Dr. Hatice Banu Kenar, “Neurofeedback, Türkçe adıyla nöro geribildirim zihinsel sağlığı anlamamıza ve geliştirmemize hattatedavi etmemize yardımcı olan bir yenilik olarak öne çıkmaktadır” dedi. Dr. Hatice Banu Kenar yöntem hakkında bilgiler verdi.
#1Kültür kavramı insanoğlunun meydana getirdiği maddi manevi bütün değerleri ifade etmek için kullanılır. İlk insandan günümüze kadar yaşanan tarih sahnesinde üretilen düşünceler, teknikler, üretim yolları ve materyalleri, tabiatta yapılan değişikliklerin bütünü kültürün unsurlarını oluşturulur. En yalın tanımıyla kültür insanoğlunun hayatı yaşama şeklidir.
#Konuk YazarSon zamanlarda eğitim platformlarında sıklıkla karşımıza çıkan kavramlardan biri oyunlaştırmadır. Peki ama oyunlaştırma nedir? Oyunlaştırma, bir oyunu oyun yapan özelliklerin, oyun dışı durumlarda kullanılması olarak tanımlanabilir. Burada vurgulanmak istenen; oyunlaştırılmış ortamlarda oynanacak bir oyun bulunmadığı ama oyun oynama hissinin olduğudur.
#DOÇ. DR. SELAY ARKÜN KOCADERE KİMDİR?Sözün gücü yadsınamaz. Tarihteki tüm büyük krizlerde ve kaoslarda sonucu değiştiren harika konuşmalar buluyoruz. Büyük konuşmalar vatandaşları adaletsizliğe karşı savaşmaya, zorbalığı ortadan kaldırmaya ve değerli bir amaç uğruna hayatlarını vermeye motive etmiştir. Peki, hitabet nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hitabet Nedir?Türk Eğitim Derneği’nin(TED) Düşünce Kuruluşu TEDMEM Koordinatörü Dr. Sabiha Sunar, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’na (TIMSS) ilişkin, “Matematiği çok seven öğrenci oranımız ya da matematikte kendine güvenen öğrenci oranımız da düşüyor. Matematik öğretimiyle ilgili değişkenlere odaklanmamız lazım” dedi.
#Gizem KARADAĞ-Burak TEKİN/DHATÜRK Eğitim Derneği'nin (TED) Düşünce Kuruluşu TEDMEM Koordinatörü Dr. Sabiha Sunar, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'na (TIMSS) ilişkin, "Matematiği çok seven öğrenci oranımız ya da matematikte kendine güvenen öğrenci oranımız da düşüyor. Matematik öğretimiyle ilgili değişkenlere odaklanmamız lazım" dedi.
#TEDMEMİçinde bulunduğumuz 21’inci yüzyılı kuşkusuz bu yüzyılda doğan çocuklar biçimlendirecek. 20’nci yüzyılın yöneticileri ve bu kişileri seçen insanlar, bu yüzyılın gençlerine birçok doğal ve toplumsal sorunları olan bir dünya bırakıyor. Küresel ısınma, deniz kirliliği, atıklar, savaşlar, açlık, haklardaki eşitsizlik ve niceleri. Bu sorunları; ekonomi, sağlık, eğitim, hukuk, gibi kurumlar ne yazık ki çözemedi. İnsanların bilişsel, duyuşsal ve sosyal öğrenmeleri bu sorunları çözmede yeterli olmadı. İnsan davranışları teknoloji kadar hızlı gelişme göstermedi.
#PandemiMart ayında ülkemizde ilk Covid-19 vakasının görülmesiyle birlikte hayatımıza uzaktan eğitim girdi ve o andan itibaren veliler çocuklarının eğitim süreçlerine daha fazla destek olmak durumunda kaldı. Yüz yüze eğitim döneminde bile çocuklarına nitelikli destek vermekte zorlanan veliler uzaktan eğitim süreçlerinde çok daha fazla zorlandı.
#ÇocukEğitimin özü öğrenmedir. Eğitim yoksa insan da yoktur. Öğrenmek zordur. Dikkat ister, emek ister, zaman ister. Öğrenciler iğneyle kuyu kazar gibi öğrenerek geleceklerini inşa eder. Öğrenmek çok değerlidir çünkü son tahlilde insan öğrendiği kadardır. Aylarca çalış, oku, yaz, öğren; sonra üç aylık tatil gelsin ve öğrendiklerini unutmaya başla. Tabii hiç kimse böyle bir şey istemez, ama maalesef böyle oluyor. Bunu önlemeliyiz. İnsan bu kadar müsrif olamaz. Ne birey ne de toplum olarak böyle bir lüksümüz yok.
#Eğitim1997 yılında ABD’de kurulan, dünyanın birçok ülkesinde yükseköğretim ve K12’ye hizmet veren e-öğrenim ve uzaktan eğitim teknolojileri ve çözümleri şirketi Blackboard, 15 yıldır verdiği Catalyst Ödülleri’nde bu yıl 'Öğrenme ve Öğretme', 'Değişimde Öncülük', 'Toplumsal Katılım', 'Herkes için Kapsayıcı Eğitim', 'Öğrenci Deneyimini Optimize Etmek', 'Eğitim ve Mesleki Gelişim', 'Öğrenci Başarısı' olmak üzere yedi kategoride ödül alan üniversiteleri açıkladı.
