ve etrafı kirlettikleri için suçlu gibi başlarını eğdirerek fotoğraflarını çekebilir mi? Bu fotoğrafları da ekleyip ailelerine uyarı yazısı gönderebilir mi? Ceza hukukçusu Prof. Dr. Devrim Güngör, “Yöneticinin insanları hizaya getirme yetkisi yoktur. Güvenlik kamera kayıtlarını kendi telefonu veya bilgisayarı üzerinden anlık olarak takip etmesi, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektir ve suçtur” uyarısında bulundu.
#Site Yöneticileri