haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4606 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Girişimci 13 kadın, toprakta hep eli olan ama adı pek de anılmayan hemcinsleri için kooperatifleşti. Tarımda kadının parmak izini belirginleştirmek isteyen Tarımda Kadın Kooperatifi, sürdürülebilir tarım için kadın üreticilerin daha çok söz sahibi olmasını istiyor. Ayrıca; kültürel, gastronomik ve tarımsal değerlere sahip çıkan ‘agroekoturizm’ destinasyonu yaratmak da hedefler arasında...
#1TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasına dikkati çekerek, "Hepsi iyi yerlerde okumuş, diploma almış adamlar ama bu kadar açık insanlık suçu işleyebilecek kadar insanlıktan da nasibini almamış insanlar. Demek ki biz bu insanlara diplomalarının yanında yani kuru bilginin yanında hikmeti de irfanı da öğretmek zorundayız." dedi.
#Numan KurtulmuşAmerikalı malzeme fiziği uzmanı Lawrence D. Woolf1 “Öğrencilere Cyan, Magenta ve Sarı (CMY) renklerini boyanın ana renkleri olarak öğretmek bu kadar kolayken, onlara yanlış bir şey öğretiyor olmamız utanç verici’’ der. Böyle bir yazıyla dünyanın bir başka köşesinde de benimle aynı düşünceleri paylaşan birisi ile karşılaşmanın heyecanını yaşadım. Burada söz edilen, sevgili çocuklarımıza resim derslerine ait bilgilerin yanlış öğretilmesi. Bilim insanı bu yanlışlığın Amerika’da da olduğundan söz ediyor.
#Konuk YazarCağaloğlu Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi İlhan Emre Çolakgil, yapay zeka dil modellerinin Türkçe dilinde sakıncalı ve tehlikeli cevaplar vermesinin önüne geçecek ‘Piskevit’ isimli bir sistem geliştirdi. Çolakgil, geliştirdiği sistem ile 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te Türkiye üçüncüsü oldu.Cağaloğlu Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi İlhan Emre Çolakgil, yapay zeka dil modellerinin Türkçe dilinde sakıncalı ve tehlikeli cevaplar vermesinin önüne geçecek ‘Piskevit’ isimli bir sistem geliştirdi. Çolakgil, geliştirdiği sistem ile 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te Türkiye üçüncüsü oldu.
#İlhan Emre ÇolakgilBazı insanlar aşk ve evlilik konusunda o kadar şanslı ki! Hayat onların gelecekte acı ve tatlı, hastalıklı ve sağlıklı günlerini birlikte geçirecekleri insanları çok erken karşılarına çıkarıyor... Kimi zaman bu ilk tanışmadan sonra araya yıllar girse de yine yolları kesişiyor ve hayatlarını birleştiriyorlar. Gerisi ise bir aile, çocuklar ve birlikte geçirilen uzun süre.
#Buddy ValastroHareketin ABC’si olarak tanımlanan motor beceriler okul öncesi dönemde kazandırılması gereken temel becerilerdir. Bu beceriler yer değiştirme becerileri, nesne kontrolü gerektiren beceriler ve denge becerileri olarak sınıflandırılır. Koşma, sekme ve galop yer değiştirme becerisi olarak sınıflandırılırken, nesne fırlatma, top sektirme veya topa ayakla vurma nesne kontrolü gerektiren becerilerdir.
#Konuk YazarEğitimci ve yazar Bahattin Gemici, yeni çıkan Almanca-Türkçe resimli çocuk kitabı ‘Param Kayboldu! Kim Aldı?’ ile ilkokulda arkadaşının parasını alan bir çocuğun yaşadıklarını ve sınıfta gelişen olayları anlatıyor. Gemici, çocukların küçük yaşlarda suç işlememeleri ve kriminal olaylara karışmamaları için eğitimin önemine dikkat çekiyor.