#MEF ÜinversitesiEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 15 yaş düzeyindeki öğrencilere matematik, okuma ve fen bilimleri alanlarında üç yılda bir yaptığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) 2018 sonuçları açıklandı. 79 ülkeden 600 binin üzerinde 15 düzeyindeki öğrencinin yer aldığı programda Türkiye, PISA 2015’e göre performansını geliştirdi. PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye, OECD ülkeleri içerisinde, üç alanda puanlarını istatistiksel olarak anlamlı artıran üç ülkeden biri oldu. Puanların artışıyla birlikte Türkiye okumada 40; matematikte 42 ve fen bilimlerinde ise 39’uncu olurken, OECD ortalamalarına yaklaşıl.dı.
#OecdMEB, öğrenci, öğretmen ve okulun akademik beceriler üzerindeki etkisini ölçmek için 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan ‘Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri Öğrenci Başarı İzleme Araştırması’nın veri analizlerini yayımladı. Buna göre, öğrencilerin yüzde 40’ı Türkçede okuduğunu anlamıyor. Matematikte ‘akıl yürütme’ sorularını öğrencilerin yarısı yapamıyor. En başarılı sonuçlar fen bilimlerinde alındı. Yüzde 6’sı fende tüm soruları doğru yanıtladı.
#GazetehaberleriAÖF güz dönemi final sonuçları 24 Ocak Perşembe günü açıklandı. Öğrenciler sınava, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Sınav İşlemleri menüsünden itiraz edebilirler.
#AöfAnadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi vize sınavlarının tamamlanması ve sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte bu kez de final sınavlarının yapılacağı tarih merak konusu oldu. AÖF final sınavlarının ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen öğrenciler, güz dönemi final programını sorguluyor. Peki, AÖF sınavları ne zaman? AÖF güz dönemi final sınavı ne zaman?
#AÖFAÖF final sınavları ne zaman sorusu, ara sınava giren birçok kişinin gündemindeki konu olmaya başladı. 2018-2019 güz dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok vatandaş, AÖF final sınavları ne zaman sorusuna kilitlendi. Peki, Anadolu Üniversitesi'nin takvimine göre AÖF final sınavları ne zaman gerçekleşecek? İşte, konuyla ilgili bazı bilgiler
#AöfŞanlıurfa’nın Harran ilçesinde kaliteli ve çocuk merkezli eğitim sağlama amacıyla hayata geçirilen ‘Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler’ projesiyle köy öğretmenleri birbirlerini destekliyor. Proje kapsamında öğretmenler, bir yandan çocuk hakları ya da eğitimde drama yöntemi gibi alanlar üzerine donanım kazanırken, bir yandan da uzmanların kılavuzluğunda kendi okulları için birer eylem planı çıkardı.
#24 Kasım Öğretmenler GünüBirçok ülke bilimsel araştırma bulgularına dayanarak eğitim sistemlerini geliştirmek, sorunları çözmek, modeller geliştirerek yenilikçi eğitim anlayışlarını dünyaya yaymak istiyor. Ülkeler bu hedeflere ne derece ulaştığını anlayabilmek için bilimsel bir “ölçme ve değerlendirme” anlayışına ihtiyaç duyuyor.
#EğitimAÖF sınav sonuçları için beklenti devam ediyor. Anadolu ve Atatürk Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği sınavların ardından alacakları neticelere kilitlenen vatandaşlar, sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, üniversitelerin resmi yönetmeliğine göre AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının beklendiği günler ve detaylı bilgiler
#Aöf Güz DönemiAÖF final sınavı sonuçları Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleşen final sınavlarının ardından, sonuçlar için geri sayım başladı. Öğrenciler bir an önce AÖF sonuçlarının açıklanmasını istiyorlar. Peki, AÖF final sınavı sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından ne zaman açıklanacak?
#SınavAÖF final dönemi sınav sonuçları, Anadolu ve Atatürk Üniversitesi tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yüz binlerce kişinin katılım sağlamasıyla gerçekleştirilen AÖF sınavları, öğrenciler tarafından sonuçları ile sorgulanmaya başlandı. Peki, AÖF güz dönemi final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Anadolu ve ATA AÖF sınav sonuçları hakkında merak edilen bazı detaylar
#Aöf13-14 Ocak tarihlerinde gerçekleşen AÖF sonuçları için araştırmalar başladı. Güz dönemi sınavlarını tamamlayan açık öğretim öğrencileri bir yandan kayıt yenileme sürecinin takip ederken bir yandan da AÖF güz dönem sonu sınav sonuçlarının ne zaman belli olacağını sorguluyor. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi AÖF 2. kayıt yenileme işlemleri için tarih belli mi?
#Aöf