Güncelleme Tarihi:
Kaliteli ve çocuk merkezli eğitim sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler’ projesiyle Harran'da köy öğretmenleri birbirlerini destekliyor. KODA ile Sabancı Vakfı tarafından, gerçekleştirilen projeyle öğretmenler birlikte güçleniyor. İyi bir eğitimden söz edebilmek için okulu, öğretmeni ve öğrenciyi kapsayan çözümler geliştirmek gerektiğini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, öğretmenin niteliğinin öğrenci başarısı üzerindeki en belirleyici etmenler arasında yer aldığını söyledi. Türkiye’deki öğretmenlerin mesleki gelişim konusunda en fazla meslektaşlarıyla birlikte öğrenmeyi geliştiren gayri resmi paylaşımlardan yararlandığını anlatan Safkan, şöyle devam etti:
"Bu platformların oluşturulması noktasında sivil toplumun atacağı adımlar çok önemli. Sabancı Vakfı olarak biz de eğitimden eşit yararlanılması için öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmalarını ve birbirlerinden öğrenmelerini destekleyen projelere destek veriyoruz. 44 yılda eğitimin ve öğretmenlerin güçlenmesi için 3.6 milyar TL kaynak ayırmış olmaktan mutluluk duyuyor, hayatlarımızı tek bir dokunuşla değiştirebilen tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz.”
ÖĞRETMENLER BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR
Hayata geçirdikleri projelerde öğretmenlerin bir araya geldiklerinde nasıl bir etki yarattıklarını görme fırsatı bulduklarını anlatan Safkan, “Hibe programımız kapsamında Köy Okulları Değişim Ağı ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleştirilmiş Öğretmenler’ projesiyle Harran’daki birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin birbirlerini destekledikleri ve deneyimlerini paylaştıkları bir ağ oluşturmayı, köy okulları için farklı bir eğitim modeli geliştirmeyi ve köy okullarında kaliteli ve çocuk merkezli bir eğitim sağlamayı amaçladık. Proje sonunda öğretmenlerin dönüşümlerine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyor, her birinin daha güçlü öğretmenler olarak yola devam etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.