#Bahattin GemiciAraştırmalar bugünkü çalışanların 15 yıl öncekilerden yüzde 40 daha stresli olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre insanlık, pandemi öncesi mental durumunu yakalayabilmiş değil. Bu durum şirketlerin de sağlığını bozdu. PwC’nin araştırması ise ‘kendini iyi hissetmeme’ durumunun en çok Z kuşağı ve kadın çalışanları etkilediğini gösteriyor. Peki şirketler ne yapıyor? Üç yıl öncesine göre mental sağlığa yatırım yüzde 300 artmış durumda. Fortune 500’ün yüzde 80’i ruh sağlığına yatırım yapıyor. Çünkü kendini daha iyi hisseden çalışanın verimi en az yüzde 15 artıyor. Ruh sağlığı sorunları dünyada 12 milyar saatlik iş kaybına neden oluyor. İş dünyasında ruh sağlığını masaya yatırdık...
#ÇalışanBu hafta şahane fırsatlar ve güzel haberlerin alınıp-verileceği bir hafta. Çünkü bugün Merkür ile Jüpiter arasında harika bir kontak meydana geliyor. Aslanlar arkadaşlarıyla arayı düzeltebilir, Kovalar ve Yaylar yeni aşk ilişkisine başlayabilir. İş kapıları Koçlar ve Oğlaklara aralanırken Balıklar para konularını düzene koyuyor.
#Dinçer GünerGizem ve Gülay sosyal medyada viral olan, ilkokul 1’inci sınıf öğrencisinin annesine “Bugün harçlığımı tanımadığım birine verdim çünkü paylaşmak güzeldir” dediği videodan yola çıkarak ailelerde harçlık yönetimini konuştu. Uzmanlara göreyse harçlığın azı da çoğu da zararlı.
#ÇocukTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada "İnsanoğlunun son zamanlarda kaybettiği en önemli özelliklerden birisi de adalet ve özgürlük arasındaki dengesizliktir. İnsanlık tarihi boyunca bu büyük medeniyetler, adaletle, özgürlük arasındaki dengeyi kurabildikleri zaman güçlenmişlerdir" ifadelerini kullandı.
#Numan KurtulmuşGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin açılış programında yaptığı konuşmada Gazi şehrin bölgenin kaldıracı ve destinasyonu olduğunu vurgulayarak, bölgedeki tüm şehirlerle beraber bölgesel kalkınmanın önemini aktardı.
#Sponsorlu İçerikGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nin açılış programında yaptığı konuşmada Gazi şehrin bölgenin kaldıracı ve destinasyonu olduğunu vurgulayarak, bölgedeki tüm şehirlerle beraber bölgesel kalkınmanın önemini aktardı.
#GaziantepDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningDünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı hastalarda denenmeye başlandı. Türkiye dahil yedi ülkede gerçekleştirilen klinik denemeler kapsamında İngiltere’de bir hastaya ilk doz aşı yapıldı. Peki akciğer kanseri aşısı hastalıkta neleri değiştirebilir? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlıkİngiltere’de Türk havacılık mühendislerinin savaş uçakları için geliştirdiği yapay zeka teknolojisini, İngiliz basını övdü. Türk mühendisler Mevlüt Uzun ve Emre Saldıran, ileride gelişmiş savaş simülatörlerinde yer alabilecek it dalaşı yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor.
#AVRUPADAN HABERFonksiyonel sağlık uzmanı Dr. Burcu Beba geçen haftalarda düzenlenen Global HR Summit’e konuşmacı olarak katıldı. Beslenmenin kariyeri doğrudan etkilediğini söyleyen Beba’yla vücudumuzun sesini nasıl dinlememiz gerektiğini ve gıda yaşam günlüğü tutmanın faydalarını konuştuk.
#Fonksiyonel SağlıkDijital dönüşüm işletmeler için bir seçenek değil zorunluluk haline geldi. Özellikle pandemi sonrası yaşananlar bunun önemini bir kez daha gösterdi. Fiziksel mağazaların kapandığı, tedarik zincirlerinin kesintiye uğradığı dönemde dijital çözümler işletmeleri ayakta kalmasında önemli rol oynadı. “Dijital dönüşüm, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme sağlaması ve rekabetçi kalması için olmazsa olmaz bir süreç” diyen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, dijitalleşme yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı...
#KOBİSon yıllarda soğuk suya dayanma ve nefes teknikleri konusundaki öğretileri çok popüler olan yaşam koçu ve influencer Wim Hof, aşırı soğuğa dayanma kabiliyetinin sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı olduğunu iddia ediyordu.
#Wim Hof