Güncelleme Tarihi:
AÖF (Açıköğretim Fakültesi) sınav sonuçları için heyecan dorukta! Türkiye çapında yapılan AÖF güz dönemi final oturumları 13-14 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. AÖF sınav sonuçlarına göre final sınavından başarılı olamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılacak. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2017 - 2018 eğitim öğretim yılı AÖF güz dönemi final oturumları ardından gözler sonuç ve kayıt yenileme dönemine çevrildi. 13- 14 Ocak AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı kısa sürede ANADOLUM eKampüs Sistemi üzerinden yayımlandı. Soru- cevap duyurusu ilk olarak Anadolu Üniversitesi’nin resmi Facebook adresi üzerinden yapıldı. Anadolu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen AÖF sonuçları ise her yıl olduğu gibi bu yıl da online platform üzerinden erişime açılacak, öğrenciler sisteme kendilerinden istenilen bilgileri girerek bireysel sonuçlarını görüntüleyecek.
AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN, KAÇ GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANIR?
Sınav tarihlerini günler öncesinden bildiren Anadolu Üniversitesi, sonuçlar için net bir tarih bilgisi vermiyor ancak üniversitenin resmi sayfasında yer alan kılavuzda “Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.” İbaresi yer alıyor. Bu bağlamda, AÖF güz dönemi final sınavı sonuçlarının 29 Ocak tarihinde erişime açılması bekleniyor.
AÖF KAYIT YENİLEME
AÖF 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak. Kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2018 Cuma günü sona erecek. 10 gün sürecek olan kayıt yenileme işlemlerinin ardından mazeretli kayıt tarihi de 23 Şubat 2018 olarak belirlendi.
AÖF BÜTÜNLEME SINAVI YAPMIYOR MU?
AÖF'ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı;
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır.
Öğrenci sayısı açısından dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verilen konudur. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bir sınav organizasyonu için soruların hazırlanması hariç hazırlık, organizasyon ve değerlendirme süreçleri için ortalama 60 gün gerekmektedir.
Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki "Uyarı" ve "Tekrar" durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.
Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 no'lu "Açıköğretim Programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi." yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açıköğretim Dönemlik-Kredili sistemde bütünleme sınavının mümkün olamayacağı" kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir. Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NİN AÖF SINAVINA 70 BİN ÖĞRENCİ KATILDI
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavını, yurt içinde 81 ilin tamamında bulunan 86 sınav merkezinde gerçekleştirdi.
20-21 Ocak 2017 tarihlerinde dört oturumda düzenlenen Yarıyıl Sonu Sınavı, 4 Lisans, 3 Lisans Tamamlama ve 24 Önlisans Programları çerçevesinde eğitim hizmeti alan 183 bin 708 öğrenci katıldı. 1068 engelli öğrencimizin 448’i farklı oturumlarda özel salonlarda ve 2750 yardımcı okuyucu-işaretleyici tahsis edilerek sınavlarını tamamladı.
Öğrencilerin tercihleri bağlamında tespit edilen bölgelere göre düzenlenen sınav merkezlerinde dört oturumda 1628 binada, 86 Sınav Merkez Yöneticisi, 1652 Bina Sınav Sorumlusu, 659 Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, 1366 Bina Yöneticisi, 19 bin 226 Salon Başkanı, 22 bin 180 Gözetmen, 4219 Yedek Gözetmen ve 589 Kimlik Dağıtım Görevlisi sınav merkezlerinde bulunduruldu. Bu sayılara sınav evrak sevk işlemlerinde görev alan kişiler ve güvenlik görevlileri dahil edildiğinde yaklaşık 70 bine yakın kişi sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için görev aldı.